Jumaat, 3 September 2010

Orange Popsicle Forthy

DSC_0050
ORANGE POPSICLE FORTHY

Salam ramadhan kembali sume!! :D

Alhamdulillah, nak tayang minuman pada hari ini hihihi..... sedap tawwwwww! nmpk kat umah KAK DEL terus berkenan sbb bhn2nyer tak lah byk, sikit jer cuma tang oren tu nak kena sejuk bekukan tp kalau tak keras oren tu kureeennnggggg! yg berais gini orennyer jd penyedap ;-) kita guna 2 susu, fresh milk dgn evaporated milk lah :D sgt sedap!

Waaaaaa.. sume orang dah sibuk nak balik kampung ya? uuuwaaaaaa.... sedih tawww kita2 yg dperantauan niii terpinggir huhuhu... selamat hari raya!! maaf zahir batin! hati2 di jalan raya! semoga selamat sampai ke destinasi dgn selamat n kembali pulang ke rumah juga! :-) Untuk resepi mintak izin n halal juga kak del, macehhhh! sedap bangetttt!

ORANGE POPSICLE FORTHY

Ingredients:

  • 1-2 oranges cut into cubes and put it into a freezer overnight,
  • 1 glass of orange soda
  • 1 cup evaporated milk


Pour evaporated milk (or fresh milk) in a glass of orange soda and stir with a straw...Put in cubes of frozen oranges (the ones you made earlier) and...Enjoy :))))


DSC_0047

5 ulasan:

maz berkata...

ikaaa..duk wak ckut ke tu..kmaz mai nk ucp slmat hri rya buat ika sklrga..esk kmaz dah mula brcti..nk blik kpung..hb pun dh slmat smpai pgi tdi..tu yg sbuk sngat2 hri ni..xsmpat langsung nk ronda2...ni bru on lappy hri ni..n3 hri ni tu akak set mlm tdi lgi..hehe..ok ika..insyaallah nti jmpa lgi..take care..byee..muah...

Deliah's Deli berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Deliah's Deli berkata...

salam ika...thanks sudi cuba tp apasal ika punya nmpak lagi cantik...lagi sedap - ni x aci nih...nak jugak segelas!! :D :D

Ida Ddapur berkata...

slm ika...menggoda jiwa tgk air ni, mesti sedap, nanti boleh cuba...kalau ganti ngan perisa lain @ buah lain rasanya pun boleh.
Selamat Hari Raya Aidilfitri..ciann kat kita kan..beraya di perantauan..ika kat Thailand ek..knp merantau ye?

izahdaut berkata...

ikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sodapnyer air..itu je..