Selasa, 21 Julai 2009

Teringin....

Ulam2 wif sambal tempoyak mentah n sambal belacan berkuah ehehe.. pelik betul tajuknyer ya :D


Salam kembali dan akn kembali jgn tukar channel k :P,

Huh!! mmg dah lamaaaaaa teringin nk cuba2 makan sambal tempoyak mentah eak? lupalah nama niii.. sedap rupanyer!! tp masih belum terbiasa lagi makan ni jdnyer masa mkn td tuu ada gaya ala2 jakun atau kekok gitu!! ehehe.... ulam2 nyer mcm biasalah, guna jerr apa2 sayur kegemarah!! kita klu boleh nak jerr masukkan sume sayur yg ada dlm sebok cuma dah tak muat jerrr hihihi.... tp bukan sambal tempoyak tu jerrr kita buat ala2 sambal belacan gitu cuma cam berkuah sikit, sedap!!! just letak belacan, lada, bwg putih, lime jus, air pas tu gula melaka..rasalah ikut kesesuaiwan tekak sendiri ehehe... tapi kan, kita klu tang tumbuk2 belacan ni kan mesti dan HARUS tgn kita gatal2!!! kenapa eak??? kita pun tak tahu :D tp oleh kerana nak makan lupakan lah keGATALAN itu ya :D lepas mkn sure hati gumbira :D... Maaf ya lupa nak mention sapakah org dsebalik tabir yg mengajar buat tempoyak mentah niiii dulangi SAMBAL TEMPOYAK MENTAH maksudnyer tak yah peram terusss jerr dgn isi durian tuuu, sapa lagilahhh MAK GURU kita klu tak KAK NOR GANU tuu yg ajar!!! hihihi.. tenkiu kak!!!

3 ulasan:

Fiza Nordin berkata...

memacam ulam2an ade...teringin jugak menengoknye tu...

Nor berkata...

MAK GURU???? macam2 laa adik sorang nih.. banyak ulam tu.. mmg boleh geng dgn akak la ika, akak pun hantu ulam, sedap!

blogresipi berkata...

Alahai penuh satu hidangan ulam2 jer ye Ika.. harus lebey gebu you lepas neh makan ulam manyak :)