Rabu, 12 September 2012

Warna Warni Hari Raya :-))

Assalamualaikum wbt semua!! :-))

Agak kelewatan nak kongsi gmbr raya kita kat mesia tp mintak maaf lerr gmbr sendirik dgn gmbr mak ayah tak sempat nak ambik, sbb biasanya hari raya pertama lepas abis sembahyang hari raya maka bermulalah baraan atau marhaban jdnya semuanya bersepah sepah ada yg ada, ada yg tak ada tiap2 tahun mmg mcm tu, nak ambik raya2 seterusnya masing2 ada keluarga sendirik mmg payah utk kita org berkumpul sama2 tiap2 tahun :-)) Dan tiap2 tahun jugak rumah mak kita rumah yg pertama marhaban sbb rumah mak kita ni terpencil sikit, rumah yg seblok sume bhgn atas tapi rumah mak kita ni tercampak kat bwh antara blok 6 n blok 4 ehehe... special kan kan kan :D Adik beradik kita tak ramai cuma ada 7 org termasuk yg meninggal klu belah mak kita ada 12 atau 13 org kalau tak silap ehehe.. org jawa mmg ramai2 ank2nya kikiki...

Saat2 paling beharga sekali buat kita sbb rasanya tiap2 tahun kita tak dpt balik beraya, tahun ni alhamdulillah dapat balik, masak lauk pun berdua ajer dgn mak, bygkanlah tiap2 tahun mak kita kena masak sendirik, kesian sungguh bukannya 2 3 buah rumah belas belas2 rumah tuuu utk di masak n agih2 kan, tahun ni kita ada dptlah menyibuk tolong mak masak ehehe... tolong nyepah, tolong kacau2 tolong bising2 hihihi... sbb kita tak pernah masak byk2 gitu jdnyer mcm biasa lah speaker mmg besar sentiasa tanya itu ini ^_______^
Minta undur diri, terima kasih setiap kunjungannya dan insyaAllah kalau berkesempatan akn buat balas kunjungan kembali, salam bertemu kembali esok hari inysaAllah!


_DSC0258-1_DSC0263-2-1_DSC0256-1
Yang ni keluarga akak kita yg sulung :-)) suaminya tak dpt di kesan hihihi... kena bertugas :D


_DSC0247-1_DSC0254-1-1
Yang ni pulak keluarga abg kita yg no 2, masing2 dah besar :D


_DSC0212-1_DSC0224-1_DSC0219-1
Yang ni pulak kakak kita yg no 5, yg no 3 beraya kat rumah mertua gmbrnya ada kat bwh dgn kita tu ya :D Arwah abg yg no 4 dah pergi menghadap penciptanNya masa bayi :-))



_DSC0230-1-1_DSC0232-1-1
Yg ni pulak abg no 6, atas kita niii ececece..... beza 6 tahun dgn abg yg ni punnnn ank masing2 dah besar :D

_DSC0189-2-1-1
_DSC0193-1-1
Sebahagian cucu2 mak n ayah kita :-)) Suke betul tgk semua berkumpul walau tak cukup :-)) al fatihah jugak buat arwah abg kita yg no 4 dan buat arwah ank sedara kita juga, jannah tempatnya :-))

_DSC0283
Cakkkkk!!!! ni ler baju raya kita tahun nii (sila alihkan pandangan org yg berspec) kikiki... baju beli dah siap :D yang ni akak kita yg no 3, suaminya kat laut dgn budak2 :D my mak kesayangan :-))

_DSC0273
New member in da house! hihihi... comel sgt2!!!!!

_DSC0335
Last but not least, nak tyg makanan dekat airport yg mahal cekik mencekik ehehe... TAPI siyessss sedappppp!

17 ulasan:

mama sara nur berkata...

janji dpt jg kita tgk gambar raya disini he he akak memang suka tgk tau...kegembiraan di hari raya
keluarga adalah segalanya kan

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

Finally blh gak tgk ur big family
Meriah gituew
Ingatkan lambat lagi nk update cherita raya ngeee (⌒▽⌒)

faa.rosli berkata...

salam akak...
yg mana 1 akak di kalangan baju biru tu?

mmg nampak sedap mee goreng kat bwah ut..

lemongrass berkata...

Salam Ika,
Selamat hari raya. Jaluk ngapuro seng okeh okeh yo Mbakyu.
Bestnya dapat beraya kat Malaysia, sure happy sgt2 Mak and Pak Ika kan sbb anak n cucu2 yg jauh merantau dpt balik beraya :-).
We all tak tau lagi lah bila boleh balik beraya ke Msia again....

Liza berkata...

wahhh, memang meriah gitu...hihihii
comel jugak kucing tu kan, meowwww....hihihihi

ibh_sue berkata...

Asslmkum ika.
Nasib ada gambo ki jg. Klu x, tak aci la. Ngeeee. .
Bestkan dpt kumpul ramai2. Akk thn ni mmg x jangka jg dpt blik kg akk awal skit. Cayang hb akk, dia beraya rmh dia dua hr ja. So best la akk dpt kumpul adk beradik. Tp x sempat le tlg mak akk siapkan menu utk org baraan. Okeh! Akk tau jg ya baraan tu apa. Sekampung dgn jawo la katakan. . Cuma x reti nak ckp mcm kak min @ kak LG tu ja. Hihhiii

makcikmanggis berkata...

bestnya dapat berkumpul ramai ramai cam ni..dah lama makcik beraya kt kl...dah jadi host..tak bleh g mana da..jadi ibu keladi hehe.

EmbunRosaliza berkata...

Assalam ika, walaupun masing2 sibuk ngan urusan masing2 di oagi raya, tapi akk tgk tetap juga meriah raya ika, suka tgk ramai2 ambil gambar mcm ni.

kucen tu mcm kad raya jaman dulu2 je, cantik

zila norazila berkata...

wahh bestnya raya kan..pic byk jgk tu..mana pic ninja ..x der pun..x pernah akk tgk suami ika la..hehhe ehe myebuk jew kan akk nie:)

rahel berkata...

Wah...meriahnyer...bole tengok pic raya banyak2

kak ina kl berkata...

salam aidil fitri..
wah meriahnya bila dapat balik beraya..
puaslah makan macam-macam ek

Rohah berkata...

cukup meriah.. , best dpt ngumpul2 dgn family tercinta.org jowo mmg anak ramai..cam akak pun 8 beradik n mninggal sorang.tapi bila raya takleh nk ngumpul semua, coz masing2 dah ada mertua.anak2 buah pun belum lebat lagi , hi hi coz masih ada yg belum ke jinjang pelamin..

Mas Sani berkata...

Aloh...aloh...comei sunggyh hok baju biru tu, manja siap pis gitu he3....
Sonok ye adk beradik ramai ank2 sedara ramai bila bkumpul meriah sgguh! Mcm2 gaya ada..... Kg kt mana?

sury_masury berkata...

Meriahhhh...akak x buat tayangan lg gmbr2 raya family...:-)

Sheila Shafeareen berkata...

Salam Meriah ye Tahun Ni ...seronok negok pic abg2/kakak2....keluar besar tu..suka riang ria

Kamalia berkata...

weeww..memang nampak meriah.samala family kita ye ika, anak sedara kebanyakkannya dah besar2..
hahaha..kiranya berbaloi jugakla kan mee goreng tu,mahal tapi sedap.;p

JaSSNaNi berkata...

memang best kalau dapat di rakamkan segala kenangan beraya ni.. kalau ada gambar boleh la tengok gambar2 raya di kala rindukan kg halaman.. kan.. :)