KUIH BAKAR @ BINGKA JAGUNG
Nak kerak kena terbalikan ya :D sajer buat piring kat bwah tu sbb nak geget kerak2 tu :D ngeeee..
Nak kerak kena terbalikan ya :D sajer buat piring kat bwah tu sbb nak geget kerak2 tu :D ngeeee..
Salam kembali dan akan kembali :-),
Lamaaaaaa dah nak buat bingka niii tapi asyik tak de jerrr jagung krim tuuu kat stok umah nii, bila dah belanja memanjanggg lupeeeeeee ajerrr :D hihihi... semalam ni kena tegas sikit masuk supa carik JAGUNG KRIM tu dulu baru g belanja barang lain haaaaaa..akhirnyer terlaksa sudah misi kuih bingka jagung kali ni ekekeke... resepi dr CIKGU ZANA atau KAK ZANA lah kan ehehe... tapi cnp dr umah MAMA 3 D jer lah! sbb yg jumpa kat situ jerr :D Mintak halal ya akak2 yg kita hormati tuk tampal balik resepinyer kat sini maklumlah kita ni ingat2 lupa :D, sedap!! suke sgt pastu sajerrr mmg letak jagung besor2 tuu kasi lagi sedap! :D tenkiuuuuuuu!!! muuuaaahh!! :D
KUIH BAKAR @ BINGKA JAGUNG
Bahan-bahan
Cara-cara
Lamaaaaaa dah nak buat bingka niii tapi asyik tak de jerrr jagung krim tuuu kat stok umah nii, bila dah belanja memanjanggg lupeeeeeee ajerrr :D hihihi... semalam ni kena tegas sikit masuk supa carik JAGUNG KRIM tu dulu baru g belanja barang lain haaaaaa..akhirnyer terlaksa sudah misi kuih bingka jagung kali ni ekekeke... resepi dr CIKGU ZANA atau KAK ZANA lah kan ehehe... tapi cnp dr umah MAMA 3 D jer lah! sbb yg jumpa kat situ jerr :D Mintak halal ya akak2 yg kita hormati tuk tampal balik resepinyer kat sini maklumlah kita ni ingat2 lupa :D, sedap!! suke sgt pastu sajerrr mmg letak jagung besor2 tuu kasi lagi sedap! :D tenkiuuuuuuu!!! muuuaaahh!! :D
KUIH BAKAR @ BINGKA JAGUNG
Bahan-bahan
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan santan
- 1 cawan susu sejat
- 3/4 cawan gula
- 2 biji telur
- 2 sudu butter - cairkan (yg nih hana tambah)
- 1 tin jagung manis ala krim
- sedikit pewarna kuning
- sedikit bijan jika suka
- Blend semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan
- Masukkan jagung dan "blender" sebentar.
- Tuangkan dalam loyang dan taburkan bijan jika suka.
- Bakar pada suhu 160 C selama 1 jam
Tiada ulasan:
Catat Ulasan