Khamis, 18 November 2010

Beef Stew

_DSC0947
THE ULTIMATE BEEF STEW

Salam khamis sume!!! :D

fenatttt lerrrr... byk benda nak kena buat ari ni tp yg bestnyer no bentou dayyy!!!!!!! :D Salah satunyer kena g sekolah tgh hari nanti untuk kemasukan baru pelajar tahun 1 dekat THAI JAPANESE ASSOSIATION SCHOOL kena submit sumenyer hari niii, yg paling leceh kena bukak page medical record dia neh! sib baik kita tak sumbat2 jerr kalau tak mmg tak leh baca lerr immunisation record dia wakakakaka.... sangat rumit nak masuk ni sbb kita ni ibu sesat, kena interview lagiii, dan yg paling PENTING, passport MESTI japan passport.. haish!

Semalam buat beef stewww niii terpaksa bangun awal nak ngerjakan benda ni sbb menu dekat sekolah kakak beef stew dgn roti keras kejung tu lerrr huh! TAPIII hasil dia sgtlah sedappppppp! utk potongan kentang carrot sume terpaksa buat kecik2 sbb budak2 ni leceh, biar masuk mulut sume sekali, aduhhhh! mmg sedaplah! Resepi leh tengok kat SINI nak cnp takut org terperanjat tgk dia punyer resepi panjang lebor! wakakakaka... Utk Wine tu kita gantikan dgn tomato crushed+ n untuk dptkan kalerrr gelap2 sikit masukkan kicap, dah kena jawakan beef steww niii ahahahaha... yg pasti hasilnyer mmg best! nak salin malas lerrr.. g jerlah link yg kita bg tuuu.. byk kerjaaaaaa!!!!! :D

_DSC0960
best beef stew everrr!!


_DSC0962
Ni baju yg semalam kita carik tuuuu :D sume satu set tuu murah jerr! kalau order dr sekolah MAHAL!! huh! berganda ganda mahal dia! esok nak kena g sekolah lg nii lerrr MALASSS sungguh lah! mengenangkan tahun akhir dekat kinder TERpaksa pergi jugak ni yg jd malas sbb no phone bbsitter kita ilang! :-( payah nak kuar2 skrg ni sob sob... bwk budak kecik tu bukan tak mau tp kang kejap nak g toilet lerr kang itu lerr kang ini lerrr bla bla bla last2 mama yg kepenatan! hihihi....

13 ulasan:

cikmanggis berkata...

blom sarapan lagi ni..nak!hehe

izahdaut berkata...

loohh..napa lak chatbox mesage tak mau masukk..huuhhh.. ika...ku pun lapootengok stew mu ini... nak balik aa..takut lama2 kt sini...huhu

Rima berkata...

Dah keluarkan daging pong.. memang berhajat nak masak beef stew today.. maybe can try this recipe for a change :op

Yat Maria berkata...

Ikaaaaa...ishhh confirm sodap kan ni stew..tapikan akak survey..ishh panjangnyer list, nak kena tgk google gambo horseradish dulu.. :)

K.Nor berkata...

cantik baju kakak tu.. :)

Yati Ali berkata...

nampak sedap stew tu...ada lagi ke? baju tu pun cantikkkk...nnt pakai tunjuk gambar ya...

fara dean berkata...

salam ika..
lamaaa dah tak mkn beef stew ni tau..
dulu2 masa akak dok kat johor ada kkak tu pndai btul buat stwe..
akak tak penah buat sbb kena guna pressure cooker kan?? nampak sedap sangattt la ika

sue berkata...

Salam ika..awat..tak mo kuar lak msg kt chatbox tu..penat jer menulis tau..

Upah!..Beef Stew semangkuk..

3 hungry tummies berkata...

Bestnya beef stew tu, dah musim panas di sini jadi makanan pun jadi lebih ringan :)

Ayu berkata...

salam ika,
cantiknya baju loi kratong ni..memang sebelah tangan aje ke?comelnya kalau si arika pakai.....agak2 kalau akak pakai malam2, mr hubby lari 10 kilometre tak?..kiki

Yan berkata...

Sedapnya Ika.. Semalam raya baru cousin buat kan... terangkat lah kan..nnt ingat nak cuba buat sedniri

deeTha H berkata...

yuhuuuuuuuuu,.........
walaaa.. rajinne nggawe beef stew kui...
isih ono opo ora, aku njaluk kene, kanggo sangu kerjo.. hahahahaha

yayah berkata...

salam..jom join hpa..http://shahrulnizam.biz/hpa/index.php?ref=yayah