Selasa, 17 November 2009

Kek Marble cheese n SALAM KEMBALI ;-)

KEK MARBLE CHEESE

Salam buat semuaaaaaaaaa ;-)!!!

RINDUNYERRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!! rasa mcm dah sebulan jerrr tak main2 kat sini ehehe...boleh beku kalau tak de tenet huh! Tapi sbnrnyer masih tak elok lg lerrr cuma kena guna cabel dmana penulis kena duk melangut kat atas katil nehhhh haaaa...tu yg malasnyer guna cabel niiiiiiiiiii huhuuh...nak wat camne sementera waktu kenalah bekorban sampai masa ninja tu free nak setting balik dgr dr customer service beri guide mcm mana nak mengkofigurasikan balik network yg gonjeng2 niii kita nak buat tp almaklumlah versi jepun kita ni mana lah phm ehehehe.... TERIMA KASIH buat semua yg datang n hantar meseg dan yg tak tgglkan jejak pun ya mmg sgt2 dhargai tp nak wat camne tak leh nak berkomunikasi ni pun semalam g gagahkan diri kuar ikutkan malas nak kuar carik cabel nii tp TERPAKSA untuk diri sendiri bygkan dulunyer cabel byk kat umah ni boleh 1cm cabel pun kita tak jumpa bila nak guna huhuhu...tu yg geram tuuuu..nmpk sgt umah mcm stor ekekeke... :D ok ok..... jom makan kek! kalau nak tahu mentuk kek kat atas tu guna acu SILICON besday present dr MyR :-) kira dah tak de dara lah tu SM tuuu ehehe.... Resepi ambik kat MyR yg sgt popular jugak dan SEDAP! Tenkiu ya UMIFEEZA!! dah byk kali buat kek niii dan tenkiuuu jugak buat KAK NOR yg bacakan resepi niiiii tuk kita :D ngeeeee.....sbb tu lah leh sakit kalau tak de tenet buku2 resepi kita byk kat dlm niiiiiii ada yg kat luar yg masuk dlm kuali tu dulu ILANGGGGGG pulakkk bila nak guna uuuwwaaaaa!! dlm buku tu bykkkkkk sgt resepi yg dah salin :-( sume2 ilang! huh! Untuk resepi kita tak penah cnp kat sini jdnyer mintak izin ya UMIFEEZA tuk letak n share kat sini jugak tenkiuuuu!!! leh g SINI jugak!

KEK MARBLE CHEESE

Bahan-bahan ( 20 cm )

  • Bahan A
  • 185gm butter
  • 1/4 cwn serbuk koko
  • 1/2 cwn gula halus
  • 1 cwn tepung naik sendiri
  • 2 biji telur
  • Bahan B
  • 250gm cream cheese
  • 1/2 cwn gula halus
  • 1/4 cwn fresh milk
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh esen vanila

Cara-cara

  1. Cairkan butter,masukkan serbuk koko dan kacau sebati. Biarkan sejuk.
  2. Pukul gula dengan bancuhan butter dan masukkan telur sebiji demi sebiji. Bila sebati, masukkan tepung dan gaulkan. Ketepikan dulu.
  3. Dalam bekas lain, pukul cheese ngan gula dan esen hingga sebati. Then masukkan telur dan fresh milk, sebatikan.
  4. Blo_bakar
    Tuangkan adunan koko berselang seli ngan adunan cheese ke dalam acuan yg telah dilengser ngan butter. Kemudian lorekkan ngan lidi untuk hasilkan marble.
  5. Bakar hingga masak. Biarkan kek semalaman dahulu baru potong. Kek ni agak moist. Yang saya buat tu cheesenya terlebih kat tengah acuan. Tak sabar tunggu, potong awal...tu yg sememeh sket kat tengah tu, cheese xdan sejuk.

3 ulasan:

Sheila berkata...

ha ni satu lg resepi fvret...sdpnya nak try lah buat raya haji ni...kalau rajin leee heee..ade lg ke dah habis nak sepotong dua

K.Nor berkata...

ijah... mana kek akak 1/2 loyang nih.. duk melangut tunggu tak sampai2 huh

Tanpa Nama berkata...

Hellο to еvеry body, it's my first pay a visit of this blog; this weblog carries awesome and in fact excellent stuff in support of visitors.

Also visit my blog - Same Day Payday Loans