Sabtu, 26 Jun 2010

Orange-Lychee Punch

ORANGE-LYCHEE PUNCH

Salam kembali ;-),

Alhamdulillah kenyang suduh n sempurna sudah puasa hari ni :D, esok cuti puasa sambung minggu depan pulak kalau masih boleh puasa :D phm2 jerlah kan penyakit org perempuan ni ehehe... Berbuka dgn nasi ayam thai tummy, n3 esok ya nak relakssssss penattttt n ngantukssssss :D.. Di mulakan dgn seteguk ORANGE-LYCHEE PUNCH nii best punch i ever made! sedap banget ki! waduhhhh... punch ni pun buat tak cukup! hihihi... nasi pun tak cukup! Sib baik mama mengalah ya :D mmg kena betul menu berbuka hari ni sedap sgt! Mekaseh kak hana! Senang kepala tak yah pkir nak masak apa minum apa ehehehe... Resepi asal HERE, n boleh tgk umah KAK HANA jugak! n ni kita bg sukatan untuk 2 org gelas sederhana besar jugak! :D Mekaseh sume!!! mintak izin cnp ya kak hana :D

ORANGE-LYCHEE PUNCH

Bhn2

  • 200 ml 100% orange Juice
  • 100 ml air soda
  • 100 ml syrup lychee
  • Gula jika perlu>> kita tak masukkan
  • Beberapa ketul ais
  • Hirisan Oren
  • Laici yg yg dah di siat-siat
  • Daun pudina untuk hiasan



Cara-cara
  • Isi kiub ais dalam gelas.
  • Shake campuran air soda, fresh oren dan juga syrup laici.
  • Tuang ke dalam gelas tadi. Hiaskan dengan hirisan oren@laici dan daun pudina.

Tiada ulasan: