Khamis, 27 Mei 2010

Halal Gelatine

HALALGEL
Klik SINI untuk terus ke website tu.


Salam kembali,

Sebelum kita lunch ni ada N3 special pd mana2 yg dluar sana payah nak carik gelatine halallan toyyibah itu ya, since kita dah byk kali buat cis kek n ramai jugak yg tahu meh sini biar kita tunjuk gmbaran jelas gelatine ni ya, dr dlm laci gerobok tau!tggl sepeket ni jerr.. :D dan mcm mana cara pembelian yg kita buat juga, kita ni tak biasa beli OL yg melibatkan credit card sbb kita takut apa2 terjadi kita sanggup order dr mesia suruh akak kita yg uruskan sume money order dan urusan pos sekali sehinggalah ke sini.. Jdnyer lepas ni tak de masalah lg pada yg tak jumpa halalgel ni ya :D>> Buat kak E na dr LOVELY KITCHEN sowi ya kita silap bg xpired date dia sbnrnyer lamaaaaaaa dlm 3 tahun gitu! gomen :-) ke ada yg lg lama? hihihi...yg ni paket kecik ya dlm 50g.

Dan juga nak share apa2 brg yg melibatkan kari2 stok2 ayam atau ikan bilis sume atau brg2 baking mcm pewarna, baking powder, yeast, apa lagi? lada kering, belacan pun suh pos! :D untuk pengetahuan sume, benda2 tu sume import dr mesia, kita suruh akak kita poskan, kalu boleh pokok2 pun kita nak suh poskan, contoh pokok kunyit, kesum tp hampeh sume kojol! ehehe... dan kalau balik mesia pun 1 luggage akn penuh dgn barang2 yg dsebutkan kat atas tu. Walaupun kita ni duk siam jer dekat sgt ngan mesia tp bukan negara islam tu lah yg sshnyer, biasanyer org2 yg duk oberc akn buat mcm yg kita ni buat jugak, kalau tak cayer g tanyer.. Kdg tu kan ada guest atau pun apa2 yg bg komen tanyer senang ke nk dpt bhn2 halal mcm tu? so skrg ni dah dterangkan harap yg duk kat mesia tu boleh fhm keadaan org2 yg duk oberc ni, kdg kecik hati jugak tau bila soklan2 mcm tu kuar.. Yg lg kesian org yg duk jauh2 tu, mcm kita ni ok lagi sbb majoriti pun byk jugak islam kat sini cuma Kita ni ajer yg tak kuar2 umah sgt :D.. sume2 order dgn driver yg pick up ank kita g sekolah ni islam laki bini apa2 daging ayam sume order dgn dia sbb butcher islam pun kita tak tahu nak pergi punyerlah kesian kan kan :D Kalau d jepun ada halal online shop, sumenyer hanyer dhujung jari jerr tggl bayar jerr :D.. Ok, ni lah sikit pengetahuan yg nak dkongsikan :-)

Tiada ulasan: