Sabtu, 4 Ogos 2012

Sup Tulang

_DSC0639
SUP TULANG

Salam kembali sume :-),

Sebelum tu mintaa maaf dulu sbb lambat dtg singgah kat rumah masing2, sbb hari ni kita tersgt frustnyerr keja mengulang alik pergi pejabat pos n ke balai polis, sigh** Takde benda yg serius pasal notification green card dr post office kita takde terima, tp guard kat bwh ni dah sign bermakna dia dah masukkan ntah kat mana green card tu huh! Alhamdulillah dah settle sukeeee sgt2! maklomlah sgt2 beharga parcel kali ni hihihi.. hanya org tertentu atau yg prihatin ada baca komen2 kita akn phm apa benda tuu, **dush kat diri sendirik** kikiki >>tu yg lepak sgt hari niii niii, alasan nak makan ramyun :D

Ni menu semalam semalamnya kot, yg bdn kita tak sedap tuu perut sakit2 tuuu, ni ler penyebabnya, sebelum makan tak nak taubat, kenapa harus dah lepas makan baru bertaubat ehehe.... kita mmg sukeeeee sgt pedas2 n masam2 gituuu, pedas n masam mmg berkawan baik jwpnnya kena duk dlm toilet lama2 :D Kita duk meratah sup nii ajerr dgn letak sambal kicap byk2, perah limau byk2 tp masa tu tak hingat taubat sume, dah kena baru menyesal ehehe... Nak resepi ke? alaaaaaa.. sume org pandai buat sup, cuma kelainan sup kita ni maklomlah dah jadi sebahagian org siam style buat sup pun ada lain sikit, tp biasa2 jerr lahhh.. kita letak bhn2 dia ajerr takde sukatan kat bwh gmbr kat bwh tu ya :D

Akhir sekali selamat hari minggu sume! selamat berbuka dan berterawikh sume!!! Terima kasih dgn kunjungannya walau kita tahu ramai yg duk berkeliaran kat bazar tu kan?? haipppp! cepat balik rumah ya jgn ukur jalan kat situ lama2 :D


_DSC0632
Bahan asas dia>> Bwg merah, bwg putih, halia, lengkuas, serai, lada hitam, jintan kasar, jintan halus, ketumbar dan rempah adik beradik tuuu jerr dan yg ni point dia>> NAMPLAAAA n perahan lime juice.

8 ulasan:

ibh_sue berkata...

Haaaa. . Tu la mkn sambal pedas2 x hingat. Akk dtg ni, ko masak apa ika ptg ni. :)

Selamat berbuka ika.

Mas berkata...

cisss...komen tepung bungkus tak lekat rupanya....sabo2..


salam ika..
kak mas kan....
paling suka sup tulangggg...
sedapppkan...

hmmm..sedappp tengok sup tulang ika tu..

Amie berkata...

Ika oiiiii.... sup tulang tanpa sambal kicap bagaikan lagu tanpa irama, tak ada perahan limau ibarat bunga kembang tak jadi he he hehh lain kali bila makan tu beringat-ingat dong.... tapi dah taubat pun pasti buat lagi, tul takkkkk?

Bicara Kak Noor berkata...

salam Ika
akak pun suka sup tulang tu dok gigit2 isi yg melekat kat tulang tu lah part yg paling best smpai orang semua siap makan kita masih lagi kt meja makan dok gigit tulang hahaha kita serupa lah IKa suka pedas dan masam tulah muka akak selalu masam kan heeeee,Ika ok manisssssss je

adda syuhada berkata...

woowww sup tulang!!! kalau sup jer konpem selera jer makan..ada plk sambal belacan xpun ikan masin..fuhhhhh meleleh....

Nuwairani Ismail berkata...

salam kak ika!! masakan thai mesti tak boleh nak lari daripada nampla.kita selalu letak tu dalam kerabu je. apabila sembang dengan kawan2 dia kata sup thai style memang sedap. kalau jenis yang pedas2, masam, memang kena betul dengan selera kite. haih...meleleh liur dibuatnya tengok gambar ni.

quinnie berkata...

ika..hahhahaha...patut la frust berganda....barangan dari oppa rupanya...hahhahahahha..nasib dpt ek...kalau dak geram juga ..ish...udah le lama menunggu ye dak...kekeke....bulan pose ni nak jenjalan kuar memang tak lalu le...kita kalau dah kuar memang tak masak le jawabnya...kalau nak masak pun menu ala kadar je...hehehe

memang pun..ramyun tu kena berceti makannya..hahahah...memang marvelous la....sayang nak habiskan sekali harung...hohoho....masa makan pun sengih2 je ...berangan lebiihhh!!! hahahhaha

faa.rosli berkata...

bestnyerr mkn ngan bihun...memang pedas adalah yg terbiaik!huhu