Jumaat, 17 September 2010

Cereal Prawn/Shrimp

DSC_0186
CEREAL PRAWN

Salam jumaat semua! :-)

Citer pasal menu kat atas ni, sedap banget! dia punyer crumbs tu mkn dgn nasi panas2 mmg sedap, tp sedih tak de ijau2 udang kita kali ni maklomlah stok daun kari dah habes tp kita gantikan serbuk kari sajer kasi aroma kari2 gitewww :D.. Resepi lg sekali dekat GERT blog, thanks a lot gert! honestly, mmg sedap! rugi sapa2 tak cuba ;-) leh tgk versi KAK HANA nun jugak ya gunakan resepi yg sama :D

Dah masukkan oat tu kan mcm suspen jerrr sbb tgk mcm tak jadi tp bila dah di masak lama sikit n di tos baru lah jadik! ehehe... Mintak izin n halal untuk recipe nya, thanks :-)

CEREAL PRAWN

Ingredients:

  • 1 pound of large shrimps/prawns
  • 3 tbsp of cornstarch
  • 4 cloves garlic – finely chopped
  • 2 sprigs of curry leaves>> i added curry powder
  • 4 bird eye chilies – cut small>>yg ni tak masukkan sbb kids tak mkn pedas
  • 3 tbsp butter
  • ½ cup oatmeal
  • 2 egg yolks
  • 2 tbsp of milk
  • 1 1/2 tsp of chicken granules>>letak 1/2 tsp jer
  • 1 tsp sugar
  • Salt and pepper to taste

DSC_0187

Method:-

1. Use a pair of scissors to cut off all the legs of shrimps. Cut alone the back and remove the black vein. Leave the head and shell intact. Pat dries the shrimps and seasons it with a bit of salt and pepper.
2. Lightly dredged the shrimp with cornstarch. Heat up some oil to deep fried it (I actually pan fried it) Remove them once they turn pink on both side.
3. Remove all the oil in the pan. Wipe clean. Beat the egg yolk and add in the milk. Stir and mix well.
4. Add in the 3 tbsp of butter to the frying pan. Swirl in the egg yolk and stir constantly. At this stage you will see lots of bubbles appearing in the pan. Add in the garlic, chilies and curry leaves. Continue to stir fry until fragrant.
5. Add in the oatmeal. Continue to stir and toss. Add in the chicken granules, sugar, pepper and salt.
6. Toss in the shrimps; continue to stir fry until the shrimps are well coated with the oatmeal. Dish out and serve.

1 ulasan:

ICook4Fun berkata...

You memang lah hardworking. In two days dah try two of my recipes. I am glad you suka this dish and the cake. I memang suka this dish especially the crunchy oat bits :)