Isnin, 7 September 2009

Biskut Cornflakes

BISKUT CORNFLAKES

Salam kembali dan masih dwaktu dan hari yg sama ehehe... :D,

Ni sekut raya yg ke 1 2 3 4!! ke 4!!! ehehe... dah byk jugak :D huh!! pd kita dah byk dah tuuu tp kita ngelat lah buat sikit2 ehehe..acilah kan sbb kita makan tuk diri kita dan bg owang atas sikit2 kan :D.. seku ni all time feve. sukeeeee sgttt dr kecik sampai dah tua nii suke ngan sekut niii biasa kita letak kismis tp kismis tak de stok jdlah clasic guna ceri jerrr.. :D sedap biskuttt rangup gitu!! Resepi ni ambik kat MyR dr KAK JUN.. tenkiu ya kak jun!! lamaa dah carik resepi ni tahun lepas jumpa terus bg kat mak respinyer sbb mmg budak2 suke kan tp budak2 skrg moden suke yg cekelat2 mcm almond london ituu termasuk lah ank2 kita tuuuu... dah masuk dlm list almond london tu tunggu ghajen byk sbb renyah sikit nak buat yer huhuhu.... untuk resepi sekut cornflakes ni mintak izin d kongsi bersama ya kak jun dan untuk rujukan akn dtg :D tenkiuuuu!!!

BISKUT CORNFLAKES

Bahan-bahan ( boleh dapat satu balang kuih.. )

  • 250gm butter (1 buku)
  • 1/2 cawan gula
  • 2 1/2 cawan tepung naik sendiri
  • 1/2 kotak cornflakes - diramas sedikit
  • Papercup dan ceri untuk hiasan

Cara-cara

  1. Pukul butter dan gula hingga kembang.
  2. Masukkan tepung dan cornflakes.
  3. Sudukan kedalam papercup, hias dengan ceri dan bakar lebih kurang 20min.


2 ulasan:

Watierman berkata...

Wah dah banyak Ika wat kukis yer...akak nak tunggu along balik dulu...nanti 14 hb baru along balik...sian anak bujang akak...adik2 tak pandai nak demand sangat...

geraugebang berkata...

Ini pun macam senang. Nak buat ke tak, nak buat ke tak?