Jumaat, 4 Jun 2010

Tempe Sira

TEMPE SIRA

Salam jumaat sume :-),

Mintak maaf byk2 yer hari ni tak leh nak jalan2 sgt kat umah org sbb ngantuk lerrr bdn pun lemah jerrr, selera pun kurenggg tp dr pagi sampai skrg kita keja melantak tempe kat atas tuu almaklumlah dah bertahun tak mkn tempe, oopppsss.... jan salah sangka ya bukan kita yg buat nii EMAK kesayangan yg buat :-) mekseh mak!!! hantarlah byk2 lagi eak? hihihi.... kita suh hantar lain tp mak kita ni ada jer brg yg di selit2 :D i likeeeee! sbnrnyer ni 1st round tau memandangkan duit bulan 6 belum dmasukkan lagi nanti ada 2nd roundd lagiiiiiiiiiiiiii bykkkkkkkkkk brg yg kita suh poskan :D, bukan poss free tauuu, takkan nak nyusahkan mak mestilah kita yg byr sume tu, upah kat akak kita lah yg poskan dan beli barang mekaseh kak nor!!! rajin2 bungkus parcel ya hihihi... Mcm tau tau naluri hati ank dia nk makan tempe :D, nak tahu tak brg apa yg dhantar ni? LADA KERING, SEKUT MARIE, TOM YUM ADABI paste punyer :D n sekut kering yg dah dblender hihihi..tgk tu bertuah punyer ank sekut kering pun suh blender sekali baru pos :D jgn tak tahu belacan pun kita suh bakar dulu ehehehe...

Esok kena g sekolah awal dalam pukul 8.45pg dah nak kena kuar dr rumah, yg lain2 kena tggl ngan ninja tu, sbb esok kena tgk ank belajar dekat sekolah, tiap2 tahun mmg mcm tu.. malas sbnrnyer bdn tgh merundum ni kan huh!.. jom layan tempe sira! sedappppp!!!! maklumlah mak yg buat sume sedap! :D happy weekend buat semua!! :-)


jom makan! :D



Yg kat bwh ni THANK YOU card from LOVE2COOK for her 1st year blogging, Congrats sis!! semoga terus sukkcesss n kuarkan resepi AYAM yg best2 ;-) Honestly, love ur chicken recipe, mabelesssss!



5 ulasan:

PALATABLE berkata...

Salam Ika, sedapnya tempe, garing dan pedas....

http://treatntrick.blogspot.com

indahhouse berkata...

salam ika,
bestnya ada kiriman mak. nak tumpang rasa tempe sira? hihihi..

cikmanggis berkata...

meleleh air liur cm ni ika...nak buat jugak la tempe sira ni..kita kalu apat tempe sira ni buat makan cam sekut je hehe

JC berkata...

Tempeeeee...suka giler mkn tempe...lagi le wat sira pedas mcm tu ratah2 mkn ngan bubur nasu pun sedap....bestnya dpt mkn air tangan mak dia...akak dah 2 tahun tk mkn air tangan mak akak...klu dia hantar pun kne brg kering jer..kang kena buang dek kustom jer...tk pe sabarr tahun depan akak balik mkn makanan mak masak sampai gemuk pun tk pe

Yat Maria berkata...

Ika tu tempe give me to ratah jekkkk...