Selasa, 14 Julai 2009

Spaghetthi Asari with basil

ASARI spaghetthi wif basil


Salam dtgh hari selasa yg mendung :-),



Bila dah mendung ni kan mulalah mode dah tukar ke :-( hihihi...sedih semacam jerrrr bukan ngada2!!! tp mmg lumrah atau secara autonyer mode bertukar ehehe.....jgn muntah2 yek, hari ni mkn sedap tau tak bg klu nak muntah2 ni nanti muehehehe...... Mak yung ni mmg tau!! Ni kerana ada menu asari jugak kat sana tp mak yung nyer style tomato kitanyer style daun2 bawang2 gitu ehehehe...ASARI daisukiiiiiii!!!!! sbb tu lah menu hari ni pun ASARI jugak!!! kebetulan semalam ptg g supa ada ASARI segar2!!!! tu yg ambik terus tuuuu malas nak pkir panjang, balik umah rebus dulu then dia punyer air rebusan tu simpan sbb nak guna buat masak spaghetthi ni lah!!!mmg sedap!! suke sgt mkn yg mcm ni, tak de lah heavy sgt yg jd heavy tu kulit dia jer ekekekeke.... Cara masak senang jerrr, mcm nak buat paperoncino tuuuuu, bwg putih, lada kering mestilah basil dan jugak ASARI lah kan dgn air rebusan asari tu lah kan ehehehe.... masaklah mcm biasa guna olive oil... senang banget!!! ;-) ninja tu mesti jeles sbb dia tak leh nk mkn malam!!! nmpknyer kitalah yg kenyang mkn asari tu semua!!!! hihihihi....... eh, sapa2 nak dtglah ler sini ada lagi tuuu terBanyak lak buat ingatkan ambik sikit jerr td spaghetthinyer tp bila dah dcampur mcm gini jd byk!!! ehehe.... jommm makan!!!!

2 ulasan:

blogresipi berkata...

Ini pon sodap nie... adusss... seksi jer asari tu terbongkang posing cenggitu. Mintak cikit Ika...

ijayuji berkata...

Salam Ijan, terbongkang dgn seksanyer.. :D ambik jan klu tak sampai kena buat sendiri hihiihi..