Jam kul 11.02pg bangkok :D, gmbr2 kat bawah ni antara lauk2 hari jumaat sabtu ngan ahad.. ehehe.. kesibukan melayan budak kecik 3 org, dgn BUDAK BESAR sorang yg ni rumit sikit nak layan :P, biasanyer weekend adalah family day kita org, sama ada g kuar g jalan2 atau g mana2 asal KELUAR!! ehehe..... biasanyer nak kuar kena masak dulu sbb ssh dan malas nak mkn kat luar kalau ada yg leh dmakan pun tp kalau dah kepenatan baru lah mkn kat luar :D..
Ni resepinyerr amy, main baling2 ajerr :P
BAHAN2
2 ulas bwg putih cincang2
6 ekor udang
2sb Oyster sauce
3 atap shiitake :P rendam dgn 1 cwn air
2 Btg bb corn suka hati nak belah mcm mana
Brocoli dlm 6 pokok lepas potong2 tu
Carrot hiris nipis
Minyak utk menumis sikit ajerr dlm 1sb gitu
Garam gula sbg perasa
Untuk sayur celur dgn air mendidih yg dcampur ngan minyak n garam sikit, masukkan sayur agak2 layu sikit ajerr kuarkan k..
hiasan>> bwg goreng
CARA2
Tumis bwg putih yg dcincang td, agak2 dah naik bau (ni ayat biasa nih :P wakakaka) masukkan udang, kasi udang tu golek2 bila nmpk dah masak masukkan sos tiram kacau sekejap masukkan air rendaman shiitake tadi, perisakan garam gula n kicap cair (nih kalau nak masukan k) pas tu masukkan sayur tadi masuk sume sekali gaul sebati jgn lama sgt sbb sayur td dah celur kan nanti kurengg krup krap krup krapnyer...tambahan kalau nak masukkan air bancuhan tepung jagung pun ok gak tp kita tak guna nih sbb dah pekat nanti kuahnyer..siapp, masuk dlm pinggan tabur ngan bawang gorenggg.. pastu santaplah puas2!! :P
Tiada ulasan:
Catat Ulasan