Isnin, 8 Mac 2010

Manggo Smoothie

MANGGO SMOOTHIE

Salam kembali semua :-),

Huh! panas jgn citer lah kan mmg hari2 skrg ni panas kat mesia pun sama sini lagiii panas :D, Jdnyer mcm biasalah kan menu minum2 penghilang dahaga dkala panas adalh minuman mcm kat atas tu hihihi.... pas ni klu batuk2 lg tak tahu lah niii kan asyik minum sejuk2 jerr huhuhu.... Resepi dr KAK YATIEZAINI@MyR Mekaseh kak yatie! baru nmpk kat umah tuan punyer resepi ni buat giliran kita pulak ya :D ngeeee... Jemput minum :D Mcm biasa kak yatie mintak halal n izin resepinyer dulangtyg semula, mekaseh!! :D

MANGGO SMOOTHIE

Bahan-bahan
1/2 biji isi mangga masak
2 sb yogurt perisa asli / mangga
1/2 cawan low fat milk >>Kita masukkan 1 cawan sbb tak masukkan air
1 sb gula>>kita ganti susu pekat
1/2 cawan air>>Tak masukkan
Ais ketul secukupnya

Cara-cara
Masukkan semua bhn kedlm blender dan kisar sehingga smooth / halus
Tuangkan ke dlm gelas kesukaan anda dan sedia utk dinikmati ... senangkan!


Tiada ulasan: