Rabu, 20 Julai 2011

Alkisahhh~~ sapa nk baca sila teruskan scroll ke bwh :D

_DSC0681
HAPPY BIRTHDAY TO U, MY DEAR ARIKA!!
nak bergmbr dgn sayur kangkung yg dia tanam kat sekolah :-)

Salam kembali bersua buat semua :-),

Sebelum tu nak diingatkan mungkin n3 ni panjang sikit tp kalau tak nak baca tak pe kita tak kisah :D. Sebenrnyer nak buat n3 khas ni semalam on her birtday tp keadaan badan kita tak berapa mengizinkan, 2 hari sblm birthday arika ni bdn kita ni dah semacam jerrr tanda2 bulan nak mengambang ler tuuu tp bulan ni kita kena teruk sikit sbb tu sampai blog tak berupdate dan tak de masa untuk mengonlinekan diri kat sini mahupun kat FB. Pada yg bertanyer kabar n tiggal mesej kat FB terima kasih byk2 sgt hargainyer.

Bermula hari ahad jam dah menunjukkan pukul 10malam, abang atau lebih dikenali :D dgn nama ILYAS batuk2 tak berhenti sampai pukul 12.30am lebih, silap kita lah kan tak ambik kisah sgt sbb dia dah batuk dekat sebulan tapi yg jd teruk sgt seminggu yg lepas, dia kerap batuk2 tanpa henti kalau dah tertido n hampir 2 jam akn n baru berhenti DAN paginyer dia akn bersin2, sehinggalah pada hari ahad malamnyer tuu, kita tgh marathon menggosok, dgn bdn tak berapa nak sedap ninja kena kerja so balik umah hari ahad tu lmbt sikitlah, dlm masa menggosok tu ilyas dah mula batuk2 dahh, tp kita biarkan jerr sbb mungkin akn berhenti, tp makin lama makin kerap n tanpa henti tgk jam dah pukul 11mlm ninja tu tgk ke kita dia ckp esok kena bwk sepital nii, kita angguk kan ajerr lah, tapi dia masih batuk2 lagi sampaiilah pukul 12.30mlm n kita terus decided nak hantar ke ER, kat sini jgn risau speacialist dah bukak 24 jam cuma tak leh request dgn doc yg selalu kita jumpa lah kan.. Masa tu ilyas dah komplen2 sakit dada, kita mmg panik sikit kalau tgk keadaan dia mcm tuu, kita hantar dia ke hospital tgh2 malam tuuu berdua naik teksi tau! kita biarkan ninja tu jg yg 2 org tu sbb kita rela biar kita yg penat dr ninja tu yg penat sbb dia pun dah terus menerus kerja kan, walaupun masa tu bdn kita mmg tahap lemah maksimum tp gagahkan jugak kaki ni pergi hantar ilyas naik teksi. Bila sampai hospital doc cek lung sume clear, cuma ada bronchitis tak reti nak eja benda ni :P Tapi doc tanyer kita kalau budak dah batuk2 dekat sebulan kena xray takut lung kat dlm ada jangkitan, sbb benda tak nmpk kan kalau kat dalam ni, tapi doc tu bijak, sbb dia kata bg nebulizer dulu sblm xray sbb dia masih batuk2, dekat 20 min jugak masuk nebulizer terus g xray, TAPI masa tu dia dah tunjukkan keadaan positif sbb batuk2 dia tetiba berhenti dulu2 pun dah biasa masuk nebulizer, pastu g bilik xray mcm yg kita hantar kat FB tuuu, masa tu dekat pukul 1pg kalau tak silap, pastu tunggu keputusan xray lagi gitu gini dekat 2.30pagi, dpt result xray tu alhamdulillah, lung dia clear, doc suspected dia ni allergic, besok paginyer kena buat appointment dgn allergist pulak, sampai umah dekat kul 3pagi sbb hospital tak jauh dr condo ni.. abis di sini..

PAginyer kena bagun buat bekal ninja lagi mmg tersangat letih, tp nak buat mcm mana kan kena berkorban sikit kalau tak sapa yg nak buat benda tu sume kan? kebetulan hari isnin sekolah masih cuti kira leh tarik nafas lega cuma buatkan bentou ninja jerr, pagi2 tu siap itu ini n terpaksa tinggalkan si arika n adik berdua dekat umah sbb kita mmg tak larat nak bwk semua sekali, kalau bg game dia org mmg akn senyap tak bergerak ke mana mana, jdnyer pergi lagi hospital dgn ilyas jumpa allergist pulak.. Bila jumpa allergist, diaa ni dah dpt agak dah sbb budak2 biasa kena mcm ni, so buatlah allergic test, ambik masa 15 min jugak, dah tanda2 pun timbul tempat yg kena cucuk tuuu, ada red spot, rupanya dia ni alah dgn dust mite, doc bg penerangan sikit dgn dust mite ni, dia kata rumah bersih pun ada jdnyer cuba ambik langkah bejaga jaga, maksudnyer jgn guna carpet dan yg sewaktu dgnyer.. Jadinyerrrrrrrrrr, dr hari selasa sampai semalam kita ni kerja mengemas carpet gulong carpet sume, masuk ceruk sana sini pdhal hari2 kemas umah hari2 lap habuk tp tulah dia punyer peak bulan 7 n 8 mmg kena awasi ank2 yg allergic, nasib baik yg lain2 tak alah, kalau tak mau pengsan kita sorang2 kepenatan.. So, skrg ni alhamdulillah dia dah makan ubat alahan tu batuk pun dah tak de bersin2 pun dah takde, umah pun dah togel tak de carpet :D cuma kat dapo jerr lah kita letak carpet kecik, tp carpet yg boleh dibasuh ya.. tunggu 10 hari lagi kena follow up appointment utk pastikan ubat alah tu sesuwai atau tak nak kena sambung mkn lagi ubat alahan tu kalau dia serasi.. Abis citer ilyas kat sini.. Terima kasih pada yg mendoakan kesihatan ilyas n kita sekali, terharu sgt2 :-(

Cerita si ARIKA pulak, semalam birthday dia, sehari sebelum birthday dia semalam 19hb, dia dah bising2 ingatkan harijadi dia semalam niii lahh, tp kita ni kurang sihat, beli kek jer lah kakak nanti weken mama buatkan kek, dia tak kisah pun cuma semalam dia nak istimewa2 sikit, bentou dia pesan buat itu ini, mkn malam pun gitu gini gitu gini ank perempuan ni teliti n cermat n cerewet sikit tp tak pelah kan yg dia mintak tu pun bukan berat sgt, buatkan ajer lah biar dia rasa dihargai, hari2 mama hargai dia :-) SELAMAT HARI JADI, OTANJYOBI OMEDETOU ARIKA CHAN!!! Semoga membesar dgn sihat, dan berjaya dunia akhirat insyaAllah, tak de apa yg diharapkan cuma nak tgk dia membesar dgn sihat n menjadi insan berguna bila besar nanti insyaAllah aminnnn.. Sangat cepat masa berlalu, lahirkan dia ni pun kena ikut tingkap sbb kaki sebelah tersimpul ke atas :D

Blogwalking insyaALlah tunggu bdn kita ni dah sihat sikit, mata pun dah pedih2 balik :-(, terima kasih sume atas sokongan n doanyer! :-)

_DSC0669_DSC0673
Yg ni gmbr 2 tahun lepas kat studio kat japan, rasanyer ank2 jepun mmg WAJIB ambik gmbr mcm ni seumur mcm niii, kita jerr yg tak merasa lagi ambik gmbr kat studio japan hihihi... simpan angan2 tu dulu kena kumpul duit sbb MAHAL! :D next time balik japan kena ambikkan si kecik pulak, giliran mama tunggu dah tua kot hihihi.. teringin nk pakai kimono sbnrnyer :D


_DSC0678_DSC0707
Yg ni pulak hadiah GA dr KAK RIMA dah sampai semalam, TERIMA KASIH kak rima!! suke sgt! tak sabar nak guna :-)

59 ulasan:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

cian ilyas dari batu ke allergic plak...sabar yer ika anak2 x cihat kiter yg susah haty paham sesangat...

Ontanjyobi omedetou arika chan yg kawaii sangat2 itew....terlewat sehary wish ek....kawaii giler pic tue...leh buat header nie...ngeeee *____*

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

error type plak dari batuk jer

sitiezahim berkata...

get well soon ilyas..juga bertahan unt mama ilyas...huhuhu

ijayuji berkata...

To LadyAyu>.Salam ayu, haar, dia sejak kecik sampai sekarang TERSANGAT sensitif! yg kerap tak sihat pun dia, yg selalu bwk wabak demam atau batuk2 kat umah ni pun bermula dr dia jugak :D Macehhh auntie ayuuu yg kawaiii auntie pun kawaiii jugak ;-) psst> ayu dlm kepala header jer lah kan skrg niii? hihihi....

ijayuji berkata...

To Sitiezahim>> Salam, terima kasih kak, insyaALlah doa sume org buat dia kuat sikit :-) kita ni pun dah nak ok ni sbb dah masuk hari ke 3 ni mcm dah cergas balik cuma byk baring jer lah beberapa hari nii :D

anie,Nagoya berkata...

Puh.....pnjg depa berceloteh.alhamdullillah...ilyas dah semakin ok.biasalah mama, anak tak sihat mak le kene berdiri teguh.ingat masa akira asma dulu.5thn asik kehosp. memang memenatkan.so be fighting ya baby.risau kkanie ko tinggalkan arika n c kecik tu.tp kaka pun dah fhm.dpt membantu sikit.alhamdullillah....

dah smpai besdy arika ya?nak adiah apa ya?

anie,Nagoya berkata...

n pada mamanya....take rest cukup2 ya.cian dia

tun_telani berkata...

fuhh.. habis baca ^^
alhamdulillah, ilyas dh ok.. mama dia moga cepat sembuh ye =)
omey arika pakai kimono ^^

Ummi berkata...

Salam Ika, alhamdulillah dah kembali bersiaran dan segalanya telah back to normal al eh....comeii anak dara dia...mmg cantik sgt bergaya..hehe, Waaaa tang GA tu...jelesss taauuu..hahaa, tp akak x buat2 pun macs, kalau dpt pun harus lama mendara...hahahaha..Semakin kencang la Ika wat macs nnt, jgn lupa hantar kat akak sikit tau...ok Ika cayang, akak blk dulu...kat ofis ni, jeling kejap..hehe...babaaaiii, muaaahhh!

ciksu berkata...

salam kak ika,
moga ilyas cepat sihat yea..selamat hari lahir utk arika,moga jd anak yang baik kpd mama dan papa nyer..kak ika pun jaga kesihatan yea:)

Yatie berkata...

Assalamualaikum Ika,
Mudah2an anak Ika cepat sembuh spt biasa...mmng penat sikitlah mengemas itu dan ini, kebetulan samalah dngn anak akak Hamka tu, kejap2 batuk je, bln ni je dah 4 kali pergi klinik ambil ubat batuk, pun tak baik betul2...smlm batuk dia lain sikit, so doktor pun bagi ubat alahan..kata doktor kalau tak jaga betul2 leh kena semput...adoyaiii..arini dah ok balik daaa...

pasni mmng kena berjaga2lah hendaknya...(Hamka takleh makan sebarangan skrng, gula2 atau buah2an pun takleh dulu..yg sejuk2 lagilah..)
= Happy Birthday buat Arika comel, moga menjadi anak yg solehah serta berjaya di dunia dan di akhirat. Aminn.

ijayuji berkata...

To kak anie>> Salam kak, terima kasih kaka cantek lagi ayu :D alhamdulillah ubat tu kot dia dah ok skrg niii eh? org duk tunggu depan lappy dr tadi dia tak online2 lagi ke? huh! tu la kakak dah boleh di harap cuma kita pesan byk2 kali lah, tp kalau dia org dah main game mmg tak akn bergerak :D

To Tun Telani>>Alhamdulillah doa semua org tuuu tun yg membantu sampai jumpa jodoh penyakit n ubatnyer :-) macehhh auntie tun! dtg sini bwk hadiah ya :D hihihi....

To Kak Ummi>>Salam kak ummi!!! Mceh kak! ha ar! kalau akak tak buat leh jerr bg kat kita kalau akak ada mastrad sheet tuuu ahahhaa... alaaaa..kita pun bukan berniaga kan kann kdg buat kdg tak kdg jadi kdg tak berangin jugak buat mac niii :D

To Ciksu>>Salam sue, mekaseh doanyer akak mengaminkan doa2 sume org.. insyaAllah akak pun dah nak sihat nii ambik masa sikit nak stabilkan bdn yg dah tersedia malas nii :D

To Kak Yatie>> Salam kak, mekaseh utk doa kesejahteraan si ilayas tu ya :-) insyaAllah sihat lah lepas ni sbb dialah yg senang kena penyakit.. Betul tuu! doc dah pesan kena jaga2 pemakanan pun ya sbb kebarangkalian kena asthma sgt dekat kalau batuk2 gini.. Meakseh juga buat doanyer tuk arika :-) cayang akak!

Mas berkata...

cian ilyas.....
alhamdudillah....ilyas dah makin sihat....
moga ilyas cepat2 sembuh dan sihat seperti biasa.....
memang letih sikit klu anak2 tak sihat kan ika...
ain pun skrg batuk2 tu..
risau juga dibuatnya...


Happy Birthday buat Arika comel, moga menjadi anak yg solehah serta berjaya di dunia dan di akhirat.
Aminn

Shereen berkata...

Happy,happy birthday to sweet Arika.
I memang dah agak dah sure something must have happened to you sebab tu no entry in your blog.Thank god nothing serious to your boy.My son pun ada bronchitis when he was 2 weeks old and until now he's super sensitive to dust, temperature change and weather.Almost every other week he'll kena runny nose and cough.I pun dah macam-macam try..from western medicine to ubat kampung...still no change.Anyway, you take care too.Bila nak start main new toy you tu...ahaks!
PS:Seumur hidup I tak pernah I tanam kangkung...hahaha.Gemuk pulak kangkung si Arika tu.Tak buat nasi lemak ke you or goreng belacan ke?..lol.

Hanis MY berkata...

kesiannya ilyas...legalah dia dh ok kan, harap2 dh fully recover...

owh arika chan yg sgt comel, pandai dia posing! kimono tu ya ampunnn cantiknyaaa... teringin jugak nak ambil gambr kat sudio tapi mahal plus hubby takmo wuwuwu... otaknjyoubi omedetou arika chan!

tahniah menang GA sonoknyaaa...

Ida,Japan berkata...

baru habis baca..sbb tunggu masa yg sesuai, sbb panjang lebar citernyer anyway get well soon to mamanyer & Ilyas,
Happy Birthday Arika...comeinyer
& sgt2 comei pic kt studio tu...lum pernah juga lagi amik gambar kt studio..berangan gak ni, kwn k'ida kt sini ada dah yg ambil

izahdaut berkata...

gitu ker kisahnyer.. woo bahaya gak elergy ni ye. akak mmg tak de carpet bulu2 kat rumah ni sebab memang tak suke menda tu ngumpul habuk kan. uishh semoga ilyas terus kebah n sembuh la hendaknya..

dan happy birthday buat arika. amboiiii bila pakai kimono mmg nampak kejepunan kat situ. hehee.. semoga doa2 ibu nyer terhadapnye dimakbulkan.amin

dah dah gi rehat nun

dZana berkata...

smga ilys cepat sembuh.. sian dia.. utk arika .. happy belated birthday., smga mjadi ank solehah.. sama birthday dgn anak sulung akk.. akk beli jer kek .. tak smpt nk buat.. huuu

ady berkata...

As-salam ika
Abg ady doakan semoga anak ika cepat sembuh ya..dan happy birthday to arika semoga menjadi anak yang solehah…

Aymy With L♥ve berkata...

Alhamdulillah Ilyas dah sihat... Kat Q8 selalu sandstorm menjelang summer... so, mmg berjaga2 waktu tu... debu2 halus mmg masuk rumah n expose dgn mcm2 penyakit... happy besday Arika... moga membesar dgn sihat n berjaya dunia akhirat...

Ijan berkata...

Happy birthday Arika... semoga sentiasa dibawah perlindungan Allah dan membesar dengan sihat ye... :)
Sian Ilyas tu. Tak pernah dengar lak allergy against dust mite. apepun, semoga cepat sembuh ye. :)

inahar ali berkata...

hepi besday wat arika yg tomei tuh..cam mama nyer..hehe!! windu aar dh lama x kemari..laa cian ilyas sakit ek..penyakit allergy nih mmg susah sikit nk treat..kena ikut nasihat doc betui2 ek..muaaah!!

cikmanggis berkata...

semoga Ilyas cepat sihat...dan mamanya pun kena sihat kena kuat dan gagah untuk jaga keluarga..selamat hari lahir buat Arika semoga jadi anak yang baik berjaya dunia dan akhirat,

lemongrass berkata...

Happy birthday Arika.
Nak ucap in Japanese, Auntie tak tau, nak ucap in Jawa, takut Arika pulak tak paham ;-), hehehehe.
Comel sgt2 anak jawa+jepun pakai kimono tu!
Get well soon Ilyas, sian dia batuk dah berminggu2 :-(.

CT Delima berkata...

As'salam Ika

Alhamdulillah..syukur Ilyas dah tak apa2, bimbang juga jika anak2 ni sakit yang buat hati risau jer kan. Ika pun kena juga jaga diri ya.

Nak wish birthday girl Arika..semoga menjadi anak yang soleha dan memberi kebangaan buat diri sendiri dan kedua ibubapa..aminnn.. santeknya dia pakai kimono tu.

Wahh..Sangat jeles okey bila lah kita nak dapat gife macam tu.. nak teriak kuat2 bior CM dengar... hahaha

Fiza Nordin berkata...

semoga ilyas lekas betui2 sembuh.hrp dijauhkan dr sebarang penyakit berat.

happy belated birthday pd erika. segala doa kebaikkan mengiringi perjalanan hidupmu...

kzai berkata...

hepy belated besday arika..semoga doa dr ibu dan ayah menjadi kenyataan dan dimakbulkan..comel arika pakai baju kimono..
Semoga ilyas kembali sembuh dan ceria..sian ilyas..

Zaliedana berkata...

Assalam ika,alhamdulillah ilyas dah mkn sihat,mama ilyas jgn lupa jga kesihatan eks..Comey sgt Arika pkai kimono,kalo mamanya yg pkai mesti lagi comey kan..

Deliah's Deli berkata...

slmt hari lahir utk arika yg comel mcm mama dia. *pandai plak tu bergaya! :)

tahniah dpt hadiah yg sesuai utk pmbuat mac paling cun!

smg cepat sembuh utk ilyas n mama ya..:)

Rabiatun Adawyah berkata...

Assalamualaikum...kesiannya Ilyas. Semoga cepat sembuh dan ikut nasihat doc. yer, Ilyas. Ika pun, berehatlah yer, jgn ikutkan sangat tugasan harian, mana yg boleh hold, holdlah dulu, kang makin berat pula kesihatan. Kesiannya dia. Take care yer dear!

Buat Arika, Happy Birthday...semoga jadi anak yang baik yer ^__^

Asmara berkata...

Kio tsukete Ika! kesihatan diri pun kene jaga jugak. Alhamdulillah Iriyasu dah semakin sihat. Rindu dengan bebelan Ika. hehe..
Tanjoubi omedetou buat Arika chomey! *terpengsan dengan harga gmbr studio, boleh beli tiket pegi balik msia kan! ;D.

Lady Dea berkata...

Akhirnya...panjang jugak N3 k0 Ijah...Tp yg herannye,habis je aku baca,kat pala 0tak aku ni tetiba bleh trbyngkn Cikgu Fun K0k Siang.hahaha...

Harap sgt Ilyas cpt sembuh n tama0 sakit2 lg.Klau aku nk imbas si Ilyas ni,xlh nmpk mcm mdh sakit.Aktif jgk.tp tulah,bkn kta nmpk pn.Dh simpan2lh carpet tu smua.yg pnting anak2 kau sihat...Cma aku btl2 tabik kat kau r.klau nk igt msa kte sma2 blajar dlu,dgn k0 yg brutal,gnas,aktif n lincah tu jgn ckplh kan,mmg 0rg xakn sngka k0 bleh jd isteri dan ibu yg mmg pnuh dgn kelembutan.xdelh jnis asl bleh je...

Buat Arika - Happy Birthday Dear.Sem0ga sentiasa ber0leh kesihatan yg baik dan sem0ga membesar sebagai anak yang menjadi kebanggaan keluarga.

Ijah,kesihatan kau jga pnting.jaga dri...sbb kaulah payung utk mereka yg ada disisi kau tmpang brlindung...

**aiseh...k0men aku pn pnjang kan?.

Nurul berkata...

Happy Birthday to Arika....

Patut Ika dah lama x bersiaran... cian Ilyas... alhamdulillah, dah semakin sihat.... & Ika pun jaga kesihatan... rest cukup2... Take care ;)

Diana @ Melley Mey berkata...

ASssalamualaikum ika akak cayang...
rindunya kat ika tau....
ciannya ilyas cayang... moga ilyas cepat sembuh dah sihat2 hendaknya selalu.. Amin.. ilyas nie mcm irfan gak... Irfan asthma dari kecil lagi..memang x boleh biarkan dia kena batuk n selsema.. kalau x mesti asthma dia datang... moga anak2 kita semua sihat2 hendaknya yer..

n buat Arika comel tu plak... Happy Birthday Arika... moga dah besar nanti segala impian akan tercapai.. jadi kebanggaan ibu n bapa arika yer.. berjaya dunia akhirat... Amin.. muahssss kat Arika n Ilyas...

Diana @ Melley Mey berkata...

opss... banyaknya ssss tu kat Assalamualaikum.. huhuu... silap tu..hehehe

Juwita Jamaludin berkata...

ika moga cepat sembuh ye anak2 dan awak juga.. kena allergic ye.. memang karpet kadang memerangkap habukkan...

otanjoubi omedetou arika chan.. moga membesar dengan sihat dan bijak

quinnie berkata...

alhamdulillah..dah sihat ilyas ye..harap2 o.k dan sihat sepenuhnya. memang letih kalau tak selalu berjaga malam ni ika..akak ni dulu masa jaga adik akak dia tak tido malam...tido siang.kita pun dah sama ikut cam dia...tu yg jgn terkejut kalau tengok kita duk post yt tengah2 malam buta...hehehhe...skang dah biasa dah...tapi siang mesti tido...tu yg kadang2 bw waktu malam...hehehhe...keyopta arika (comel) pakai kimono...kalau ika teringin pakai kimono..kita teringin nak pakai hanbuk..eh betul ke eje ni...hhahahahha

Ayu Safieza @ Humaira' berkata...

Owh dear, hrp lega ilyas lps medic ngan pakar allegic nanti....

Anyway, buat arika, slm syg dari aunty ayu smpna hari lhir arika. Smg mjadi anak yg solehah buat mama n ayah...amen.

Erkkkkk, ninja...ekekek..humorously lomantic ma...tgh bygkan ika pakai kimono sambil naik gajah nih..ahaks....tomey, tomey....

Nieza berkata...

Happy birthday Arika..wah comelnya anak dara jepun ni..suka tgk...btw semoga abgnya cepat sembuh yer..take care:)

Yat Maria berkata...

Get well soon to Ilyas...sian Ika, sorang2 terpaksa urus sumer..pahala ko Ika!! anyways, take care dear..and happy belated bday gak to Arika, semoga menjadi anak yg solehah, panjang umur, murah rezeki..aminn...

HaSue berkata...

Dah lama x baca entri dier pjg lebar..kalo dolu2(2009 kot ek?) mmg trade mark laa n3 pjg kan ijah..seronok bace tu..x kisah pjg mana pun.hehe..

apa2pun semoga ilyas x mudah sakit lg laa pasni..cian dier..

Buat arika,Happy birthday girl! comel sangat amik gamba ngan kangkung n keychain..mesti sesuatu yg bermakna buat dier tu kan..hehe.. btw,cantik kek..x sabar nk tengok kek mama arika buat lak. ;)

sabar bangpek berkata...

da lame xblogwalking semua dah berubah wajah....kawaii....arika chan otanjobi omedetou.....ilyas chan odaijini.........

K.Nor berkata...

sori ika akak lambat sampai... badan dah makin kurang sihat.. selsema dah makin melarat, batuk2 pulak dah ni..

happy belated birthday arika kawai.. semoga segala impian ibu dan ayah termakbul.. semoga arika berjaya dlm hidup didunia dan di akhirat ... amin...

ika.. take cara gak ya.. moga ilyas terus sihat spt sediakala

Ayu berkata...

Assalam ika,
how are u dear?..semuga semua dah ok ya..Akak tak sempat nak wish semalam, Pak we nak gunakan computer...Happy Belated Birthday to Arika!! yang keberapa tu Ika,..
Semuga membesar dengan sihat, panjang umur murah rezeki, berjaya didunia & akhirat..

Hanis MY berkata...

piwittt cunnyer header baru... mcm kenal aje sape yg buat, comel2 siap ada kokeshi lg..kawaiiii

Suha berkata...

Adoi..akak baca pon dah penat.. apatah lagik ngan ika pasti penat sangat kan.. semoga semua sembuh seperti sediakalaa.... cepat sembuh yee.. hepi besday to arika... semoga berjaya dunia akhirat amin....

lina berkata...

get well soon to arah & Ilyas,
Happy Birthday Arika.

Rima berkata...

Ija
Semoga ur son cepat sembuh.. u hv to look after urself too ok.. caregiver has to be fit to look after everyone else yah..

Happy bday to Arika!! sungguh cun melecun pakai kimono itew.. hehehe my one and only time pakai kimono adalah waktu ku kawin dgn pakwe pertama ku.. ahakss

Take care dear!

Sue @ Nenie berkata...

Salam Ika..Semoga semuanya kembali sihat seperti sediakala....

Happy Birtday Arika...cutenya photo berbaju kimono itewwwww

nOOrsha berkata...

SALAM IKA... SIANNYER BACE CITER ILYAS...SEMOGA ILYAS CEPAT PULIH.. HPPY BELATED BDAY TO ARIKA TOO...COMEYNYER DYE PKAI KIMONO..MAMANYE KLO NK AMIK PIC GITU INFORM AUNTY SKALI..NK JOIN GAK..HEHEHE..IKA T CARE, TAU IKA PENAT.. MOGE SUMENYA BERANSUR PULIH YA....:) MISS U...

che'iza berkata...

Tulah cabaran jadi parents ni kan Ika.... Moga Ilyas cepat sembuh...

Hepi besday tuk dak Akira yg comel lagi manis... Semoga membesar menjadi anak yg solehah dan berjaya.. Ika... jgn lupa kena gak jaga kesihatan diri sendiri... baru boleh jaga org lain....

Jamie berkata...

moga ilyas cepat sembuh n happy birthday to Arika..gitu lah bila dah jadi mak ni kena berkorban utk anak2..

Nuridah berkata...

Assalamualaikum Ika,

apa khabar?? Eh macam mana akak tertinggal ketapi lembu nie...

Happy belated birthday buat Arika...eh2 comelnya dier, dh sebiji mcm jepun...haha...semoga Arika membesar dengan sihat dan menjadi anak yg soleha serta membanggakan kedua ayah dan ibu.

Ika, happy weekend to you and take care dear!

Kamalia berkata...

salam ika..sory dear,lmbt dtg sini..siannye ilyas.alhamdulillah xde appe yg seiuskn.susah gak ek bila alergic ni kita xtau ape punca die..ika pun jg diri jugak tau,jgn buat keje yg berat2 sgt. tuk arika: happy belated birthday sayang..semoga mnjadi ank yg slehah n sntiasa mnjadi penyejuk mata buat mama n papa..

Rabiatun berkata...

assalamualaikum ika, dah beransur baik ker? risau juga lama2 diam ni...take care yer..

Diana @ bilakukatacinta berkata...

salam kenal sis....

Kjee berkata...

Salam Ika. Izinkan Kjee linkkan blog awak ke blok Kjee yer. Suka singgah blog Ika.

alimaz kembara terasing berkata...

dah besar erika yew... hepi belated besday.....

Ummi berkata...

SALAM IKAAAAAAAAAA..DAH 2X AKAK KOMEN NIH...SAJA NAK TANYA KHABAR? OK KE SEMUANYA? HARAP IKA CEPAT2 BERSIARAN LA EH...RINDU WEEEEYYYY...DAH NAK POSE NI, KENA KOREK2 N GALI2 RESEPI ORG BANGKOK LEBIH2 SIKIT...TUKAR2 SELERA...HEHE...TAKE CARE YA IKA..MUAAAAHHH!