Isnin, 20 Julai 2009

Nasi Jagung

NASI JAGUNG wif daging kandar, acar nenas n timun timun mentimun ehehe... :D



Salam Kembali... huh! last n3 pas ni nak kena panaskan enjin2 semula,

Haaaa...jgn tanyer kenapa? hihihi... 1st time masak nasik jagung tapi tak guna beras basmathi sbb tak de dan sbb tak pernah beli pun ehehe... nak kena cariklah satu hari nanti :D, ok jugak rasa nasik niii cuma tang bau kayu manis tuuu dgn segala rempah sib baik yg kecik ni makan laju jerrr yg lagi 2 org yg sentiasa JAKUN tu ntah makan ntah tak mintak2 dia makanlah sbb bwakkan bekal nasik jagung tp lauk lain lah dia org tak mkn pedas2 mcm ni... dan lain kali jugak nak guna fresh jagung baru kaler dia cantikkk tak mcm jagung dlm tin ni kecutt jerrr ehehe.... sblm dmasak ok bila dah dmasak kalernyer tak cantik sgt ehehe.... Resepi ambik kat umah KAK NOR GANU ya.. :D tenkiuu kak nor!! sedap!! bangun 3stgh pagi tau!!! skrg ni matanyer mcm dah tak leh nak bukak jerrr kerja menimbun laks tuuu huhuhu.... jom layan set nasi jagung ni :D.. komen akn dbalas kemudian.. sekian tuk hari ni :D

5 ulasan:

Nor berkata...

oo dah siap pun nasi jagung ya.. cepatnya nk clearkan list tu. ghajen sungguh.. mmg syok abis la ika, nasi jagung dgn daging kandar, pandai ika cari match nasi jagung

cikmanggis berkata...

sedapnya..boleh buka restoren nasi kandar ni..hai tak bleh cari makan la kedai mamak tu hihi

umi_e berkata...

lama sungguh tak masak nasi jagung ni...

blogresipi berkata...

Kite langsung tak pernah makan... cam menarik plak.. hubby kite suke la ada unsur2 jagong neh...

ijayuji berkata...

SALAM,

KAK NOR>>Haar kak nor!! sedaplah pulak dmatchjkan dgn lauk2 ni semua tak yah buat nasi minyak dah ehehee....

KAK CM>>Kedai mamak? humm.... kita pun dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt tak mkn dan jrg mkn kat kedai mamak ni sbb dah byk dgr citer org.. :D

KAK E>>Kita ni baru jer 1st time buat :D

IJAN>>Kita ni pun baru jer nk buat ijan sblm ni pernah mkn tp rasa lain sikit lah :D