Rabu, 7 April 2010

Nasi jeng jeng hihihi

NASI AMBENG

Salam kembali ;-)!!

Nak dikutkan kan kan kan kita malas dah nak kuar2 lg TAPI kita tak perasan pulak kasut adidas kita tu dah koyak ekekeke.... kat bhgn line dia tu yg koyak tak perasan tp tak bestlah nak jalan2 nanti kan, jdnyer hari ni nk kuar misi mencarik kasut baru!!! yeaaaaa!!!! Dah jatuh cinta dgn kasut nike masa g shopping tp tak beli sbb ingatkan tak koyak ehehehe.. sekali balik umah loorrrrr... mmg nak kena beli yg baru :D jdnyer lepas makan ni kuar lagi lah malasss sbb panasssssss sgt kat luar tuu, org2 baju merah ni pun makin lama makin degil jugak huh! nyusahkan org jerrr huhuhu... HAri ni menu jawa ya, ank jawa biasalah ekekeke... kita baru dpt makan nasi ambeng 2 kali sejak 7 tahun duk kat sini kenapa??? byk bhnnyer yg tak de, ni pun urap tak de :-( lg best kalau ada urap pucuk ubi!!! uuuwaaaaa....nak buat urap taugeh, taugeh pulak tak de huh! buat jer lah mana yg ada dlm sebok :D Mkn ank beranak hihihi...sonok!bersila kat bwh mmg best! sapa2 yg tak pernah cuba harus cuba ya, dia mcm nasi campur jugak cuma beza tu lah cara makan dgn presentation dia ;-)


Untuk resepi dia, biasanyer sambal goreng kacang panjang tempe tak de kobis sume, pastu serunding( haaaa..kan dah kata ada srunding hihihi), ayam biasanyer masak kicap tak pun masak merah, kita buat masak kicap sbb sayur goreng kita tak letak kicap, dan yg penting sekali IKAN KERING BULU AYAM!!!!! hihihi... sedappp!!!! Resepi mcm biasa2 jerrr buat mcm lauk2 biasa tuu pastu bungkus dgn daun pisang.. jemput makan!! :D


Ayam masak kicap ikut cara mak kita jerrr.. :D Rasanyer lebih kurang jer kan.. Kita paling suke masak kicap n merah :D ceduk jangan tak ceduk ya hihihi.. nak kuar lepas makan :D

6 ulasan:

HALAMANKU berkata...

oh sayangku Ika... he he he ngayat nak nasi ambeng sebungkus... fuh cayalah.. yang duk kg byk bhn nilah yang malas nak wat... he he he..

indahhouse berkata...

salam ika,
Ni mesti dah kuar cari kasut ni. hihi. cantik dah presentation nasi ambeng tu. lebih2 ikan kerig bulu ayam tu...terliur saya.
orang banting jual 5 hinggit sebungkus tau.

Watierman, rmanbkr berkata...

Dah nak macam nasik bekal Hubby Akak lak Ika....nanti nak suruh Hubby gi makan kat bawah..hehehe..cubaan menjawakan orang yang tak jawa..boleh ka??

cikmanggis berkata...

haisshh..geram kat ika ni!!!cm baru niat nak makan nasi ambeng dia dok tayang pulak...huhu bak sikit bak banyak:(

lemongrass berkata...

Wahhh.. first time tengok nasi ambeng dibalut dgn surat khabar tulisan Jopun, hikhikhik...
Memang kelas gitu!!!!

fuzidss berkata...

wow menarik sesangat ni...my lokung fav ni. Dah memang pasti lee orang jowo kan