Rabu, 11 November 2009

Ayam Goreng Berempah SERAI :D

AYAM GORENG BEREMPAH SERAI

Salam kembali!!!

Haaaaa....sume org dah dpt agaklah kan kalau ada ayam goreng ni mmg sah2 nak buat makan dgn nasik lemak hihiihi...dah buat byk kali ayam ni cuma tak n3 takut org jelak hihihi.... sukeeeeeeeee dgn ayam goreng mcm ni kita suke aroma2 serai niiii tp oleh kerana td dah kehabisan serai cuma letak 2 btg jer lah walau resepi asal suh letak 2 btg jugak tp biasanyer kita akn letak berbatang batang serai ekekeke..... Resepi yg pemes dr LOVE2COOK tenkiu sis!! kena bg kari ikan ya :D.. Resepinyer kalau nak leh tgk kat SINI ya... lepas ni nak melayan hati yg mendung niiiii huhuhu....Ambik sorang seketul! :D


Jgn mintak serdak2 dia sbb TUAN UMAH dah makan awal2 dgn daun2 kari sekali habes! :D ekekeke...

7 ulasan:

Jieda berkata...

tak dapat nak capai ayam tu h

Solehah berkata...

nak..nak...uwaaa...nak ayam goreng..

Watierman berkata...

Tak nak...tak nak...NAK tengok jer..korang berebut-rebut dengan Tuan rumah yang kaut seredak tu..sampai daun kari pun dia bedal...hahaha..Syok tengok korang....!!!

LOVE2COOK berkata...

Ika!!! Whoaaa I think Ika dah byk kali buat ye AGB Serai nih! Tenkiu so much. So happy U liked it.

Hehehe, actually Serai yang Love letak hari tuh besar2...so that's y resipi tulis 2 jer. Tapi klu serai kecik2...Love masuk je byk2, tak kira...baru bes. Nnt Love edit kat resipi Love...letak byk! heheheh! :)

Anyways, bak ayam tuh kat Love!!! nakkk!

Sheila berkata...

salam hai... aym mkn ratah pon sodap ni ...nak seketul dua boleh buat lauk mkn....hehe

geraugebang berkata...

ija, awak duduk rumah teres ke? sebelah umah awak kosong? kalu kita pi pindah malam ni, ayam goreng tu available lagi dak?

blogresipi berkata...

Sampai hati Ika...daun kari tuh semua tuan tanah dah makan ke???? cemane ni??? kite nak jugakkk!!!