Sabtu, 28 November 2009

Biskut Semprit Coklat

BISKUT SEMPRIT COKLAT

Salam dpagi sabtu masih dhari raya :-),

Semua org masih sibuk lg beraya dan sibuk ngemas sebok nak masukkan bekalan daging2 dan tulang2 korban :D.. Kita kat sini biasa2 jerr, dan hari ni nak g hadiri sukan kat sekolah kakak jdnyer akn sibuk untuk hari ni dan esok :D sapa2 yg singgah2 tu jemput makan kukis ya ni sbb tengok umah KAK HANA buat kukis tp kukis versi ni tiada adengan2 tut tut :D hihihi.... kat sana kaler kuning cair yg kat sini kaler itam! :D bebudak kan suke cekelat2 ni kan.. memula tgk sekut ni kat umah kak hana terus jer kuarkan brg sbb kita pun suke dgn sekut ni dan tak pernah buat pun lagi jdnyer kita pecahkan dara si acu semprit tu ya :D terima kasih buat ORANG ITU sekali lagi psstt, sama dgn ORANG ITU yg dsebutkan kak hana :P, ok, resepi dr MyR dr NZIELA, tenkiu ya for sharing n sharing is caring :-), got to go, have a nice and safe weekend!InsyaAllah ;-)

BISKUR SEMPRIT

Bahan-bahan
  • 150g butter
  • 80g gula aising
  • 50g tepung jagung
  • 80g tepung kastard
  • 120g tepung gandum
  • 1 biji kuning telur
Cara-cara
  1. Pukul butter, gula aising hingga kembang.
  2. Masukkan kuning telur, kacau sebati.
  3. Masukkan semua jenis tepung, gaul dan uli sebati.
  4. Masukkan ke dlm acuan dan picitkan ke atas loyang. Untuk hiasan ceri, coklat rice atau coklat chip, boleh letakkan sekali.
  5. Bakar 150C selama 20 minit.

5 ulasan:

K.Nor berkata...

di sana ORANG ITU... di sini pun ORANG ITU... bak sini sket kukis tu..
ijah.. dah sihat ke?

Fiza Nordin berkata...

ORANG ITU ooo ORANG ITU... haiiii sapelah gerangan ORANG ITU tu agaknye...eheheeee

sedap dan menarik gak ijah erk...buat perisa cekelet...

blogresipi berkata...

Sana sini ade ORANG ITU.. bila nak reveal ni? hehe.. bak kukis ciket :)

CikLiz berkata...

Yelah, sapekah ORANG ITU?? lawyer? majistret? APAAA? ahlil musik?!! ekekekke....

boleh post sebotol sekut ni kat Puchong?

HALAMANKU berkata...

mmm sedap bau kukis sampai ke sini... rajinnyer mengukis... nak juga...