Isnin, 16 Ogos 2010

Biskut Nestum Kismis

DSC_0885
BISKUT NESTUM KISMIS

Salam ramadhan buat semua :-),

Saya kalau boleh tak mahu kira sudah berapa ramdhan ini hari hihihi... kalau kira makin sakit jiwa sbb rasa mcm makin lama pulakkkkkkkkk n lg satu dah nak rayaaaaa! haih! tak tahu lg lah nak buat sekut apa! huh! :D

Mintak maaf sbb tuan umah bz sikit ada appment dgn tuan umah yg baru n mcm2 lagi yg dbuat hari weekend semalam niii :D, puasa ttp puasa cuma tak sempat nak update, haiiyaaaaa...tuan umah ni kena demam korea lagi niii :D ohhhh koreaaaaa... nak g koreaaaa! ahahaha... InysaAllah lepas siap membasuh kain yg banykkkkkkkk tu kita buat lawatan balas ya mekaseh mana yg sudi singgah ;-)

Ni bukan buat masa bulan puasa tawww! masa sblm puasa lagi :D kan dah kata nak ngetest buat sekut raya kikiki.... ni salah satunyer selain sekut oat itu hari.. :D BISKUT NESTUM KISMIS dah dtukar kepada chips since my kids tak mkn kismis mmg anti kismis budak2 kat umah ni kena tukar dgn cekelat tp rasanyer lg sedap letak kismis taww! ni ikutkan tekak budak2 lah niii huh! Resepi dekat MyR oleh KAK MAYA_ZAKRY, mekaseh kak! Kita mintak izin n halal resepinyer ya :-), Sedap tawwww! maklomlah nestommmm :D

BISKUT NESTUM KISMIS

Bahan-bahan ( 100 pcs )

  • 250g butter
  • 100g kismis
  • 3 cawan tepung gandum
  • 3 cawan nestum
  • 1 1/2 cawan gula halus
  • Telur 1 biji (psl i buat 1/2 dr resipi suruh).. So kalau 250g butter, letak 2 biji ler


DSC_0881

Cara-cara

  1. Pukul butter dan gula hingga kembang.
  2. Masukkan telur esen vanilla, pukul lagi.
  3. Masukkan tepung dan nestum, gaul.
  4. Masukkan pulas kismis dan uli adunan ikut bentuk yg digemari.
  5. Bakar pd suhu 180 selama 20 minit.
Jajarkan ke Tengah

3 ulasan:

cikmanggis berkata...

haha ika dah kena virus korea ke?bahaya tu..wah dah mula wat sekut?nak wat jugak ya:)

Jieda berkata...

Dah start buah biskut raya ke he3

izahdaut berkata...

sedap ye ika? rangup ek biskut nih..nak buat gak lah