Ahad, 3 Julai 2011

Benjasiri Park

Salam Hari minggu sume!! ^_____^

Hari ni Ninja kena kerja, tp cuti buat bentou, penat lah asyik kena buat bentou jerr semalam pun kena buat jugak, ari ni jer lah leh cuti :D Selamlam ingatkan petang2 nak bwk budak ni jalan2 kat park tp ari HUJANNNNNN lah pulakkk, terpaksa duk kat umah jerrr, masing2 dah boring ninja pulak kena kerja, jdnyer hari ni merajinkan diri sikit :D

Actually ari ni election day tp kita tak tahu kalau dia org buat hari nii, kalau tahu malas nak kuar2, eh? tapi seronok jugak video kamera dipasang dimana mana hihihi.... So, hari ni tak de makan2 lah eak, asyik nak tgk gmbr makan jerrrr kann sesekali cuci mata sikit :D Tengok lah gmbr kat bwh tuuu sampai juling2 ya wakakakaka.... lepas ni nak kena g belanja sowang2 uuuwaaaaaa....malas nak pergi tp kena pergi sbb bhn kering dgn sayur udah entek! Jom layan gmbr kat bwh, sillalah muntah ahahaha...


_DSC0150_DSC0151
Marilah mari pergi mengundiiii~~~~~ syarat2 nak amsuk park tgk gmbr tuuuu :D

_DSC0190_DSC0250
Queens Park Hotel dgn gmbr yg ada kat taman niii, psssttt>>otak jgn kuning yer tgk gmbr yg sebelah kiri tu yaa wakakakaka... :P

_DSC0273_DSC0226
Penghuni taman :-), squirel tu jinak sgt! burung yg ada pun jinak2 belaka tp budak2 ni pulak ganas2 belaka sampaikan takut minatang ni sume :D

_DSC0172_DSC0169
Cakkkk!!!! :D

_DSC0213_DSC0217
apa2 ajer lah eak :D si kakak suke betul dpt ranting patah yg dah layu tuu! huh! kepoh mulut dia ckp pasal ranting tuuu ahahaha... ni lerrr ank2 yg terkena kejutan bila dah dapat tanah, sshnyer duk umah kat atas gini lahhh :D

_DSC0166_DSC0171
Ambik guna tripod jerrr tapi suh abg yg ambikkan sbb kita tak jumpa carik yg self timer tuuu kat mana wakakaka...menggong :D

16 ulasan:

HaSue berkata...

mak budak tu suke nyorok belakang budak2 yek..hihi... bestnyaaa suasana..jenjalan.. gambar semua cun2 belaka..cantik burung merpati tu ijah..dpt tangkap tak?goreng rangup2..hahaha

K.Nor berkata...

aikk ninja tarak ek? hehe

ijayuji berkata...

Salam sume!!

To Kak HaSue>>eh? kita kan mmg suke main nyorok2 wakakakaka... kita tak makan burung! klau nak kena tangkap berani2 lah tangkap org thai jelin2 lagi tauuuuuu :D

To Kak Nor>>Ninja kerja lah kak :-( ari ni sume kerja kita ambik alih umah pun malas nak kemas hihihi...

anie,Nagoya berkata...

ewah...main cak..cak..mak dai tu.kalo kkanie dpt lepak sekali bestnya.leh kita main kejar2.hahaha....

masih lom selesai masalah keje somi ko?moga urusan keje dia dipermudahkan....

Diana @ Melley Mey berkata...

Assalamualaikum ika akak cayang..
waaah seronoknya p jejalan yer... akak jer asyik dok umah nie.. pemandangan pun cantik tu... tenang jer suasana kat sana...

Yatie berkata...

uwaaa seronokkan sesekali ambek angin luar...terasa nyaman jek..mana gambar ninja ni...nak tngk gak....takut akak ngurat eeehhhh.....kih3, sowwyyyy guwau jek...

Nur-nba berkata...

Salam.. Hai Ika cayang.. Wah seronoknya lihat Ika bersantai dengan anak2.. Cantik pemandangan kat taman tu.. Tak puas rasanya nak tengok pemandangan kat sana.. selalu2lah post gambar2 macam ni ye.. :)

Shereen berkata...

Ika,
La kesian kat you..picnic dengan anak je tanpa Ninja.I pun kesian Ika..sorang saje with my son.Tapi I kurang adventurous macam you...I baik...duduk aje kat rumah berselimut..kahkahkah.Eh, which park is this?Tak pernah pun jumpa park kat Bangkok. Park yang I jumpa ada jual LV,TODS,Dior...hehehe.Dahsyat kan I!!

Cheq Sue berkata...

sekali sekala bercuti dari dapur seronok gak kan ika...buleh santai2 jer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

uols kasi kat ai yang gegurl tue...suka la....umoq brpa nie? leh buat calon menantu x? hahaha

Ijan berkata...

Siap boleh piknik lagi dia anak beranak. cantik je taman gitu. teringin ler nak dapat halaman rumah mcm tu. boleh? hahahhahaa :)

che'iza berkata...

Sukernyer makcik tu.... ngalah budak-budak itew....

Deliah's Deli berkata...

seronoknya dpt jln2 kat taman..cantik2 plk gambar tmasuk tuan tanah! :)

tun_telani berkata...

kak ikaaa... x gi ngundi ke?? hihi..

ijayuji berkata...

Salam Sume!!

To Kak Anie>>Bila lagi nak main cak cak ba kan kan wakakaka... dah tua2 ni lah kena ingat zaman2 dulu kala kan kan :D Belum selesai lagilah kak, ntah bila tak tahu huhu..

To KAk Diana>> Kakak manis :D mmg sesekali jalan mmg best kita pun asyik duk umah jerr hihihi.. bila dah kuar mcm tak nak balik gituu nak golek2 kat situ sib baik tanah basah :D

To Kak Yatie>>Kak yatie!!! akak dah puas jalan2 kan, kita ni pun jalan2 kat park jer kak hihihi.. ninja kerja lah kak :D

To Kak Nur nba>>Kita ni lah kak kalau dah kuar malassssss sgt nak posing2 biasanyer kita yg tukang ambik gmbr sampai bila2 suami ada pun payah betul dia nak tumpang glamour hihihi... InsyaAllah kalau rajin kita ambik gmbr mcm ni lagi ya :-)

To Sheeren>>aiyaaaaa! u ok lahh leh tarik selimut kalau i yg tarik selimuttt mandi peluh lerrr hihihi...u pun kesian jugak sbb selalu kena tinggal wakakaka... Benjasiri park ni kat sebelah emporium lah, yg u pergi tu maybe kat suan lum kot! dekat dgn suan lum night bazaar kan? i tak pernah sampai sana hihihi...

To Cheq Sue>>Ha ar kak, asyik ank bersilat kat dapo jer kan pastu asyik dk kat umah jerrr kan hihihi..sesekali jalan2 beriadah mcm ni sweronok! mcm tak nak balik pulak :D

To LadyAyu>>Menyesal nanti ambik yg gegurl tuuu mulut tak berrenti bercakap wakakaka.. eh? nak buat menantu mana boleh lah, adam kecik lagi :D dia ni dah darjah 1 :D

To Ijan>> Teringin nk taman mcm tu??? g buat sendirik boleh ajerr asal jgn tanah org ahahaha... kita rasa kan jan dlm 5 tahun baru 2 atau 3 kali jalan2 kat park mcm ni hihihi

To Che'Iza>>Sapa tuuuu??? ahahaha.. mestilah nanti dah tua terlonjat lonjat gitu dah tak sopan ahahaha..

To Deliah's Deli>> Kak del!!! apaaa??? tuan tanah cantek??? kembang niii wakakaka... kenapa tak ckp cantek dan kurus hihihi..

To Tun>> Akak g ngundi sume kertas akak reject wakakaka...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

mulut adam pow x stop berckp oke la tue...alah tua sethn jer...now trend lelaki muda kawen pempoan berumur sket..ok la tue :D