Rabu, 9 Disember 2009

Chipsmore :D

BESDAY BOYS
Abang ILYAS@IRIYASU kun sambut besday pd 25hb Nov 8yr dan adik IZZUL@IZURU kun yg sambut besday isnin lepas pd 7hb Dec 2 yr.. TIME KACIH AUNTIE yg wish besday kat kite!!!! dah besorrr dah ank mama sume :D muka ikut sapa??? ntah! :D


Salam buat semua,

Alahaiiii ada ke org yg rindu dgn kita ni??? byk yg nak dciterkan tp tak larat lerrr sejak baik dr selsema ni dah kena batuk2 pulak! mmg tak larat lerrrr... Kepada auntie2 yg wish kat ank kecik kita tuuu nak ucapkan time kasih byk2 semoga apa yg ddoakan termakbul insyaAllah.. :-) dr hari sabtu ninja dah mula tak sihat kita yg baru baik selsema ni dah terkena lg jangkitan huhuhu.,.. kalau boleh nak berselubung jerr tp apa kan daya kita ni liat sikit nak suh pakai mask jdnyer tanggung sendiri akibatnyer la ni dah tak sihat lg masak ttp masak berat pun dah semakin menjadi jadi hihihi...bdn kejap sejuk kejap panas ntahlah cuaca pun tak menentu sgt skrg nii..Apa pun ada tu gmbr masak2 malas ler nak masukkan n3 tunggu byk sikit biar org juling2 nak baca kalau yg rajin nak baca lah klu tak rajin tak pe.. Hadiah ANNIVERSARRY pun dah beli cuma belum sampai hampehh sungguh dia dah belikan dulu hadiah huh! kita ni tak reti nak tolak2 pemberian ceewahhhh! tunggu brgnyer dah sampai kita tunjuk apa dia hadiah anni tahun depan bulan 1 bersamaan 7hb DAN kebetulan sampai masa kita org sambut ANNI tu jugak! ahahahaha....coincidence :D.. pas tu dapat jugalah BENDA yg didamkan selama niii aduhaiiii... kalau org lain tak jakun atau tak kisah TAPI kalau kita mmg tak leh hidup kalau BENDA ni tak ade, ade tu ade tp tuan umah ni punyer dah tua mcm2 penyakit malas lah nak ngadu2 itu ini baik beli sendirik baru puas hati, GAMBARnyer pun tunggu dulu lah malas betull nak upload2 sume2 masih terkumpul kat smart card huhuhu... sampai kan MIL pun dah komplen mana gmbr cucu??? nak tgk cucunyer..menantu obake dia ni rajin sgt! ekekeke.... PENGUMUMAN juga buat KAK YATI, KAK MAZ Bahrain yg skrg kat mesia, KAK AS NZ sama ada dah sampai atau belum harap suke dgn sume yg dbg :-) seikhlas kita tuuu.. :-)

Last but not least, apa2 hal mana yg nak berhubung drop jer msg kat cbox tu kalau urgent kita akn reply ASAP insyaAllah, dan mana yg sudi singgah FB jgn lupa carik nama kita SITI KHADIJAH AB RAHMAN kat situ SELALU ada walau tak sihat hihihi.... sejukk lerrr... MESEJ yg dsampaikan bukan nak berhenti BERBLOG TAPI nak ambik masa sikit berehat tenangkan jiwa yg kusut masai niiii :D.. Dan mana2 mesej yg ada kat cbox insyaAllah akn dbalas kalau tak balas bukan tanda tak sudi atau tak hingin atau tak ingat KITA ingat kat sume org tak kira lah org baik ke jahat tak pernah nak dendam tau.. ;-) cuma mana perbuatan kita yg tak menyenangkan tu tegur2 lah ya tegur dgn berkhemah BUKAN mengutuk tak mo lah kan kutuk2 ni kan... dan sebeb lg satu ni kan sepnajang mak ayah kita buat ibadat ni mmg kurang senang sikitlah hati kita ni ntahlah.. bayangkan dah sebulan mak ayah demam, sampaikan ada satu ibadat tu TERPAKSA upahkan org sbb tak leh nak jalan begitu juga dgn ayah DOA jer dr sini semoga semuanyer selamat itu hari akak long cuba kol kita lg suh tepon mak kita kat mekah, bila akak long kita kata mcm tu terus dah tak senang duduk jantung berdegup kencang jerr, bila kol jerr dah agak dah masih tak sihat lagi bukan mak ayah kita jerr jemaah2 lain pun mcm tu jugak..SEBAB nyer mak kita suh kita tepon ada ke mak kita mimpi jumpa kita pakai baju putih???? tak seram ker dgr mcm tu.. kita dtg mekah tau haaaa.... mmglah mimpi tu mainan tido tp yg bermimpi tu skrg kat mekah mmg lah risau sgt2 sblm ni ayah kita, mimpi yg sama jugak! kita dtg pakai baju putih dtg kat mekah jumpa mak ayah kita.. hmmmm.... sedih tau.. sejak dr tu terus mcm tak senang sgt hati nii... mengharapkan yg baik2 ajerrr insyaAllah.. panjang pulak ya bebel2 hari ni cuma nak bgtau jerrr... INSYAALLAH akan kembali berblogging selepas mood tu ada.. TERIMA KASIH buat semua ya, akan merindui semua org dan insyaAllah mana sempat tu kita akn singgah :-)..

HADIAH

KEPADA PENGUNJUNG BERTUAH YG SAMPAI KE SINI PD ANGKA 88 888 ada HADIAH ISTIMEWA menanti TAPI kena jujur ya ;-) kenapa 8? biarlah rahsia :D suke ngan no 8 :-).. take ur time lama lagiiiiii tuuuuuuuuuu.... ada apa dgn nombor???? Sume org buat kan kita pun nak buat jugak tp ni kita nak terangkan NOMBOR HIT COUNTER tak penting TAPI KEIKHLASAN semua org nak berkawan dan dtg tanda penghargaan kita buat pengunjung umah ARAH ni.. Sapa2 yg sampai tepat kat nombor yg dsebutkan tu sila email kat ijayuji@yahoo.com.my beserta dgn bukti :-).. SEKIAN terima kasih..

13 ulasan:

Ayu berkata...

salam Ika, happy belated birthday untuk Izzul..cutenya..dia..untuk Iyas pun k ayu ucapkan lagi..

tangan dia comel sangt..rasa nak gigit ..hehe..
apa2 pun take care and rest ya..kalau k ayu tak sempat kemari dalam seminggu akan datang jangan lupakan k ayu ya...Ika, berehatlah ya..tenangkan fikiran..

LOVE2COOK berkata...

Hi Ika...belated birthday wishes to ur boys! \

Wow, both number 7 erk! like meeeeee! ;)

Wish them lots of joy n gud health ya!...

deeja berkata...

Salam Ika...
Happy birthday to your boy....jadi ank yg soleh ye...

Ika...jgn le pikir2 sgt pasal mimpi tu...mungkin mmbawa maksud yg baik...ceria selalu ye..jgn sedih2 tau...

Ummi berkata...

Salam Ika, Happy Belated Birthday to your sons..Waaah bukan main suka lagi tuh, mesti Mama dia masa spesel tuh..ya laa..ayam bakor sampai sekor ha ko....puas makan! Hehe..

E-na Zarina berkata...

Salam Ika..
Harap sihat2 selalu..
Hepi belated birhday to both of ur cute boy! Moga jadi anak yang soleh dan sihat selalu...

E-na td baca kisah kat blog Kak Ima
http://mawarmerah7.blogspot.com/2009/12/jangan-hina-orang-kerja-kilang.html
dtg sini Ika cite ttg mimpi tu plak...ape yg bole e-na bggtau, byakkan baca quran supaya dapat tenangkan hati kita, jangan pk yg bukan2 ye...insyaallah semuanya selamat.

Take gud care of yourself..

pn-iena berkata...

happy belated birthday boy...

ika take care ya.. moga segala urusan berjalan dengan lancar... kita fikir yg +v tentang mimpi itu, insya'allah bermakna suatu hari nanti ika akn jejak kaki ke mekah..amin

lindafendi berkata...

salam kak ika...epi belatedbesday boys... ~_~
akak...take care ya, jgn fikir2 sgt n byk2 kan lah berdoa moga perjalanan mereka dipermudahkan Yang Maha ESA...AMIN

umi_e berkata...

belated birthday untuk dua2 boys tu ya... cute!

blogresipi.com berkata...

Salam Ika,
Kite doakan mak dan ayah Ika cepat sembuh dan dapat menunaikan ibadat tanpa halangan... semoga diorang balik dengan selamat ke tanah air... Ika jangan risau sangat ye.

indahhouse berkata...

Salam kak Ika,
Insya Allah, mimpi mainan tidur tu. Saya pun doakan keselamatan buat parents kak Ika, dan kesihatan kak Ika sekeluarga.
Hu, anniversary bulan 7 Januari? hihi, kami pun Januari jugak. kiki

Tanpa Nama berkata...

Hеya i аm for the first time here. Ӏ fοund
this bоarԁ аnԁ ӏ in findіng It truly helpful & it helpеd
mе out a lot. Ι am hoping tο preѕent
something аgain and help others likе yоu hеlрed
me.

Alѕo viѕit my web page ... Same Day Payday Loans

Tanpa Nama berkata...

І've been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Studying this info So i'm glаd tо expresѕ that I have
a ѵеry gooԁ uncannу feeling I discoѵеreԁ just what I
neeԁed. I suсh a lot indubitably will make certain
tο do not оmit this site and give it a
glance оn a relentless basis.

Also vіsit my page ... cash advance

Tanpa Nama berkata...

I like the valuable infoгmation уou prоvіde in уour аrticles.
I will booκmarκ yοur weblog and check again here frequently.
I'm quite sure I'll leаrn manу new stuff rіght here!
Bеst οf luсκ for thе next!



My ωebрage - quick loans