Sabtu, 9 Julai 2011

Award dgn TAG


Salam kembali buat semua pengunjung!

Bygkan kita tgh berucap>>>>>> Terima Kasih buat KAK MAS blog DUNIAKU dan jugak KAK ANIE atau nama manjanyer KAKAK CANTEK dr blog SATOAKIMAMA sbb menganugerahkan award ini kepada saya, terima kasih tidak terhingga jugak buat blogger2 sume sbb selama ni telah memberi sokongan yg padu buat blog ni utk kembali berjuang memartabatkan resepi2 yg dikogsikan oleh blogger2 serta bukan blogger sekalian, saya sgt2 menghargai jasa2 dan penyumbang2 resepi semua.. (kedengaran suara dr belakang pentas>>30 saat ajerr masa yg ada!!) Dengan itu saya akhiri ucapan saya sbb dah ada org bising2 dibelakang saya sbb masa tak cukup KATANYA wakakakaka.... da da da, dah lama tak musim award dgn TAG mengeTAG yerr? since kita pun tgh free sbb tak kemana mana so boleh lah buat dgn pantas kalau tak mau ambik masa berbulan bulan ahahaha...

Akceli, mata kita ni dah mula pedih dr semalam tu sbb kita pun slow jer lah ari nii, bila dah kena penyakit niii nak buat kerja atau nak berjalan pun tak selesa tauu! huhuhu... ok kita balik pd soalan award td tu ya :D

TAG kali ni kena senaraikan 7 perkara mengenai diri kita, sambil buat muka tak tahu :D hmmm... ok antaranyer kat bwh tu ya :D Serba ringkas ttg kita :D

7 perkara :

  1. Nama kita SITI KHADIJAH BINTI AB RAHMAN, tp rasanyer dah ramai yg kenal kita dgn nama IKA, kalau kat MyR NATTO, Kalau kat umah IJAH atau CIK IJAH, dan kalau apa2 nama yg berkaitan username atau apa2 lebih terbiasa dgn gabungan nama kita n suami IJAYUJI, lepas ni boleh dpt awrd nama samaran paling byk wakakaka... Mempunyai seorang suami berketurunan ninja>>bukan ninja betul2 tp rasanyer skrg ni kena gelar sumo kot! :D mempunyai 3 org ank yg sgt aktif, 2 hero dan sorang gegurl melayu terakhir :D
  2. Kita ada adik beradik 7 org, seorang dah meninggal lepas dilahirkan sbb kena jaundice, kiranyer arwah abg kita lah niii, kita ank yg BONGSU sekali, di ulangi ank BONGSU ahahaha.... Ada 3 org kakak n 3 org abg termasuk yg meninggal, walau dah meninggal kena sebut jugak al fatihah~~ Kita rapat dgn sapa? ssh nak ceritakan keadaan dlm keluarga kita nii sbb tak mcm org lain kot, bukan bermasalah sbb kita org ni selamba2 sumenyer :D
  3. Ciri2 kita pulak, kita ni tak ssh nak difahami, tp percayalah kita sgt sensitif.. Sangat selamba, suke kacau org dr dulu lagi sampai sekarang wakakaka... Sangat aktif bersukan sbb tu kita ni itam :P belajar pun tak de lah pandai mana pun, mungkin dah bukan rezeki, sbb tu lah bila berblogging rasa diri ni kecikk jerr sbb rata2 sume blogger lulusan universiti sume ada degree kita pulak sijil spm ntah kemana ilang hihihi... Tapi percayalah, kita mudah untuk bergaul sbnrnyer, once dah kenal kita, insyaAllah kita akn cuba buat yg terbaik tuk sume org tapi percaya lahhhh bukan sume org jugak leh memahami kita dan bukan semua org jugak kita boleh serasi kan kan kan... Kita jugak seorang yg pemalu, bukan malu2 miang malu2 sbb belum kenal :D
  4. Suke binatang specis kucing2 rimau, gaummmmmm! suke singa sbb hidung2 binatang ni besar2! pastu tgn2 kaki2 binatang ni pun debab2 itu lah yg buatkan kita geram n sukeeeeee sgt ngan binatang2 ni sume, tak suke ular geli dgn cicak eeeuuwwwww! specis2 binatang nilah yg boleh buatkan bulu roma kita naik atau melompat tak tentu pasal wakakaka....
  5. Sgt suke ambik gmbr2 ntah apa2, suke jalan2 makan angin, suke window shopping, suke makan, suke tgk drama korea n jepun, yk benda yg kita suke :D
  6. Apa2 cerita atau pengalaman dr kecik sampai besar pulak, rasanyer kan tak byk memori kita, dulu2 kita jrg kuar dating2 rasanyer boleh dikira dgn jari sebelah tgn jerr sampailah berjumpa dgn ninja :-)), tak pernah meninggi suara dgn mak ayah, sbb mak ayah kita lah org yg terbaik yg kita ada, ayah sgt pendiam tp once dah besuara terus kecut, mak kita pulak mmg suke bebel2 biasalah dah namanyer mak kan kan kan kita pun suke bebel2 kat ank kita pulak skrg ni kan, kita ni mmg tak pandai memasak dr kecik sampai dah nak kawen, pertama kali kita masak masa lepas kawen ahahaha... boleh bygkan lah ya, dgn nasi tak tanak, sayur masih keras wakakaka.... haish! Nak citer satu ni jerr lah eak yg kita tak leh lupa seumur hidup :P 1st time buatkan bentou atau bekal ninja>> dia tahu isterinyer mmg tak pandai masak tp suamilah katakan mesti nak bwk bekal jugak kann kann, dia bgtahu suruh bwk nugget jerrrr, nugget SAHAJA ok, tp maksud dia tu kita tak phm lah ingatkan nugget ajerr, kita ni pulak isteri yg lurus bendul n mithali gorengkan nugget utk dibwk pergi kerja, bila balik umah dia tanyer>>mana nasiknyer?? ahahahaha.... jwpn dr seorang isteri yg sengal, `Abis tu, awk suruh bwk nugget ajerr, saya bwkkan lah nugget ajerr` ahahahaha... si suami dah tak leh terkata apa2 sbb kejujuran si isteri wakakakaka... bila ingat2 balik kesian my laling tp skrg tengah berusaha buatkan bekal yg terbaik buat dia n ank2 pd masa2 mendatang sementara masih kuat, insyaAllah!
  7. Last sekali, dan sudah tentu kita suke mencarik kawan tak kiralah org tu miskin ke kaya ke, popular ke tak, kecik atau besar, tinggi atau rendah, jauh atau dekat, yang penting kena ikhlas dan betul2 sporting n understanding :-))

Lepas ni kita nak TAG 5 org pulak, seronok jugak sesekali kena tag kan kan :D jap tgh pkir>> antaranyer:

  1. ADIK SABA dr blog SHIAWASE MRS BANGPEK
  2. NUUNA JAHAT :P aka KAK Q dr blog QASEHQU QUINNIE
  3. KAK IDA dr blog HAPPY COOKING TIME
  4. KAK YATIE dr blog SINAR KEHIDUPANKU
  5. KAK JUWITA dr blog JUWITA FARIS n FAMILY

14 ulasan:

tun_telani berkata...

OMG~~~ Nugget as bento??????? muahahhaahahahahha~~~~~~~ gelak guling2.. mmg x tahan.. nasib baik skrg dh jd sifu bab masak2.. sbb tu ninja dh jd sumo ek? kui kui... eh, sblm kene sepuk, kita nk gi semayang dulu.. hihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

nampaknyer kaka ita sangat fofuler gitew...ramai tag dia termasuk ai jugak....:D

ijayuji berkata...

Salam sume!!

To Tun Telani>> meh sini akak sepuk sekali 2 kali 3 kali wakakakaka...

To LAdyAyu>>Kita main sebut jer ayu wakakaka... malas nak pkir panjang :D

quinnie berkata...

1 time nak main award2 nih....tunggu nanti kita buat karangan dulu ek...hehehe...skang ika dah pandai masak2 dah...lagi terror kot dari kita ni ha...kekekek

Mas berkata...

muahaha...sakit perut gelakkan yg no 6 tu...
lurus bendol betul bini ninja ni....

tapi sekarang dah teror masak kan...he..he..

ika...kak mas pun spm jerk...tak sempat2 nak sambung belajar...dah kahwin...kikikiki

Yatie berkata...

tq atas ingatan..bila free nnti akak jawab tag ni ya....nak kena kerah otak ni nak mengarang mcm Ika..wakakakaka....seronok plk baca karangan Ika ni..

K.Nor berkata...

eh jah.. akak pun ada sijil SPM jer tau.. kita serupaaaaaaaa.. sbb tu rasa rendah diri kan dgn org lain yg ada degree.. lulusan obersi lagi.. huhu.. ai apa la ader... sedih..

hehehehe. bento dng nugget ya.. sian ninja.. tp skrg ni ninja mesti kembang idung kalau org puji bento yg ika buat :)

anie,Nagoya berkata...

wow!!!karangan yg mantap.tang bekal tu cikgu bagi markah penuh.pandai anak didik cikgu.gahaha....lariiii.....

tak sangka cecita masak sama gan ai.tp kkanie tabik, skrg dah macam2 leh masak.good dear....

Kak Sam berkata...

Assalamualaikum....
Salam kenal. Minta izin yea untuk skodeng sini selalu dan kalau ada yang berkenan saya angkut sekali.

Siti Rohaida Yusof berkata...

asalam ijah..
haha..aku nk berblogwalking kt blog ko nih..hahha..
aku bru buat blog baru...blog lame aku tuh da kene tinggal ngan aku la..

tp blog baru nie still dlm proses..jom tgk ckit2 perubahan die..
http://kesahkisahidup.blogspot.com/..
layan jerk...hahha

Juwita Jamaludin berkata...

Ika.. Kena buat ala2 berucap gak ke.. Hihihi.. Thanks ye nanti akak buat tau.. Nak terjun sungai sok..

Lawaknya cerita ika... Lama akak x berceria apa nak karang ni yer..

ibundo berkata...

salam ika,
mak dan tok nenek kita dulu sijil spm pun tak ada tapi masakan mereka sampai kita jilat jari.
ika dah terer masak dah.. sedap2 pula tu.

Tanpa Nama berkata...

wakakaka....gelak yg no6 tu...sekarang uishh!! macam chef...ika,akk lagi sedih tau seklh pon spai form 1 jerr...terasa kecik diri ini...sbb tu akk malu nk wat blog xpdai nk mengarang:D...zila66

Diana @ Melley Mey berkata...

hehehehhee.... tersenyum akak baca yg bab x der nasi tu tau ika... hihiii... yer ler kan.. dah d mintanya nugget.. d bagi ler nugget jer kan ika.. hehehe... ^_^.. tp skg ika dah jadi chef tau... semua masakan sedap2 belaka... ;