Ahad, 30 Mei 2010

Es Teler

ES TELER

Salam minggu sume!! :D

Semalam sibuk sikit arrr, penat nak masuk n3, dapur mcm kedai runcit penuhhh! tak leh nak lalu lalang sbb belanja serentak pheewwww.. jenuh nak meng clear kan brg2 tu sume hihihi... sblm tu kita kinum duluuu!!! semalam rembat kelapa muda alalalalala... mmg plan nak buat air ni, cuma tak masukkan avocado sbb ntahlah! mmg tak leh nak masuk kat tekak hihihi... tp kita ganti dgn buah mangga.. Resepi kat umah KAK HAZILA aka org dessert hihihi... Kak Zila mintak ijin resepinyer!!! :D sedappppppppp!!! Rosssss..jom lah akak dah buat air niii hihihi... menu hari ni klu sempat n3 sbb ada org nak dtg angkut fish tank yg gedabak tuu hihihi...

ES TELLER

Bahan bahan ( 4 persons )

  • 1 biji buah kelapa - asingkan air dan ambil isinya>>isinyer masukkan sekali :D
  • 1 biji buah avocado - ambil isinya>>kita tak letak tp ganti dgn mangga
  • 2 biji buah nangka - hiris isinya ( saya tak letak sebab tak ada stock)
  • 1 biji buah kiwi - saya letak sendiri>>yg ni pun tak de!
  • 2 biji buah strawberry - saya letak sendiri>>Yg ni pun tak de!
  • 400 ml air kelapa muda
  • 3 sudu makan susu pekat - bergantung pada kemanisan yang dikehendaki
  • Ais sagat - secukupnya


Cara cara

1. Masukkan semua buah buahan ke dalam bekas yang sesuai. Bancuh air kelapa muda dengan susu pekat.
2. Tuangkan ke dalam bekas yang berisi buah buahan tadi.
3. Masukkan ais sagat secukupnya. Sedia untuk dinikmati.

Tiada ulasan: