Jumaat, 19 Mac 2010

Grill Bruschetta

GRILLED BRUSCHETTA

Salam kembali!! :-)

Ni makanan sampingan selain burger benjo tu td, terliur tgk kat umah along dgn kak hana huhuhu.... kita mmg suke dgn BRUSCHETTA niii pastu kita lagi suke makan gitu jer ala2 salad gitu n lagi satu kita suke bakar n letak cheese..walahhh! mmg enak banget! suke sgt tomato masak jenis mcm ni letak oregano wawawawa..... sedapnyerrr!!! Ni resepi dr umah KAK HANA n ALONGROZZ.. MACEHHHHH kakak2ku sekalian.. mintak ijin n halal resepinyer ya ;-)

BRUSCHETTA

Bahan-bahan
  • Roti perancis
  • 3 biji tomato - potong dadu
  • 2 ulas bawang putih - cincang
  • pepper @ blackpepper
  • garam
  • minyak zaitun
  • daun parsley@ daun basil - cincang
  • keju mozarella atau apa2 keju yg sedap (optional)
Bahan-bahan
  • Panaskan minyak zaitun dalam dua sudu besar. Goreng bawang putih hingga keperangan. Angkat dari api.
  • Tuang ke dalam tomato yg telah dipotong dadu tadi. Masukkan juga bahan2 lain seperti garam, pepper@blackpepper dan daun parsley@basil. kacau sebati.
  • Potong roti dan sapu roti dengan minyak zaitun. Bakar@toastkan hingga keperangan. Angkat.
  • Letakkan tomato tadi ke atas roti dan sedia utk di ngap!
  • Jika ingin makan dengan cheese, tambahkan cheese di atas tomato dan toastkan lagi 5 min atau hingga cheese cair atau dimakan begitu sajer.
  • Bleh ditambahkan madu dlm tomato jika suka.


5 ulasan:

fuzidss berkata...

ohh ni kalu buat terpaksa buat dalam kuantiti sikit sebab anak2 kureng sikit tomato

JC berkata...

Salam Ika..bruchetta ni akak suka buat appetizer..topping nya kita bole pelbagaikan..sebab kekadang kids tak mkn tomato kan..happy weekends dear...masak banyak2 ia pas tu bagi akak sikit

Tanpa Nama berkata...

Yоu actually maκe it seеm so еаsy with youг presentation but I find this matter to be гeally something which I think
I would never undегstand. It seems tоo complicated anԁ extгemely broad for
me. I'm looking forward for your next post, I'll try to get thе hang of
it!

Fеel free to visit my web site :: Same Day Payday Loans

Tanpa Nama berkata...

Fοr the reason that the admin of this web page is working, nο hesitation vеry quickly it wіll
be wеll-knοwn, due to іts quality contents.


Heгe іs my web-sіte New Bingo Sites

Tanpa Nama berkata...

Ρarаgraph ωriting is also a fun, іf you be
famіliar with аfteг thаt yоu can
write otherwise it iѕ comρlex to write.



My blog post ... New Bingo Sites