Isnin, 12 April 2010

Japan

NAGANO, JAPAN
Gmbr sekadar hiasan bukan nagano betul2 tau nilah kwsn perumahan mak mertua kita, dkelilingi gunung ganag yg menyejukkan mata, itulah perkara yg kita suke kalau balik sini mmg aman :-)

Salam Rindu ;-),

Salam kembali buat semua yg merindui tuan umah hihihi... ada ke yg rindu ni? :D Ok, tak leh nak bebel lama sbb lappy ni nak masuk ward sebenarnyer, jap g ada org sony dtg ambik kat umah sbb lappy ni still under guanrantee lagi jdnyer inilah perkhidmatan yg dia org kena byr hihihi....

Pertama sekali nak mintak maaf pd yg tgglkan mesej kat cbox sbb hari jumaat dgn sabtu mmg tak sempat nak OL sgt dgn keadaan yg semakin buruk kat thailand tu kan, masa kita org nak ke airport pun nekad jugak takut2 ada jalan jem ker apa ke kan, alhamdulillah DOA semua org kita selamat sampai ke airport dgn selamatnyer :-). Flight kita org midnight, dan mcm biasa kita mmg penakut sikit, tp tu la doa semua org buat semuanyer berjalan lancar, sbnrnyer mlm tu mmg cuaca tak elok sgt, kapal sentiasa bergoyang kuat tu tak mcm biasa, org laen tido kita jer yg mabuk2 ehehe... sakit kepala nak muntah, takut sume perasaan ada sampaikan tak leh nak makan sampai keptg punyerlah mabuk2 :D yg lain2 ok jerr :D. Alhamdulillah kita org sampai dgn selamatnyer pagi jam berapa tak tgk jam lupa pulak sbb sblm bertolak ninja tu rest sekejap sbb nak drive kan tido pun tak cukup, bukannyer 1 jam 2 jam sampai jdnyer urusan kat airport dgn car rental service lagi ambik masa jugak. Dah sampai umah gitu gini call sana sini dah jd lambat perjalanan kita nak ke destinasi seterusnyer :D Plan byk berubah sob sob..

Jeng jeng jeng!!! :D SERONOK tak terkata dpt jumpa KAK HANA n FAMILYnyer, mcm mimpi jd kenyataan tauuu! berdebar debar jer masa mula naik keta dr umah ni sampai kan nak bwk jajan2 yg kita beli dr thai terlupa! hihihi... punyerlah xcited :D.. Gmbr tak byk sgt ambik dan org yg ambik tu pun tak reti byk kena reject huhuhu... Kalau nak puas tgk tggu jer kak hana update ya mmg laki bini tu tak reti duk diam keja ambik gmbr jerr hihihi... Kita g berdua jerr maklumlah baru kawen ahahaha..... sbnrnyer budak2 penat tu sbb tak bwk, tak pe lenkali leh jumpa lagi insyaAllah mungkin kat siam pulak ;-) sapa tahu???

Walaupun sekejap sbb abg ipar kita tukar plan sbb dia sibuk terpaksa jumpa sekejap jerr tak leh lama2 lg pun ujan tuu SEJUK!!!! egegegegege...... InsyaAllah akn bersiaran lepas balik dr japan, sbb lepas ni byk agenda yg nak dbuat :D, jumpa lagi!!! insyaALlah.. MEKASEH SUME! :-)


Abg Hamzah yg hensem dan mcm pemalu jugak kot! hihihi...


Lagi sorang ank kak hana si danish ke danial yg tak de ssh betul nak bezakan nama ank2 kak hana ni sume dekat2! eheheh... asyik syasyul jjerrrr :D baju kita besor ya bukan orgnyer besor :P maklomlah sejok! berlapis lapis pakai baju mcm org jakun! :D

Sapa kata bam bam???? kita tgk kita yg lg besar + tinggi dr KAK HANA :D, ala kak mana tembamnyer huh!

Darwish yg sgt baikkkkkkkkk dgn auntie ika ya, tak nangis pung! mmg cute dpt jumpa depan2 dgn darwish ni ;-) nak cium lebih2 segan sbnrnyer ekekeke.... Mekaseh kak! sbb nak jumpa dgn kita sian akak dtg dari jauh.. Take care k g tokyo nanti ;-)

15 ulasan:

indahhouse berkata...

salam ika,
wah!entry dr jepun! Alhamdulillah, dah slamat sampai jepun. sepesen muka ika ngan kak hana. hihihi.

Faheem Jr berkata...

salam singgah ika..wah..pestime tgk gambar ika gojes serealnyer..selalu suka pakai topeng.. :P semoga selamat semuanya di japan tu..selamat juga kembali ke thai nanti..

leen hussain berkata...

ikaaa....oh tidak!ko dah geder2 ngan si hana tu ekk... akak ntah tahun bila nak fly2 nii...
huhu...bebaik kat sana ekk...

Watierman, rmanbkr berkata...

Cantik manis Adik2 Akak berdua tu ya!!!Mana ada tembam eh....cam anak dara jer nampak!!

Ummi berkata...

Waaah Ika, akhiiirrrnyaaaa...dpt gak berpelukan dgn si Hana dan Darwish yg tembam tuh..hehee...Alaa, mana ada tembam Ika tu..kalau bnding dgn akak, ko mmg tenggelam tau...3 x ganda..sape nak jawab tuh? Hehehe

deeTha berkata...

Alhamdulillah yo selamat sampai Jepun.
'Cos tengok berita di TV, Thailand makin tegang gitu...

uwaaaaa..... senangnya bisa jumpa kak Inah & Darwish tuuuu.....
kapan yo aku iso jumpa kalian??? hiks..hiks..

umi_e berkata...

Salam... Selamat bercuti...

* happy-happy *

E-na Zarina berkata...

Salam ika...dh selamat sampai nagano ye,alhamdulillah...tembam ke??? ok je E-na tgk sama2 cantik gitu!!!

kak ina kl berkata...

salam ika..wah dah sampai kat nihon ek..tentu seronok jumpa dak Hana tu..dukung baby darwish kan ter...lah pulak..

semuga selamat di dalam perjalanan pergi dan balik yer.

HomeKreation berkata...

Salam Ikaaa... wah best nya jumpa hana & darwish. Along miss both of you. Rasa nya sepi lak dunia blog ni bila ko org dua bercuti.... enjoy k & cepat2 balik...mmmuah!

Nuralashikin berkata...

salam...
Alhamdulillah, senang dengar berita kak ika dah sampai jepun...
selamt sumer ye kak..
:-)

fuzidss berkata...

syokkkkkkknya

openid berkata...

Salam Ika...
Wah ada kat Jepun rupanya. SIap gader gader lagik... sonotnye.hehe. Bukan main tembam Darwish tu. geram tengok pipi.
Semoga selamat kembali ke Bangkok nanti ye... enjoice!

Ijan

HaSue berkata...

Salam ijahhhhh..akhirnya tak payah tengok belakang pc dah kali nih..hihihi...
bestnyaaaa gather2 kat japan yer..jelesnya akak x terkira..telan air liuq jelaa kot2 ilang jeles..hehe

kakchik berkata...

SALAM IKA.

Bestnya dapat jumpa hana di jepun tu. Kakchik dah tengok gambar2 terbaru yg ika letak dlm entri terkini tapi nak komen kat sini jugak.

Seronok dan selamat percutian ya.