Rabu, 18 April 2012

Yang Baru Dan Lama

Assalamu`alaikum wbt, salam pagi rabu sume!

Salam kembali lagi :-) Terima kasih pada semua pengunjung arah n semua sekali yg buat kunjungan ke sini semasa ketiadaan kita beberapa hari yg lepas :D Minggu ni layan gmbr dulu ya, layan gmbr baru dan lama, bykkkkk nk kongsi tp yg larat edit yg kat bwh nii ajer ya sbb baju2 sedang menanti utk digosok, tersgt sgt bykkkkkk baju2 yg nak kena gosok, semalam baru habis membasuh, bygkan ajerr lahh, baju utk 5 org selama 5 hari pheeewww....

Kat bwh ni antara gmbr lama n baru, yg lama tu masa kita balik mesia jumpa rakan blogger bulan 12 tahun lepas ehehe.... ok, layan dulu gmbr2 kat bwh ni ya, insyaAllah kunjunga balas bila kita dah habis sume kerja2 menggosok DANNNNN esok sesi persekolahan baru utk semester baru bg sekolah jepun kat sini bermula, tp bekal belum kena buat lagi sbb biasanyer naik sekolah dlm 2 hari gitu cuma setengah hari ajerr, jdnyer minggu depan dgn rasminyaaaaa, kerja2 membuat bekal dimulakan, sigh** almaklumlah dah kesedapan cuti panjang ehehee... ok, minta undur diri dulu, terima kasih sume! :-)


_DSC0807
Airnya yg membiruuu, pokok2 hutan yg menghijau tp kita tak leh berendam ler kali ni sbb takut jadi laut merah ehehe...

_DSC0454
KLIA

_DSC0179
Blogger yg selalu menjadi tanda tanya ttg MUKAnya ehehe...

_DSC0195
cun tak mak2 dara sume?? :D yg kat tgh2 tu kak ana bini abg wahid, blogger yg tgh bercuti jugak :D

_DSC0181_DSC0623


_DSC0743
Haruslah gmbr di blurkan akakaka...

_DSC0694
inilah yg menarik ttg laut :-)

_DSC0613_DSC0550

_DSC0599_DSC0644

_DSC0640_DSC0611



_DSC0629_DSC0615

_DSC0768_DSC0767
mcm tgn sapa ya? hihihi...

32 ulasan:

Sheila Shafeareen berkata...

Assalamualaikum selamat kembali heheh selamat menjalani tugas2 harian....selamat gosok mengosok yeee :-)...

pandangan laut yg cantik...sejuk mata memandang....indah ciptaanNya....

K.Nor berkata...

tangan ninja!!! hehe makin montoks gak tangan dia ya.. hehe

jah! rugi woo tak leh mandi laut!! haha.. mesti bulan tengah mengambang tu :P

Anna Qawina berkata...

Aslmkm Ika..rindu akak tak? meh nak kiss2 skit..hehe..cantik2 view kat sini..huhu

Watierman berkata...

Assalam Dik Ika....wah selamat kembali & bertugas semula....macam tangan orang Jepun jer tu!!! Jgn marah ya!

Sari Yusa Ibrahim berkata...

Salam, Ija... permainya pandangan.. gambar sensored2 takdak ka??? hahaha

HALAMANKU berkata...

Salam Ika.. wah seronoknyer gi bercuti.. samalah kita time nak gi sibuk pecking barang balik kena lak uruskan yang kotor n macam2 hu huhu.. aperpun seronok n jeles tgk bila dapat berjumpa kawan2 blog neh.. cam meriah..
Ika tak sangka awak sangat comel n kecil jek.. tapi tangkas wat kejer.. memang comel tak nampak cam mak orang tau hu hu hu

KakAsma berkata...

Jah,
tak dapat tengok gambar..menci tawww...
cuma dapat tengok gambar tangan sape tgh pegang kerang..hihihi seronok ker cuti cuti thailand..
sawadikapp!!!!gi mana nih

dapurmerahibu berkata...

Seronok dpt holiday...saya suka arah snap gmbr..

Liza berkata...

fuhhh...comelnya mak2 dara tu...ekekekeeke
akk geram tgk tgn montel tu, rasa nk gigit2 jer....auummmmm,hihihihi

sabar dubai berkata...

selamat kembali....okairi...tadaimaa....wahahaa cepat update masak2 plak ehh da lame tgu nihhhheeheehehehe

sabar dubai berkata...

selamat kembali....okairi...tadaimaa....wahahaa cepat update masak2 plak ehh da lame tgu nihhhheeheehehehe

tun_telani berkata...

hahahha.. baca komen kak nor baru tau nape laut jd laut merah ;p
seronoknyer berholiday.

Nuridah berkata...

Assalamualaikum Ika

amboi seronoknya gi holiday...Ika kat sini ada satu drama yg sedang ditayang ada 1 pelakun tu mirip2 rupa ana...kalau kak Nur tengok dia mesti teringat ana yg cun tu...hehehe....Ika miss u dear!!

izahdaut berkata...

oooo sian nyer gi laut tpi bulan mengambang.. hehehehe... nak main laut jugaaakkkkkkkkkkkkkk.... tak kiyee tak kiyeee

HomeKreation berkata...

Salam windu dari Along..... nak chow gi kerja jap!

Sue @ Nenie berkata...

Salam Ika..Dah seronok2 menjamu mata ngan apam mentega, lepas tu kita memandang ke laut lepas plak....

ibh_sue berkata...

Aslmkum Ika.
Tak pa la..ni pun cuci mata juga..Tetap akk suka..heee.

zila 4ever berkata...

salam ika..dah bali yer..mmg dah tau dah mesti bz giless2 punya..:)gambo2 tue cantik2..:)

zila 4ever berkata...

salam ika..dah bali yer..mmg dah tau dah mesti bz giless2 punya..:)gambo2 tue cantik2..:)

Naz / Nadz COSK berkata...

Assallamualaikum Ika..

Selamat menjalankan tugas2 harian dengan gembira yer ika..hahaha..

Awak dah ada 3 org anak yer....Nampak muda sangat lagi.. Eh betul tak awak yg pakai spek tu..hehehe

Asmara berkata...

ninja la tu! SubhanaAllah cantiknya gmbar2 mek jah! pandai betul photographer profesional nih. hihi..

Nur-nba berkata...

Salam.. Hi Ika, cantik2nya gambar percutian ni.. Memang pro sangat!!

Nak tanya sikit.. ni dekat Bali ke??

sitiezahim berkata...

hehehe ika patut jadi photographer pro la..cantik betul gamba2 tuh semua..hihihi..:)

~~zana@pb~~ berkata...

Yang penting gambar last tu bukan Ika kann? kalau Ika...dah tau dah mcmmana gempalnya, tengok jari pun tau, mcm jari akak je.
Ika...takyah la nyorok2, ramai nak tengok Ika ni.

HaSue berkata...

cantik la gmbr2 ni ijah@ika@bini ninja..akak pun suka tengok laut!

siput yg dpegang tgn misteri tu pun cantik.hehe

quinnie berkata...

cantiknya pemandangan..damai je...gambar ramyeon hawat tak tunjuk ika? hahahhahah.hanya org tertentu je bleh tengok ye...kakakkaka

ummiaisyah berkata...

cunnya gambo cuti-cuti thai! tringinnya nk mkn angin sampei k sana..disambut oleh tgn montok itu!

Sherwieyna Muzzawer berkata...

salam kenal menarik gambar-gambar tu..hehe. i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

CitarasaKu berkata...

salam .

Selamat kembali haha banyak gambar menarik...sukanya lihat tangan yang memegang siput.

ijan berkata...

Salam Ika cayang...
Cantikkknye gambar2 Ika ni.... tiba2 teringin nak g cuti2 kat pulau pulak. hehehe... best lah dapat jumpa Jiya dan Kak Ana ek. Jiya memang, masih misteri. hehe :)

Ayu berkata...

Assalam ika,
akak datang malam2 ni..
maaflah the past days akak tak sempat nak jengah..paham2 ajelah kan..terimaksih ika, for the support yang diberi..really appreciate so much...

cantik2 gambar tu ika..tangan siapalah dalam gamabr yang last tu..hehehe..

Tanpa Nama berkata...

cantiknye....kat mana tempat ni?