Isnin, 21 Jun 2010

Kiwi-Orange-Mango Juice

KIWI-ORANGE-MANGGO JUICE

Salam kembali ! :D

Jom minum juiceeee dulu! haiyaaaaaa..... tak tahu nak buat apa dgn kiwi yg dah dbeli semalam tu, selain mkn dgn yogurt buat apa lago yek? Ninja tu lah semalam g belanja barang2 dapur dia kata ambiklah golden kiwi tuuu sbb murah sebijik cuma 2 ringgit jerr, yg ijau lg lah murah, ambiklah seprauh goden kiwi n biasa punyer tuu.. goggle2 jumpa resepi ni, not bad! tp pastikan manggo tu kena manis kalau tak manis kena tmbh syrup sikir kasi manis sikit kalau tak nanti sure masam! :D Resepi asal kat SINI.. so, cnp dr situ jer ya :D

KIWI-ORANGE-MANGGO JUICE
Source>>EVERYDAY WITH RACHEL

Ingredients:

  • 4 large kiwis, peeled and coarsely chopped
  • 2 large mangos, peeled and coarsely chopped
  • 1 pint orange juice>> 1 pint = 2 cups

Directions:

  1. Using a blender, puree the kiwis, mangos and orange juice. Pour into a pitcher, add 3 cups cold water and stir.

4 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Penang sejuk...sebab hujan seharian....tak berani nak buat juice...!!

fuzidss berkata...

akak tengah gile minum white coffee shake

kakchik berkata...

salam ika. nampak macam sedap tapi kakchik tak suka sangat buah kiwi. kakchik ni penakut sikit kalau nak minum jus buah kalau selain dr oren dgn dragon fruit.

p/s: ninja tu husband ke? hehehe

PearlnScarf berkata...

ika.... meh htr sikit kat umah kita.. heee