Sabtu, 6 November 2010

Salam buat semua

iphone4 yeeeeehaaaaaaaa! :D
Psssttt>> jgn jeles sbb sama dgn kak hana wakakakaka.... sbnrnyer benda tak dirancang tuhan yg menentukan boleh TERSAMA pulak! :D but not the same day lah we buy, i bought this iphone the next day after kena curik! huh! tak guna punyer pencurik..!

Salam kembali sume :-),

Kehadapan pembaca n pelawat blog ARAH yg skrg ni tuannyer sudah kehilangan arah disebabkan byk benda yg terjadi seminggu yg lepas.. Buat pengetahuan sume, cewaaahhhh :D kita sibuk sikit nanti bila dah free kita buat lawatan rasmi ya insyaAllah..

Nak citer nanti jd panjang sbb tak leh nak citer panjang2 sbb time sgt limited nak bersuka ria skrg ni, akceli ada hikmah disebalik yg terjadi tapi ttp trauma dgn kejadian yg berlaku minggu yg lepas ni :-(.. Pendek kata gini jer lah, bagpack kita kena curi, n sume org dah boleh buat kesimpulannyer kalau dah kena curi ya, mmg sume hilang termasuk kunci umah n security card pun ilang :-(, benda2 beharga lg lah mmg jgn diharap akn dipulangkan, yg dipulangkan cuma bagpack yg berisi susu n baju ajerr, wallet, hp yg dah usianyer 5 tahun kalau boleh nak panjangkan usia dia tu tp dah tak sampai pulak pun ilang n kunci umah, dlm wallet segala mak nenek cucit card sume ada cash mmg harus ada, tp bukan duit yg kita kesahkan :-( Identity Card dgn LESEN KETAAAAAAAAA mesiaaaaaa!!!!! uuuuwaaaaaaaaaaaaaaaa.....very d very bad guy! huh! duit nak ambik ambiklah! benda2 penting mcm tu pulangkan balik sob sob sob..

Alhamdulillah skrg ni dah ok sikit2 tapi masih terbyg byg muke si pencurik tu kat CCTV dlm kepala kita setiap hari, terasa mcm diri ni kena perhatikan, mmg sgt2 takut n menguji, dah lah nak balik mesia :-( uuuwaaaaaaaaaaa!!!! sume contct number dlm phone ILANG! kita tak salin pun dekat mana2 note :-( skrg ni tgh menjejak kasih dgn cntct2 dlm phone. Dah sekali arung ilang tu baik kita beli hp yg di idamkan dulu hihihi.... tenkiuuuu ya laling sbb belikan :D memula kita plan nak beli iphone biasa2 jerrr since yg d latest dah kuar, apa lagiiii :D alhamdulillah rezeki.. So, urusan dah selesai di sini maksudnyer report police dah ditranslatekan ke english n dah dpt pengesahan dr pejabat kat sini n embassy mesia kat sini, tggl nanti balik mesia kena uruskan permohonan baru tuk kehilangan sume ni.

Haaaa..panjang jugak jdnyer ya :D ok, masa untuk mengundurkan diri, jumpa lagi di lain hari, buat semua yg dtg terima kasih n kita akn ambik masa sikit nak berblogging lepas ni, TAPI akn cuba sedaya upaya untuk buat semua lawatan :-) tenkiuuuuuu 4 ur support!!! love u!!! :-)

26 ulasan:

sue berkata...

Wow!.iphone 4 ko..Nak saing ngan kak hana nampak...

Siannya..memang la..kalau jadi mcm tu..duit hilang tak kisah sgt..tp kalau id kad tu..memang haru la...

::Azura Rahman:: berkata...

Sabar ye Ika.. semua ni dugaan Allah.. mmg berat ujian tu.. tp apakan daya kite ni hamba-Nya.. huhu.. tapi.. dh terubat sedihnyer kot.. adik kzura punyer la giler nk dptkan iphone4 nie.. pengsan kzura nk tlg dia dptkan kt kuantan.. kt KL kabarnyer abis stok.. huhu.. kt sana murah ke Ika?..

leen hussain berkata...

ikaaa.....lamanya tak jengah sini...and sorry lah akak taktau citer pun pasal apa2...tau sikit2 jek..masuk2 baca jek tak sempat nak komen2...takpelah, setiap yg berlaku ada hikmah...

Ayu Safieza berkata...

Assalamualaikumwbh ika...:( ya Allah....sabar yer sik...lama kak tak visit, tup2 ada musibah rupanyer....alhamdulillah...selalu nya..Allah swt hilangkan yg lama kerana ingin memerikan kita yang lebih baik.......contohnyer......iphone4...wa wa wa wa...pheeeeeeeeeeeeeeewit!!!

Mimiey.. (^-^) berkata...

jangan sedih2 ye kak ija...be strong....lapppp uuu!!!!

Nur Ede berkata...

Salam Ika...

Akak doakan ika n kluarga sentiasa di dalam perlindungan Allah...aminn smoga ada hikmah yang tersembunyi di sebalik kesusahan yang Ika lalui tu..
Bila Ika balik Msia... meh ler.. dtg Trg..yerk..

Kak Rose berkata...

salam ija, penah kena jugak backpack kena potong... suma hilang termasuk duit collection tuk bli hadiah kawan kawin.... uwaaaa kena ganti lagi!

izahdaut berkata...

loohh.... gitu ke ceritanya... sabar la ye mek.. semoga semuanya dimudahkan dan hikmahnya..dapat iphone..ilang la kerisauan tu kan...

indahhouse berkata...

Salam ika,
Kasihan ika. Aduh... besar dugaan tu. (trbayang sambil usap belakang ika).

Bawak bersabar banyak2 ya, ika. Dapat gantinya iphone baru. :D ada hikmahnya kehilangan. Moga2 cepat settle sume. Nak balik mesia bila? :)

cikmin berkata...

salam ika...sabar lah ye..memang dugaan kalau hilang barang2 yang berharga macam kad pengenalan tu..

p/s kembar siam betul lah korang berdua ni kan...

Kamalia berkata...

salam ika..siannye kena ragut..tp,nasib baik ika xpapekan..yela,skang ni kes ragut mcm2,dah la ragut,pastu siap cederakan org lagi..hrp sumenya dapat diselesaikan..yg dah ilang tu,xpola ye..ni pun dpt ganti iphone lg tuh..jeles i tau.:D

nonie berkata...

salam ika...mmg susah bila brg berharga hilang, tapi sib baik x de pape, alhamdulillah..yg pasti tentu ada hikmah disebaliknya...redha je la ye..

*mekasih ye follow blog kite*

munna berkata...

takutnya... menda gitu jadi kat negeri org.. nasib baik takde apa2... klu barang hilang boleh diganti , tapi klu nyawa man nak cari.. yg bestnya dpt i phone

Chik Mimi berkata...

alahai ijah ciannya,patutler senyap je jah,apa2 pun selamat kembali ke Bumi Malaysia terchenta ,insyaAllah ade hikmahnya tu kan

cikmanggis berkata...

oh gitu kisahnya..tak apa lah ..dah dapat ganti yang baru tu..lain kali kena hati hati ya...semoga ika tabah ya:)

Jiya berkata...

mmg kembar siamang betul ika ngan kak hana ni. aku masih pakai public phone lg. muekekekekeke...

sabar ika yer.. kalo jumpa pencuri tu jan lupa jentik teloq dia sampai bengkak...

psstt.. bila nak balik mesia? aku nak beli tiket balik sabah time nko balik. ngeh ngeh ngeh...

nomot henpon aku nko ingat ker? depan 8 hujung 8. kikikiki... laalalalala..

Rima berkata...

Kesian mek siam ni.. ape ape pun i hope everything dah sorted and hopefully bila balik msia boleh start ronda ronda dgn kereta hehe

Nasib my phone nbr ade kat sticker muahahaha

::Azura Rahman:: berkata...

Ika.. kt sini iphone4 tu payah nk beli phone saje.. kena daftar line Maxis.. ada contract.. aritu adik kzura beli pon sbb pembelian kedua member dia beli pakej maxis tu.. dpt rege RM2690.. kira Ika beli murah jugak ler..

Juwita Jamaludin berkata...

salam ika.. sabar ye.. ada hikmah tu.. tapi dapat iphone 4.. best.. lagi canggih

HaSue berkata...

salam ijah..lamanya x dgr berita dier(coz akak yg selalu tenggelam)hehe..akak timbul nih ijah lak tenggelam...
Sian lak baca kisah ijah n pencuri...byk2 bsabar yer..

Watierman, rmanbkr berkata...

Teurs tabah Dik menghadapi liku2 kehidupan tambahan di perantauan ya Dik! Moga Allah permudahkan segalanya buat Adik sekeluarga...Amin!..Nice gift from hubby....!

Adillah berkata...

kesiannya ika. takpe, facebook ada. mungkin boleh bantu dapatkan nombor2 kawan balik. jgn dikenang2, nanti stress. oh, ya. sori, walaupun ika tengah sedih, kalau ada takoyaki maker, nak order. boleh ke?

Jun berkata...

laaa..siannyer...akak baru j dpt masuk sini..komputer pon baru ok...yeayy! bz sket 2-3 ari lepas..byk gathering..yeayyy! hehe....ok lah tu..ilang yg lama, dpt yg paling baru...lepas ni sebok tekan2 skrin mcm ina..hahhaahaaa....take care ye ika...

PearlnScarf berkata...

patah tumbuh hilang berganti kan...

3 hungry tummies berkata...

Jealousnya!

Arah pasti akan kembali buat Ija :) Semoga semuaya sihat-sihat belaka!

Anawahid berkata...

takziah ye ika atas musibah yg berlaku, yg penting family selamattt... aminnnn

ni yg terasa makin kuat nk menjahanamkan hp sendirik nih!!!.. warghhhhh!!!!... haha

ndukkk.... nomo akak ko ingat x???.. kalo x mis akak 1 customer bb... ahaksssss.... dn ko lak kempunan nk mkn bb... heheh