Rabu, 31 Mac 2010

Mashed Cauliflower n Sweet Potato

MASHED CAULIFLOWER n SWEET POTATO

Salam kembali :-),

Menu ni pdnkan dgn n3 kat atas tu ya hihihi.... 1st time buat mashed cauliflower dpadankan dgn sweet potato, sedap! tak pernah pulak terpkir nak buat gini, kalau guna brocoli sure jd ijo kan kan kan ekekeke... Mekaseh kak jun jc!! sedap lah! tak yah gravy2 pun dah sedap sbb ada sweet potato tu yg dah manis kan pastu lawankan pulak dgn cis?? erm erm erm!!! tak leh nk turun lerr berat kalau gini ekekeke... Ok kak jun, mintak izin n halal resepinyer mekaseh! kita tabur jugak shreded cheddar :D xtra lemak ni mmg suke banget! hihihi... Tak pun leh g umah KAK JUN JC mcm biasanyer ya :D..

MASHED CAULIFLOWER n SWEET POTATO

Bhn2
  • 1 head cauliflower size sedang
  • 2 biji keledek size sedang
  • 2 sudu besar jus oren
  • 2 sudu besar fresh milk
  • 1 sudu teh serbuk cinamon
  • 4 sudu besar butter - suhu bilik
  • Sikit garam & serbuk lada hitam
  • 5 sudu besar parutan keju parmesan-dibahagikan
Cara2:
Rebus cauliflower dan keledek hingga betul2 empok dan lembut. Kemudian toskan betul, campurkan dgn jus oren, susu, butter,2 sudu besar parmesan, garam, pepper & cinamon mashed atau putarkan hingga sebati ( jadi mcm mashed potato).


Kemudian masukkan kedlm caserol pan tabur lebihan keju parmesan rata2 diatasnya dan bakar dlm 20 min pd suhu 190'C.

1 ulasan:

cikmanggis berkata...

oooo sedapnya ayam roger roger ni..bagi le sikit kat org sedang diet n tired ni hehe