Jumaat, 12 Jun 2009

Pop corn!!!! siap!!!

Haaaa...yg ni selepas penggunaan SKII hihihi... berkesan sggh!!! karamel ya :P





Sebelum dmake upkan dgn SKII muahahaha....





Salam dmalam sabtu....




KAK MIMI!!!!! pop corn siap!!!! hihihi.. tenkiu utk pemberitahuan tadi ya ;-) dah siap pun alhamdulillah.... sukeeeeeeee sgt2!!! pas ni leh buat pop corn sendirik yea yea yea !!!! 1st trial tu kita ikut sukatan betul bukan salah bertih jagung tuuu tapi salah tuan yg pegang periukkk niii haaa hihihi... kita pegi letak periukkkkk besooorrrrrrrrrrrrr sgttttt sbb tu bertih jagung tu tak terendam dgn butter huhuhu..... tulahhh kalau org tak sabo tak memahami dgn betul kehendak resepi kan dolat!!! :P td guna periuk yg kat atas tuuu alhamdulillah penuh ha!!! :D tenkiu kak mimi bg idea cemil2 tuk budak2 tp budak2 kurengg lerr ngan manis2 niii dia org lagi suke masin2 gituuuu nmpknyerr mama lah yg kena habiskan niii yg kecik ni layan yg karamel jerr ehehe..... tenkiu tuk kak mimi!!! resepi asal kat MyR dr ALUDRA tenkiuuu!!! best tau nak2 ni mlm minggu tgk wayang bawak besen penuh popcorn!!! muekekekeke... nak baca cerpen kak LG dah lama tamat dahhh :P jdnyer kita layan DVD jer lah :D jom jom makan!!! :D

3 ulasan:

blogresipi berkata...

Lemak berkrim nampak popcorn nih. Berapa hengget satu besen ni Ika? hehe.. akak pun nak nonton nie..:D

Aishah@Ariffin@Aqil berkata...

wah best nih...pasni kite pon nak ngetes gak...

umi_e berkata...

ika... hari tu kak e buat sampai hangus periuk tau :(

* kes tak tau tekniklah tu...