Rabu, 9 Jun 2010

Air Tembikai Laici

AIR TEMBIKAI LAICHI

Salam kembali sume!! :-)

Last n3 untuk hari ni sebelum nak g berdating dgn MR IRON>>>> IRON BOARD n yg sewaktu dgnnyer :D dr td dok gelak2 jerrr haih! sampaikan dlm bilik air pun nak tergelak wakakaka... menggong sikit tuan umah hari ni :D jom minum dulu!!! kenapa gelak?? hanyer org2 tuuu jer yg tahu ahahaha... Resepi umah ROSS OSAKA lagi TAPI kita tak de link tuk air ni, ROSSS!!! nanti kasi akak dia punyer link eak akak sibuk sikit ni nanti akak edit balik :D maceh ross!!! airnyer tak merah sbb semalam beli tembikai ni tak de yg merahlah pulak! tp mmg manis ;-).. da da daaaa....... salam! :D

updated : tenkiu ross! sayang dia! :D

AIR TEMBIKAI LAICI

Bahan-bahanye
( kuantiti dlm 2 hingga 4 gelas)
1/6 biji Tembikai saiz sederhana (agak-agak je)
1 cawan air Laici dalam tin
8-10 biji laici

Caranya
1. Potong dadu tembikai dan buangkan bijinye kemudian blender bersama air laici tadi.
2.masukkan dalam gelas dan tambah kan buah laici serta beberapa ketul air batu. Ok dah siap. Sedia untuk diminum. Selamat Mencuba.

4 ulasan:

wanie mat zin berkata...

adushh kak...air nieh minum tgh2 hari sedap nieh...
huhuhuhu terliorr :)

izahdaut berkata...

uii ika..dlam malas malas tu berdas das gak menu yang di entry kan fuuhhh,,dahsat tull..eh gelak apa ni? nak tumpang sekaki..gelak sampai pi toilet mcm kambing mabuk cendawan tu..hehhee

MamaFaMi berkata...

Sejuk menyegarkan la Ika....

hana berkata...

barang siapa yg gelak2 maka dier sudah tidak betul! wakakakakaaa... udah udah la tuh! aku asyik dengo bunyik tut tut jerk dr semalam! kahkahkahkah