Sabtu, 5 September 2009

jeng jeng jeng!!!! hihihi

Lorrrrr!!! MADE IN MALAYSIA daaaaa!!! hihihi



Salam kembali!!!!

Jeng jeng jeng!!! haih!! jakun betull lah kita nihhh menda mcm ni pun nak tunjuk!! :D bukan untuk menunjuk nunjuk thoo!! kerana MINYAK SAPI ni lah kita kelepakan semalam nih dan kerana MINYAK SAPI ni jugkalah terpaksa order brg yg pelik2 nihh!! haih!! kita pun tak tahu nak mengerjakan menda2 yg lain selain drpd MINYAK SAPI ni lah!! huh!! boleh kena sakit jiwa semalam ni keja ulang alik, carik kedai tak jumpa satu hal tanyer owang dia g tunjuk RESTOREN INDIA!!! haiiiyaaa!!! bukan mau makan loo mau cari MINYAK SAPI atau GHEE... hihihi... g pasaraya carik pun tak jumpa last2 jumpa owang india tanyer dia gini dialognyer

IKA>> `awak orang india? hihihi.. adeeiiiii rasa nak serkup jer muka nii!! sib baik dpt owang india yg baik hati... :D

OWANG INDIA BAIK HATI>> Iya boleh saya tolong awak? awak ada apa2 masalah ke? hihihi...

IKA>> Sebenarnyer saya nak carik minyak JI hihihi..salah pronounce daaaa!!!!!
ahahahahaha!!! sekali lagi mau lariii saja meninggalkan owang india tuu tp kena sabar semuanyer KERANA MINYAK SAPI...huhuhu...

OWANG INDIA BAIK HATI>>(terpinga pinga sbb tak pernah dgr lagi perkataan JI hihihi....) sorry!! what do u mean?

IKA>>Oh maaf ya saya tak gheti nak sebut dia tp dia sejenis butter biasanyer owang india byk guna hihiihi :D keMALUan>>

OWANG INDIA BAIK HATI>> owwwwhhhh maksud awak GI???

IKA>> ha ar!!! betul3!!!! kat mana saya boleh dptkan minyak GI nihhh... tersyasyul syasul nak menyebutnyer ehehe... Boleh bgtau sya tak.. pleaseeeeee...

OWANG INDIA BAIK HATI>> owwwhh.. tak de masalah awk g tepon kedai ni namanyer macam tu macam nii...home delivery pun boleh.. tersenyum si india yg baik hati tu td.. :D

IKA>>(dgn tak sabar) Ok ok, tenkiuuu!!! tenkiuuuu!!!( tak kenang jasa punyer budak!!! :P) dan terus berlalu pergi setelah habis dialog :D ngeeeeee...

Balik jer umah teruss tepon, tanyer punyer tanyer minima tuk delivery ni 100RM ke atas, sooooo... kita buat keputusan nak g carik sendirik kedai tuu..huh!! kuar lagik bawak budak kecik ni dgn cuaca terik panas nihhh.. kita tak pedulik nak jugak carik!! :D bila dah sampai buat2 tahu tak nak tanyer bila dah sesat baru nak bertanyer dan BILA TANYER ORANG pulak lain yg dia tunjuk!!! uuuwwwwwaaaaaaa!! rasa mau pengsan itu jam jugak!!! owang tanyer lain dia g tunjuk RESTOREN INDIA!!!! uuuwwaaaaa..jalan jauhhhh tuuu hampeh tulll!!! adeeeeiiii.....last2 give up balik umah sbb si kakak dah nak balik... balik dgn hati yg hancur!! :D DAN tepon lagi kedai tu kata tak jumpa jdnyer ambik jalan singkat buat jugak lah home delivery nihh...! terpaksa order barang yg bukan2 nak cukupkan 100RM tu jugak!! huh!! takkan nak borong minyak GHEE tu berkilo kilo!!! itu pun kita ambik 2 kilo huh!! mmg kenyang makan minyak GHEE jer la ya tahun nihh :D masa order tu pulak tak terpkir nak beli BERAS BASMATHI!!!! dah last2 order baru beli tu pun 2 kilo jerrr..yg laen2 menda2 yg pelik tu tunggu jer lahhh nak buat apa ya :D ehehe... ada TEPUNG ATTA ni nak buat capati kot!! 2 kilo tuu!! ambikkkk haaa!!! mmg kenyang tepung!!! :D pas tu ada MUG BEAN STARCH haaa..yg ni mmg tak tahu nak buat apa ehehe... gitulah ceritanyer sume ni KERANA MINYAK SAPI!!! dan sume ni KERANA nak MEMAKMURKAN sekut2 tu nanti hihihi... sekian, dan episode terakhir :D...

2 ulasan:

sonata anak kancil berkata...

Boleh masak nasi beryani /nasi minyak dan macam2 jenis nasi lagi untuk hari raya....tak yah hidang lain - banyak masak , cepatlah habis ghee tu...( saya beli 5 kg beras basmathi pun dah tinggal separuh dalam bulan pose ni...)

Watierman berkata...

Ha...Ika ni funny betullah...anyway...rajin masak tak pe...nanti habislah stok tu...banyak makan minyak sapi....perut pun maju ke depan...hahaha...minyak sapi tu byk gunanya...masak nasi tomato, nasi minyak, nasi beriani...buat roti canai, murtabak...nasi goreng pun sodap!!!