Khamis, 9 April 2009

1st trial hihihi.....



Salam kembali ;-),



Satu hari yg penat ehehehe...... sbnrnyerrr dah lama nak sgt buat pulut kuning nihhh tp tak reti!!! ehehe..... oleh kerana bonda jauh dmata nak suh buatkan kita kenalah usaha buat sendiri, ye tak? :D, sbnrnyer hari sabtu nanti nak g coti2 mcm biasalah ninja suh sediakan bekal dlm perjalanan biasanyer mmg mcm tu, mesti buat bekal, kat sini kalau jalan jauh manalah nak dpt makanan yg betul2 bersih dan tak was2 kan? lainlah kalau sini majoriti islam, jdnyer kena bawak bekal utk isi perut, plan nak buat nasik lemak, pulut kuning nih dgn rendang.. lain2 buat sandwich, ngan sosej ajerrr goreng lah ayam sikit nanti ni kalau tak lepak lahhh, pulaknyer kena bertolak lps subuh!! awalll tuuu mmgnyer lah tak leh tido kalau tido sure tak leh bgn hihihi.... jdnyer hari nih cuba try n error dulu buat pulut kuning tu, untk beginner mcm kita nih kena cuba resepi senang dulu iaitu masak kat rice cooker!! eheheh.... kukus2 nih lepas ni kena buat kena belajar jugak jelesss sbb org laen pandai buat kita ajerr yg tak pandai.... alhamdulillah, menjadik, lembut laks tuu datas pertolongan rice cooker tu jgklah leh setkan kalau nak masak pulut ;-) ehehe...tak ngelat eak.. :P resepi ni ambik kat MyR dr kak as yg terrer dan rajin masak2 tuu ;-), rendang laks guna resepi Melati kat MyR jgk saja ajer nak cuba buat rendang guna rempah kurma, sedap!!! mmg sedap ;-) kena mmg ngan selera kita nih :-)... jemput makan ya ;-).. nak rehat laks lepas nih hihihi...konon2 lepak sgtlah tu :P.. baju tgh tunguuu tuuuuuuu mana leh rehat!!! :P

2 ulasan:

Aymy with love berkata...

ika, kan akak dah kater sure jadik lembuttt.... bestnyer nak jenjalan... :)

ijayuji berkata...

Salam kak aymy..
Bg lah kita pulak yg g jalan2 :P akak kan baru ajer mkn ANGIN kan kan kan??? hihihi...