Jumaat, 29 Oktober 2010

Natto!!! anyone??? :D

_DSC0654
NATTO

Salam jumaat sume!!!

egegegegege........ sgt sejuk bgn pagi niiii, dr malam td berangin jerrrr dan mulalah fikiran kita pun melayang layang imagine yg bukan2 maklomlah dunia dah semakin uzur kita pun sama jugak ntah bila akn dipanggil menghadapNya.. Haaaaaa!!!! Ada sapa2 pernah makan NATTO aka FERMENTED SOY BEAN????? Oh tidakkkk!!!!! tak sume japanese juga boleh makan n bau natto ni Begitu jugak kita sbnrnyer, TAPI sejak pregnantkan si kakak, kita dah mula mengidam benda niii, MESTI makan!! pagi, tgh hari n petang wakakakaka... mahal ke tak belakang cerita :D eh? tapi ni bagus tuk kesihatan tawwwww! Dan akhirnyer sampai skrg pun kita jd gila an dgn natto niii :D sampaikan nickname kita kat MyR pun kita letak NATTO ahahaahha...

Tak de resepi! beli jer kat kedai, n makan dia dgn tsuyu sejenis kicap jepun jugak bersama dgn karashi apa nama melayu tak reti nak sebut :D gaul2 dan makan dgn nasi putih jer dah cukup! mcm kita lah ni td :D DAN akhirnyerrrrrr si kakak pun suke dgn NATTO niiii :D sbb dia dah kenyang makan natto masa duk dlm perut lagi hihihi....

Nak tahu lebih lanjut leh lah jumpa pakcik googleeeee sendirik sbb tuan umah malass! :D

_DSC0656
Jemputtt sume!!!! :D


_DSC0643
NAk bercerita tang kain kat atas nun huh! kita mula menggosok dr pukul 10 stgh malam n habis sume sekali menggosok then lipat dekat kul 3 pagi! pheewwww! naik pedih mata bgn pagi niii.. padah org tak nak dgr kata wakakakaka.... tgk mcm sikit pdhallll sendiri mau ingat lorrr :D baju cuti2+ dgn 2 hari lepasnyer baju akakakakaka....


_DSC0651
Lasttttttlyyyy.. sejukkan mata pulakkk!!!!!! enjoy!! nak tidooooooo :D

7 ulasan:

Mas berkata...

ika, sesejuk tu memang sedap tido....
tak pernah lagi makan natto....makan kt rumah ika bolehh..
ni k.mas bawa burger malaysia ni, boleh tukar2...he..he..

K.Nor berkata...

tu sebab guna nick natto kat myr ya.. :) wahhh rindu sama itu natto kat forum :)

Ida Ddapur berkata...

pandainyer ika mnk benda2 cam gini...k'ida yg dok jepun ni pon lum pernah rasa..takut nak rasa...uish nmpk cam nasi beras Jepun jer tu...mmg sesuai la ngan benda alah ni...mana dpt natto ni...dekat thai ada erk ika..

zarin berkata...

ish akak tk pernah dengor nama natto nih..sedap ek?
btw, akak ni tk suka gosok baju tp kan lepas akak cuba gosok baju pepagi sblm subuh tu akak dah jadi tersuka gosok baju tp kena gosok sebelum subuh la..hihi i found it therapeutic pulak gosok baju pepagi tuh

Ayu berkata...

salam ika,
natto tu is actually taucu yang kita buat mee siam tu ke?..masin tak kalau makan gitu2 aje?..of cos dengan nasinya lah..?..

gosok baju siapa yang suka buat tu, memang akak salute habis lah..akak lagilah TAK suka....itu sebab panggil part ime auntie yg dtg every fri untuk buatkan..boleh gitu?..hehe..

sue berkata...

Kalau tak sedap..tak nak mintak..ekekekkee...pelik2 ja makanan ko ni ika..hehhehe..lupa la..org tu duk nun disana...heeee

anymz berkata...

ikaaa,akak ni jakun sikit,natto tu apa?cam taucu pun ada tu..cam sedap utk breakfast ..hehe