Isnin, 7 Disember 2009

Sweet Cakeball

SWEET CAKEBALL

Salam buat semua ;-),

Sori sgt2 tak sempat nak reply msg kat cbox tp dah baca sumenyer :-) tenkiuuu!! sejak semalam ninja tak sihat tp kuar jugak berjalan sbb nak carik BENDA ni haaaa.... alahaiiiii..... boleh sakit jiwa kalau tak de BENDA yg satu niiii.. kat umah ni dah ada TAPI maklumlah dah tua... Jd hari ni kita bf dgn SWEET CAKEBALL idea by SAKURA EMI tenkiuuuu emi untuk idea yg bernas ni cuma ada sedikit ketidaksabaran hihihi....semalam nak buat tak sempat pastu hari ni pun ikutkan tak sempat jugak nak buat yg goreng2 jerr malas nak kuarkan acu takoyaki tuuu :D tp buat jugak sbb teringin sgt.. cuma emi guna resepi dr umah kak nor kita dah biasa buat adunan pancake dr adunan ROSS aka ONIGIRI yg dah lepas segala keresahan setelah berxam semalam ni hrp sumenyer ok :-) tenkiuu ya ross tuk resepi pancake tu ;-) bila2 tgk2 lebih kurang sama dgn ross cuma tak de perahan lemon itu jer! pastu yg resepi dr umah kak nor guna self raising flour yg ross pulak teung biasa CUMA tambah baking powder jdnyer sama jer lah kan :D Apa pun untuk idea bola2 ni credit buat B Emi ehehehe...kan emi kan? hihihi..... DAN hari ni besday ank kicit kita tu haaa...NAK KUAR jugaklah nmpknyer kebetulan kan dh bgtau thai ganti cuti besday king pd hari sabtu semalam ni :D nak kuar carik hadiah lah ni jap g niii..pastu nak carik part yg masih tak cukup untuk BENDA yg baru sampai semalam niii haaa... ehehe.. untuk resepi update kemudian sbb nak cepat, mlm karang tak pun esok akn buat lawatan kat umah sume org insyaAllah :-) last sekali, OTANJYOUBI OMEDETOU IZURU @ IZUL kun!!!(boku ima 2 sai dayo! :-) ) semoga membesar menjadi seorang yg berguna pd bangsa agama dan negara insyaAllah :-) aminnn


Yg ni versi plain mkn ngan maple syrup yummmy!!!


Yg ni pulak Blueberry yg ni lagiiiiiiii sedap! ;-)

7 ulasan:

E-na Zarina berkata...

sedap nmpaknya bebola cake tu...tkar ngan karipap sardin bole?

CT Delima berkata...

emmm... memang yummyyyyy!! ika kalau buat tu kasi ler lebih2 ble bagi k.ct rasa lalalala

geraugebang berkata...

e eh,macam sedap. Tapi mesti susah masa nak golek-golekkan tu ek. Macam kaya ball kan. Lama tak singgah kat umah Ija.

blogresipi.com berkata...

Happy birthday to anak kicik Ika..ape namanya tu Ika??? semoga jadi anak yang soleh ye :)

Watierman berkata...

Happy Birthday buat si kecik..anak Ninja & Ika....Moga panjang umur & murah rezeki & menjadi anak yg soleh....Amin!!!Nak bola yg sedap sikit!!

pn-iena berkata...

salam... wah wah memang sedap ler tu... bila2 nak cuba wat gak lah.. heee...

Fa'e berkata...

otanjyoubi omedetou izuru.... gomen la acik fae lmbt wish ar.... apa2 pon acik fae doakan semoga izul menjadi anak soleh penyejuk hati mama papa....amin.