Jumaat, 18 September 2009

Iftar ramadhan ke 27

Salam buat semua yg sedang sibuk tuika dan saat ini... :-)

Hati terasa sedih pulak maklumlah sume org sure tgh sibuk dgn anyam ketupatnyer siapkan bhn2 tuk raya lagi huhuhu..kakak kesayangan pulak tgh bertarung nak melahirkan bb ke dunia nii semakin sunyiiiiiiii rasanyer :-( terpaksa melalui kehidupan seperti biasa walau hakikatnyer org tgh kegembiraan.. okiessss.... rasanyer sume org pun mcm tu jugak kan akhir2 puasa ni mmg malas nak masak nak update dan mcm2 hal lagilah kan termasuk kita niii jugak tp yg best last2 puasa hari ke 30 mesti tak masak sbb org dah ramai mengunjung kita terpaksa lah buat makanan ye tak? sapa pulak yg nak ngunjung ke rumah kita antar mangkuk ting kat :D hihihi.... BUNGA kat bwh tu BUKAN buat menu berbuke semalam ehehe... itu munga yg dnantikan leh kita semalam nihhh..SUKEEEEE sgttt dapat MUNGA byk2 mcm tuu tenkiuuu my dear husband :-) love u always ;-)... terperanjak adik comel sbnrnyer tak terperanjat pung sbb masa ninja tu balik kita tgh tido!! isteri mithali betul! :D semua sekali 200kuntum MAWAR, 100 merah 100 lagi putih :-).. hadiah pulak dah guna punggg sebelum ni kita dah masukkan n3 pasal LAPPY kan? itulah hadiahnyer yg kita kata tak mo tu terpaksa terima sbb dia dah kata itu mmg hadiah besday kita tenkiuuuu sekali lagi buat my lovely husband, love uuuu so mch!!! semalam mmg terasa nak buat menu ulang tayang lah ya, buat kari ayam kerisik lagi dgn roti jala dan juga udang salut tepung.. sedapppppp sume sekali pd tekak kitalah yg nk makan makanan mcm nii.. jom tgk2 jer lah gmbr kat bwh ni resepi kalau rajin kita copy ya :D..


BESDAY PRESENT for me tenkiuu dear!! love u so mch!! :-) gmbr lappy dah letak dulu kat n3 sebelumnyer :-) itulah hadiah untuk tahun ni :-)

UDANG CELUP TEPUNG

Resepi dr KAK MAZ BAHRAIN akn dcopy lepas tak sibuk :D tenkiuu kak maz!! SEDAP!! tp semalam ni buat tak sempat nak perap sbb dah nak buke :D sebelumnyer buat jadik cantik tp ninja tu mkn sume!! :D semalam pulak gilran kita habiskan udang2 tu sume :D hihihi.. tq!!



ROTI JALA

Resepi dr KAK UMMI KUANTAN, tenkiu kak!! mmg sedap..akn masukkan linknyer juga lepas sume kembali tenang :D.

KARI AYAM KERISEK

Resepi asal dr CMG, tenkiu ya cikmat!! sukeeeee sgt dgn resepi nih :-)
SELAMAT HARI RAYA SEKALI LAGI BUAT SEMUA YG BERAGAMA ISLAM TAK KIRA DMANA ANDA BERADA :-)

1 ulasan:

Watierman berkata...

Salam Ikaaaaa sorry..akak termiss hari jadi Ikaa...maaf yer dik!!..Moga Adik tabah sebagai isteri, ibu dan moga mendapat kemudahan dunia dan akhirat dari Allah swt...Amin!Semoga panjang umur.....ada umur panjang satu hari insyaallah kita kan bertemu juga!!