Selasa, 30 Jun 2009

Pulut wif rendang daging..

PULUT wif RENDANG DAGING



Salam kembali dtgh hari selasa yg mmgnyer dah musim hujan :D,



Hummm.... HARI INI, HARI TAK DE MOOD dan BULAN NGAMBANG ehehe..... yg jd tak de moodnyer ni kan, mesin basuh ROSAK!!!!!!!!! uuuuwwwwaaaaa!!!!!!!! menci menci menci!!!!!!!! klu tgh panas tak pe ni tgh musim ujan!!!!!!! dah kol owner tp dia tak kol balik pung hampehh tulll!!! nak beli yg baru guna duit sendirik malas sbb nanti klu nak pindah dah bertambah lagi satu brg yg besor!!! malasss lah kita... TAPI klu dah terdesak sgt owner ni pun buat donno jerrr terpaksalah beli jugak huhuhu..menci menci menci!!! sakit tgn kita!!! nyentalll bak zaman dolu2 kala sebelum adanyer mesin basuh hihihi..cuma tak de sungai jerrr hihihi.... klu tak sure berkemban kat tepi sungai basuh kain :P.... Hari ni dan dr semalam mmg dah plan nak masak rendang daging org sana2 sini tayang pulut kita pun nk mkn pulut jgklah kan cuma cara makan jer yg lain ehehehe.. ikut selera lah kan klu ikutkan selera sume jenis pulut nak buat!!!! tp kena jgk sesuwaikan keadaan bhn yg ada dlm sebok atau ada stok ke idak eheh... malas lah nak bebel2 byk2 byk kerja kain semalam yg tak kering tu haaa menanti utk dbbq kan atau balik2 jerr lah sbb tak panas langsung nih!!! huhuhu..semalam pun baju lepas kuar mesin kita gosok!!! hihihi kurang kerja mmg!! k lah jamulah mata jamulah selera ya dgn lauk yg tak seberapa ni mood JATUHHHHHHHH merundum dgn tiba2, pinggang sakit tgn sakit sini sakit sana sakit!! :D jom makan!!

Haaaa.... yg ni utk sapa2 yg dtg nak tapau bak balik ya, kecuali MAK YUNG2 sedunia tak dbenarkan bak balik pulut ya :P nak ambik rendang jer :P ehehe..

2 ulasan:

umi_e berkata...

sedapnya rendang + pulut...

blogresipi berkata...

U makan pulut tak sakit orat ke Ika? heheh... cili tue kena gigit sekali ngan tomato ke skali ngan pulut? :D