Jumaat, 8 Oktober 2010

Roll Beef with asparagus @ Bentou

DSC_0125
ROLL BEEF WITH ASPARAGUS @ BENTOU

Salam jumaat sume! :- )

Merdeka sudahhh!!! :D last bentou tuk laling!! Menu hari ni pun simple jerrr n hari ni tak rasa mengantuk sbb sya dah belasah tido jerrrr depan tv sejak malam td :D kul 12 stgh malam barulah dgn rasminyerrr masuk bilik tidooooo!!! :D

Hari ni kita tyg menu bentou ninja tuk hari ni, tak dpt nak bygkan kalau kena hari2 buat bentou tuk 3 org pheewwwww.... kalau samaaaa tak pe, kompem mmg lain2 punyer bentou tu, huh! Dr hari sebelumnyer tak terletak lg menunyer sbb tukang pentejermah asyik lupaaaa jerrr, yg kita salin dr apa yg dia ckp sume tulis main2 jerr hihihi... Resepi KALAU rajin letak kalau tak sempat mmg tak letak :D

Hari ni kena g tadika kakak dlm kul 2 ptg waktu thainjdnyer sibuk lah lepas ni nak kemas awal sbb tgh hari karang org tuk hi speed internet ni nak dtg sbb mlm td bermasalah lg tak de signal haish! byr mahal2 tp signal asyik kong jerrr.. Jom layan bentou ni dulu :D pagi2 mcm ni mmg kesibukan yg amat :D

DSC_0130
Chikuwa+Nira/Kucai+telur, Poteto sarada my style dgn roll beef with aspara.. enjoyyy!Align Center

5 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Hrmmmm Dik Ika...tersenyum Akak sorang2...tiba2 akal nakal Akak terfikir....kalaulah si Ninja ni kita kasi bekal Hubby Akak yang sentiasa bersambal tu....dah lah tu...Hubby Akak tak minat sayur mayur....mana nak nampak green diakan!!Heee...hee!Anyway....looks yummy with all the colors!

PearlnScarf berkata...

dahsyat ka pn ika nie... kalau saya dah jadi puan mahu bagi jer roti sapu peanut butter buat bekal semua sama x boleh komplen.... tapi itu saya jangan compare dgn pn ika yg mmg saya tahu rajin dan ikhlas menyediakan hidangan....

anymz berkata...

salam ika,haisshhh...terliur nengok roll beef tu dgn potato sarada lagi..lariii dulu lah..udah tak tahan nih

Mas berkata...

memanggg rajin makcik ika sorang ni.....cantik betul makanan tu tersusun...tentu berselera laling ika makan...k.mas yang tengok ni pun rasa macam nak ambik jer bekal tu...he..he..kretiff betul...caya la ikaa..

Ayu berkata...

salam ika,
aspa tu is it asparagus roll with beef? wah thats something new!..macam mana buatnya tu ika?..
sedap nampak bentou ninja ni..

psst... akak nak kaypoh ni..ika & ninja communicate pakai bahasa apa?
dengan anak2 pun pakai bahasa apa?..