Khamis, 23 April 2009

2 Hari yg terseksa :P sapa boring tutup mata jgn baca hihihi...

Salam dptg khamis yg suram... :D


Hari ni MERAJINKAN diri pergi luar carik KELAPA PARUT!!! hihihi.... dgn semangatnyer keluar dgn si kecik niiii...panas betul ya kat luar td boleh terbakar rasanyer... hari ni ada BETUL sikit tp ttp meroyan kan dgn si NINJA tu ehehe..... tak leh nak bebel panjang2 byk kerja lepas ni yg nak dbuat... layan gmbr kat bawah ni ya.. dr balik tadi sampai lah ke pukul 1 mengerjakan mende alah kat bawah nih hihihi...


STIR FRY SEAFOOD WITH CURRY POWDER.. Menu ni mmg popular kat sini, mmg memuaskan kalau mkn ni ngan nasik panas2, sapa yg nak cuba nanti kita bg link resepi ni ya, mmg sedap bangettt!! salah satu peberet ninja tu jugak ;-).. kalau nak guna ketam pun ok tp renyah lah nak kopek kulit dia tuuu sapa yg rajin leh jgk guna ehehe...
Ni resepinyer MALAS nak cnp balik g jalan2 kat link ni ya...http://www.ucancookthai.com/language-english/thai-recipes/stir-fried/content-seafood-curry-sf.htm kak hana, buat jgn buat2 tak tahu laks :P ehehe.. lebihkan daun sup ya..




YAHOOOOO!!!! akhirrrrrrnyerrr jumpa jgk mengkuas betul ke namanyer ni?? hihihi.... mmg jarang2 jumpa mengkuas ni kat sini sbb mmg tak akn jumpa, tp kebetulan ada lah pulak mmg teringin nak buat inti popia guna mengkuas ni..eeeeeeeeee...tak sabar nak buat!! sedapnyerr, tp kita tak leh telan mentah2 mcm tu ekekeke.. :P yg kat belakang tu mcm biasa lah nak memprojek dgn MANGGO SPIN, tunggu ya kak nor kita tukar cawan ya hihihi...
CORRECTION!!! SENGKUANG kuang kuang.. bijak betul ika!! tenkiu kak zura..nak masuk bawah katil ni.. hihihi..



Inti Kelapa..semua org tahu nak mengerjakan inti dgn apa kan?? ekekeke... :D


Yg ni serunding...dan semua org tahu nak mengorbankan serunding ni dgn apa.. hihihi.. :P
Pas ni ada kerja atau projek yg nak dbuat nih.. tunggu ajerr lah dulu ya kalau RAJIN yg lebih jadilah nanti ya ehehehe... jemput makan!! sedap tau sotong kat atas tu ;-)

2 ulasan:

cikmanggis berkata...

Mengkuas?..adakah benda sama dengan sengkuang?....udang kat atas tu nampak mmg sedap!mengancam

ijayuji berkata...

Kak CM!!! sowiii...kita TERLUPA namanyer hihihi..sib baik ada org tolong betulkan ehehe.. ha ar, tak de nama lain selain sengkuang..hihihi.. tq kak..