Selasa, 5 Oktober 2010

Bentou aka Bekal

DSC_0050
BENTOU
pssst, kak hana, munga i baru beli semalam tau! wakakakaka.... tp himawari tak ambik maklomlah trademark akak dulu kini selamanyer hihihi..


Salam pagi sume :-),

Hari ni ada kesibukan sikit, tgh hari nanti kena menghadirkan diri kat sekolah, mcm biasa ada aktiviti kat sekolah ni untuk tahun 3 jerrr kang kalau sume tahun mak2 kena dtg mmg traffic gilerrr mcm sports day :D..

Ni bentou kakak dgn abg untuk hari ni, resepi akn update esok n kalau sempat hari ni insyaAllah.. Buku yg laling belikan masa besday itu hari :D, tak boleh nak khatam sbb bykkkkkkkkkkk sgttttttt haish! nak2 yg lukis2 kartun tu sume mmg i tgn kejung wakakakaka... kalau takat sumbat2 gini mmg i terrer hihihi.... layan gmbr dulu ya, insyaAllah ptg karang kita buat balas kunjungan :-), mekaseh setiap kunjungannnn!!! sgt hargainyerr, tenunglah bekal tu puas2 :D ini bentou untuk kakak, untuk abg kaler itam n biru bekasnyer :D

DSC_0052DSC_0053
Minced chicken, scramble egg, minced koroke n corn n salad

12 ulasan:

izahdaut berkata...

mek..anakanda makan ye tomato ceri..cemana nak ajor anak makan sayur mek..hehee

Ida Ddapur berkata...

rajinnyer ika decorate bento cam gini..k'ida malas sebab sayur2 tu habis karang dikutip buang oleh budak2 ni..
Ika..boleh tanya...sekarang tinggal kat Thai..sebelum ni kat Japan erk..che abg ika org japan ke?

hana berkata...

muahahahaa... lepas nih munge apa plak ko nak kebas?? munge ta*k ayam ok gak kan! muekekekee... dulu masa mmula bli buku bentou nih macam2 aku buat.. tapi sayangnya si budak itu tak mo makan! wat penat haku jerk! huh! nyampah!

mrs zach berkata...

tu diaaaa....siap dgn bunga skali. kak...koroke tu ape? karaoke org tau laa ;p

Adlina Husaini berkata...

salam ziarah ^_^
cantiknya bento puan.sangat cantik..membuka selera anak2..semoga saya dapat mencontohi kerajinan puan hehe~

K.Nor berkata...

puan ijah, bento utk akak tak ada ke? hehehe

PearlnScarf berkata...

cayolah ika... kalepul bentou dia... nie bukan bentou anak2.. boleh jadi bentou org yg single mcm kita nie..

Ayu berkata...

salam ika,
kalau akak dapat bentou gini, tak sempat recess time, akak dah habiskan..hahaha..sebab sungguh menyelerakan.
Hasif said Thank you for the wishes.

Actually patutnya panggil kakak, bukan auntie..sebab ika mudaaa lagi..hehe..

3 hungry tummies berkata...

cantiknya bento tu!

Ida Ddapur berkata...

Ika...skrg akak udah tau...mcm dah agak dah..patut la anak comel2...

cikmin berkata...

berseleranya tengok ni..macam mana nak pronounce bentou ni ika?

Yani berkata...

Dah lama tak wat bentou cantik2 cenggini... rasa rindulah pulak..