Isnin, 23 November 2009

Pulut 2 in 1

PULUT PANGGANG ke PULUT BAKAR? :D
lupa lak nama dia hihihi

Salam kembali bersiaran buat semua org :-),

Ada sedikit kepenatan + Kemalasan lah baru jer siap kemas nii tp ntahlah sejak sejuk2 ni kan rasa sume2 malassssss jerrrr huhuhu... agak2 apa ubat dia eak?? hihihi... Kan dah kata kan hari ni mesti buat makanan yg berasaskan serunding daging semalam tuuuu haaa.... menu yg terkeluar secara automatiknyer mestilah PULUT semalam g pasar carik2 udang sume beli daun pisang yg ala2 dah nak arwah tuuu tp org jual tu bg sume ekekeke... ambik jer lah kan org dah nak bg lg pun bukannyer fresh lagi pun :P alhamdulillah syukran rezeki daun pisang :D Hari ni tak de mood nak main masak2 lahhh nak relax2 jerr dulu :D sapa2 nak ambiklah pulut panggang ke pulut serunding tu ke.. sama jerr versi lain2 :D tp yg paling sedap mestilah panggang2 kan :D..Resepi mana ada resepi buat pulut2 niii kukus mcm biasalah kan pastu guna serunding yg dah siap tu jimat tenaga masa dan elektrik hari ni :D jom makan! :-)


Makan pulut ni part paling sedap adalah yg rentung2 tu haa.. :D



PULUT SERUNDING

Salam Kembali ;-),

KAK FAE!!!! oooo KAK FAE!!! KAK INAHARRR!!! haaaa....bila makan pulut teringat kat akak 2 org ni yg suke buat pulut ekekeke atau yg suke makan pulut dan sume org pun suke makan pulut kan? hihihi... kita sukeeeeeeeeeee mmg makanan yg berasaskan pulut ni jugak :D, sapa2 yg ada semput kita dah sediakan ambulans tuu dgn bekalan oksigen secukupnyer oleh itu jemput makan sume :D hari ni sampai kepetang ngadap pulut jerrr.. :D minatk izin undur diri dulu buat hari ini misssssss u alls!!!!! ;-) hugs!!

4 ulasan:

LOVE2COOK berkata...

Uhhh...I'm drooling tgk pulut2 u nih Ika!!! Nakkkk...pls courier some to me! ;)

K.Nor berkata...

sampai hati tak sebut nama akak..
akak pun suker gak pulut2 nih..
nak balik la.. huhu

indahhouse berkata...

Salam kak Ika,
saya pun suka, tapi tak slalu.Erk.Dah kenyang ngadap pulut ni, kak Ika. kembung da perut. balik dulu ya. maceh... ;)

CikLiz berkata...

ika, cikliz dah amek pulut panggang seketol ngan 2 ketol pulut serunding ika ni.. mintak halal ye.. sedapnya, esok masak best2 lagi ek, cikliz datang makan jek.. heheheh