Jumaat, 23 Oktober 2009

Crispy Crabstick

CRISPY CRABSTICK

Salam dptg jumaat buat semua :-),

JANGAN TANYER KITA KENAPA ADA n3 hari ni huh! uuuuwwwwwaaaaa!!!! tak jadik g luar hari niiiiii dan JGN TANYER KITA KENAPA? huhuhu..mencikk!! huh! pas tu kan blogger ke ntah apa ke goggle ke yg bermasalah ERROR CODE tak leh nak masuk umah sendirik umah org lain pun mana yg terkena tak leh masuk jugak huhuhu..kelam kabut jugak sbb masa kejadian tu budak kecik tu baru jer lepas godeh lappy ni ingatkan sebab dia ke apa rupanyer bila roger2 dgn kak nor sama jugak!!!! lega sikit bila dengar huhuhu.... k lah ni snack makan2 nak menghilangkan boring sbb tak jadik g luar huh! resepi dr CHE`IZA MyR, minta izin ya che`iza resepinyer share kat sini tenkiuu!!! sedap!!! :-) ni kes jalan2 umah kak ayu SG lah niii nmpk crabstick niii kali ni buat sebungkus jerrr malas nak mengopek sbb yg makan pun kita sorang jer.. :D boleh pejam2 mata buat nih sbb senang cuma nak kemahiran main siat2 jerrr :P..

CRISPY CRABSTICK

Bahan-bahan ( 2-3 org )

  • 2 paket filamen crabstick
  • Serbuk secukup rasa maggi (takde pun tak per)

Cara-cara

  1. Buka filamen crabstik jadi satu kepingan yg lebar. (Kalau perasan filamen ni dia ada satu gulungan).
  2. Hiris memanjang selebar 1cm.
  3. Goreng deep fry hingga golden brown n garing... Untuk menambahkan rasa, taburkan sikit dgn serbuk secukup rasa.... Siap

1 ulasan:

juanarose berkata...

Salam... i love this recipe..lama cari... pernah makan org jual.. tp sikit je n mahal.. huhu cm gini leh wat sendiri.... minta recepi nie..tq ye...