Rabu, 24 Jun 2009

Carrot Cake 2..

CARROT CAKE 2


Salam kembali!!!!



Hihihi..... hari ni sbnrnyer sibuk dsbbkan ank sulung tu tk sekolah sbb kena demam lagi!!!! penattnyerrr!!! tp nak buat mcm manakan dugaan tuuu sbb berpuasa hihihi..... memula ingtakan klu sume org tak de cuma budak kecik tu jer ada nak memPROJEK deco2 bodo gituuuu tp tak sempat!!! lepas balik sepital baru kelam kabut nak deco dah jd mcm bakul sampah dah!! hihihi.... Buat kek karet sbb dah jatuh cinta dgn rasanyer yg tersendiri pas tu letak creamcheese frosting huhuuhu..mmg sedap!!! tapi kali ni guna resepi dr umah KAK ZA nanti akn dlink kan ya sbb dah nak masuk berbukeeeee huhuhu.. tak sabor dah niii tergugat betull tgk laksa tuu hihihi...nmpk sgt moisttttttt sgttt kek ni, td cuba belah mmg cantik!!! cuma biasalah kita buat kat cup hihihi...cup tu org jepun bg hihihi..ross lerrr tenkiu ya ross, dah selamat dahhh cup tu sume kena bakar hari ni hihihi.... k lah, tak leh lama2 nak get ready!!! hihihi.... sapa2 nak ambiklah ya jgn segan2.. tp deco tak cantik lerrr tak jd pun basketwave nyerr jadik bakul sampah!! ngeh3!!! :D lupa sblm tu nk bgtau yg resepi kali ni letak maduuu huh!! baunyer masa kena bakarr teramatlahhh harummnyerrr ;-)... sekian.. :D

8 ulasan:

Nor berkata...

nampak comel nyer basketwave tu ika.. pandai dah tu.. try lg utk mahirkan tangan ya..

ijayuji berkata...

Kak nor!!! uuwaaaa!!! belum tgk dr atas lagi tuuuuu... tercair sikit lah dia punyer CCF tuu sbb kita mandai2 tambah Fresh cream :D tq ya sbb bg link tu td :-)

umi_e berkata...

rajin sungguhlah ika ni!

* jeles lah kita...

ijayuji berkata...

Salam kak e!! ala kak e..jgnlah ckp mcm tuu kak e pun rajin!! nak pandai mcm kak e tak pandai2 niii hihihi..... asal nak picit jer piping bag tu terus automatik gigil2 tgn pdhal tak de org tgk tuu :-(... bila nk pandai deco ya? jelessslah kek sume org cantik hihihi...

zaliana berkata...

huhu ika
jadi dak keknyer tu? lembik ke? sebabnya kan..akak lupolah nak tulis satu step tu-akak perah sikit carrotnye tu( yang step ni memang takde tulis dlm resipi)dahnya tu pulak yang tukang perah carrot hari tu bukan akak... tu yang lupa langsung nak tulis..bila nengok ika buat..barulah teringat!!!

huhu ampun beribu ampunnnnn

ijayuji berkata...

Salam kak za!!! akak jgn tak cayerr kita ikut step mat gebu pulak hihihi.. carrot tu gaul ngan tepung gandum sbb tu tak lembik!!! adunan just nice manis pun dah ok ikut sukatan gula akak ehehe... sedap sbb ada madu kot, lembap lahh, agaknyer klu pki tepung roti mcm roti kot keknyer hihihi... kita pun ikut akak jgk guna tepung gandum :D.. tq ya, sedap!! tak de yg kurang pun ;-)..ikhlas niii..

blogresipi berkata...

Manyaknye karet kek Ika neh.. boleh habes ke tue? (ehem ehem... paham2 le ape maksud neh) hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Gะณeat post.

Reฮฝiะตw my websitะต :: Learn Alot more