Jumaat, 31 Julai 2009

Terima Kasih..

Salam dpagi jumaat yg agak mendung,


Pagi ni nak mulakan dgn ucapan TERIMA KASIH buat semua org especially KAK NOR yg buat umuman kat cbox tepi tuu, kemanakah tenggelamnyer si IKA yg manis ni kan... :D kena ceriakan hati walau hakikatnyer hanya tuhan yg tahu..TERIMA KASIH jugak buat semua org yg menDOAkan kesejahteraan dan kesembuhan ank2 kita ni... mmg betul2 dUJI olehNyer untuk tabah dan jgn berputus asa walau apa pun yg berlaku.. kita terangkan secara ringkas jer lah eak tp mesti jd panjang jugak ni nanti hihiihi.... dah mampu tersenyum dan mungkin akn tersenyum selepas ini tiada lagi gundah gulana... terharu sgt dgn semua org yg hantar msg kat tepi tu walau yg tak hantar pun mungkin dah berikan doa untuk ank2 kita pun dah mencukupi dan bersyukur sgt.. tak tahu dah nak kata apa lepas tgk ank yg sulung dgn yg kecik ni kembali sihat seperti biasa mcm budak2 lain jugak... Bukan nak kepoh ke apa, cuma ambik iktibar dgn ujian yg dberikan pd kita ni, mungkin org kata, alaa... baru kena demam sikit dah gelabah.. ehehe. kita ni mmg jenis panik tak kiralah ada drah sikit pun rasa nak pengsan!! ni kan pulak duji dgn jangkitan yg mcm niii hmmm... jgn katalah dia punyer panik tu mcm mana bila 1st test result kuar mengatakan positive.. rasa nak rebah kat situ jugak, tp kena kuatkan jugak sbb itu baru ujian pertama, pas tu buat 2nd test ambik masa 2 hari pun terima keputusan yg sama 2 org ank kita yg sulung dgn yg kecik positif jugak kena jangkitan selsema ni..semua org leh tahu lah kan selsema apa yg tgh merebak sekarang ni.. alhamdulillah lepas dah bg ubat antiviral tu nmpk dah kurang tp perangai pelik2 budak2 ni yg buat kita tak senang sbb masing2 belum menunjukkan seorang budak yg sihat 100% jdnyer mmg mood pun tgh terbaliklah skrg niii, tu yg tak berupdate blog nii... :D insyaAllah lepas semua kembali pulih akn aktif semula, BILA? itu hanya tuhan dan diri kita yg tahu hihiihi.... sekali lagi nak ucapkan TERIMA KASIH hanya Allah saja yg dpt membalas jasa semua org yg mendoakan kita sekeluarga insyaAllah.. agak2 ada n3 tak lepas ni?? hihiihi... gurau jerrr!!! :D akn kembali insyaAllah cuma masa dan hari yg menentukan.. :-)..

10 ulasan:

Watierman berkata...

Salam Ikaaa..sebab rasa hati ni dengar berita Ika ni...walau bagaimanapun tabahkan hati Dik..kuatkan semangat...jgn putus asa...terus tumpukan perhatian pada permata hati Adik...Akak akan terus mendoakan semoga Allah menerima doa yang kita hajatkan AMIN!!! Jaga diri Ika baik2!

Azie berkata...

take care dear...moga semuanya selamat2 belaka..dibawah lindunganNya...dr jauh kami mendoakan agar ika & anak2 dlm keadaan yg sihat2 selalu hendaknya...ika jaga diri juga yaaaaaa

umi_e berkata...

Semoga terus sejahtera... dan anak2 akan pulih 100% :)

masz_73 berkata...

Insyaallah, doa kami tidak putus untuk ika sekeluarga, semoga diberi kekuatan dlm menangani dugaanNya.. Jangan putus harap, ingat Allah itu Maha Pengasih lagi Penyayang... amin...

Chik Mi berkata...

ijah Alhamdulillah at least dah ok sikit ,akak risau bila bila knor cakap ari tu ,semoga ika tabah dan bersabar ye dgn dugaanNya

Azura Suhaimi berkata...

Salam ika. Semoga ika sekeluarga tabah dlm mengharungi dugaan ini. AMIN

Ayu berkata...

salam ika....

maaf sbb baru ni akak tau perihal anak2 ika.as u know...kat opis akak tokleh nak view shoutmix chat tu.kat umah lak mmg akak malas nak ol.so mmg takde khabar berita yg dismpaikan pd akak psl ika n family.

pape pun akak tumpang simpati n doakan semoga semenya akn kembali spt sediakala.tabah ye dik...Allah tau ika mampu b'depan dgn ujian ni,sbb tu diberikannya pd ika.insya-Allah...anak2 ika akn sembuh blk.jgn risau n sedih2...

ejazarahome berkata...

salam ika,
akak mohon maaf banyak2 coz x tau pun sal berita ni coz akak mmg lama gak x tenet coz bz ngan rutin harian. Br 2 3 ari ni on balik n pagi ni tergerak nak jgk blog ika....akak doakan semoga anak2 ika akan sembuh 100%. Insyallah dik, semoga Allah memakbulkan semua doa2 yg telah dipanjatkan padaNYA. Ika pun jaga diri n jaga kesihatan jugak...

ijayuji berkata...

SALAM BUAT SEMUA

Alhamdulillah berkat doa semua org abg dgn adik dah semakin baik :-)insyaAllah akn kembali bersekolah hari isnin ni hihihi.... kita pun dah leh tarik nafas lega dah, risau betull dlm seminggu tu, ujian drNya terimalah dgn seadanyer dan berusaha serta berdoa ajer yg mampu kita buat.. terima kasih baut semua org rasa terharui sgt ada kakak2 yg baik hati kat sini :-)..

lemongrass berkata...

Ika,
alhamdulillah anak2 u dah beransur pulih. Sure rasa lega dan syukur sgt2 kan bila anak2 dah sihat balik, baru lah mama dia boleh masuk dapur masak macam2 :-). Anak2 akak pun demam n batuk sejak balik dr M'sia so mmng lah risau ni. Tpi setakat ni I cuma monitoe diaorang aje, so far tak lah teruk sgt..