Ahad, 13 Jun 2010

Walnut Chocolate Chips With Almond Cookies

WALNUT CHOCOLATE CHIPS WITH ALMOND COOKIES

Salam kembali!! (^o^)//

Kak Yattttt!!!! sudah ku buat kukis itewwww... best! rangup! kids mmg tak tolak kalau nmpk bonjol2 choco chips tu hihihi.... Tak ku sangka walnut iteww main sorok2 hihihi, rupa2nyer ada stok walnut lagi apa lagiiii terussssssss jerr carik geng2 dia nak buat kukis ni, cuma kita buat separuh almond n separuh cashew :D.. Sbnrnyer tak de benda2 yg nak dbuat mmam depan tv tgk drama jdnyer buat kukis! berehat sebentar kita masukkan n3 hihihi... Resepi asal kat ALL RECIPES~ Taste of Home, n kita cnp dr umah KAK YAT MARIA, mekaseh ya kak! tak cukup sbb 1 portion ni dptnyer sikit nxt time kena double dia punyer amount tu :D jap lagi abislah kukis ni hihihi... daaaa..nak sambung tgk drama lagi ^_____^.. Org lain sibuk layan bola tp kita sibuk dgn benda lain :D tak minat sgt dgn bola tp malam karang kena duk depan TV tgk F1 pulak :D..

WALNUT CHOCOLATE CHIPS WITH ALMOND COOKIES

Recipe : All Recipes ~ Taste of Home

Ingredients

  • 1/2 cup butter or margarine, softened
  • 1/2 cup packed dark brown sugar
  • 1/3 cup sugar
  • 1 egg
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 1/8 cups all-purpose flour>> i added cocoa powder 1/8 cups
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon baking soda
  • 1 cup milk chocolate chips
  • 1 cup sliced almonds
  • 1/2 c finely chopped walnut


Directions

1.In a mixing bowl, cream butter and sugars. Beat in egg and vanilla. Combine flour, salt and baking soda; gradually add to the creamed mixture. Stir in chocolate chips,almonds and walnuts. Drop 1 rounded teaspoon dough , 2 in. apart on greased baking sheets. Bake at 375 degrees F for 9-11 minutes until edges are firm. Leave cookies to cool 1 minute on the sheets.Remove to wire racks to cool completely.

6 ulasan:

Deliah's Deli berkata...

salam ika. wah!wangi semekut kat sana sinilah cam nak raye eyh..leh cnp dulu...*asik cnp je,somtam pn x bt lg, blm jumpa betik muda-alasan! :)

PearlnScarf berkata...

ika.. yummy tol biskut nie...

MamaFaMi berkata...

Salaam Ika...
Ika ni punya gear, ada sampai gear 10 ke? Laju bukan main projek dia. Lom sempat sejuk entry kat rumah Yat, dah muncul kat sini plak ye... Nampak sedap cookies ni...

leen hussain berkata...

ika...akak pun suka yg terbonjol-bonjol nampak choc chip tu, bukan budak2 jek..ekekekek...tunggu akak free masuk list nak wat ni...wah!banyaknya dlm list tak buat lagi...huhuuuu

zaidharis berkata...

wow,
sedapnye,
pandainya anda membuat kukies itu,
hehe~

MamaFaMi berkata...

Sahlah Ika ada gear 10! Entry up je Ika pun macam speedy gonzales sampai! Hihii.. Hari ni tak de cupcake ye, ada roti je tapi nak hidang esok. Tapi kopi panas ada kat tepi tu. Help yourself ye. Mama nak tidur ni... Ghana dah menang bola. Mama dah happy banget ni! Hihihi...