Khamis, 20 Mei 2010

Blueberry Cheese Cake hihihi...

BLUEBERRY CHEESE CAKE

Salam kembali sume :-),

Alhamdulillah masih dberi peluang untuk hirup udara yg agak kusam2 nak panas n udara2 yg dpenuhi asap2, n terima kasih juga buat semua yg mendoakan :-), harap2 kerajaan thai dpt menyelesaikan masalah huru hara skrg ni amin..

Haaaa... ni kalau nak tahu, hihihi... tiap2 minggu d ulangi TIAP2 MINGGU mmg kita kena buat ciskek ni, sampaikan bhn2 dia sume leh ingat :D, sikit mmglah boleh ingat hihihi... Mmg dah jatuh chenta habis dgn resepi ni.. ooppss.. bukan kita yg makan ya, ninja tu yg makan hampir keseluruhan tp bukan sekali hadap sehari tgk mood dia, sbb tu bdn bolat! tak pelah asal dia gembira dpt makanan dr air tgn isteri dia, semalam pun puas juga kena puji, nmpknyer dlm minggu ni kita kembang terlebih kembang dgn pujian ahahaha.... suke kalau tgk org makan dgn selera :-).. Untuk resepi ni asalnyer dr majalah dan telah dkomersilkan oleh KAK ZAI, mekaseh kak zai!! sumbanganmu amat dhargai :D... untuk resepi chilled ni mmg akn stick dgn resepi ni mmg best :-).. Untuk resepi leh rujuk SINI... Hari ni since ninja tu pun bercuti, kena masak makanan kegemaran dia, dah jmpa td kat umah jepun sana :D thanks kak bg idea! mmg senang kerja kita lepas ni.. yg dah dperap dlm sebok pun dah menanti ;-).. jumpa lg next n3 ya :D

**Tip tuk dptkan permukaan tepi yg licin n senang nak keluarkan dr loyang ada 2 kaedah jer, guna spring foam n untuk tepi2 dia tu gunting plastic ikut size ketinggian loyang lebihkan sikit, balut keseluruhan loyang dgn plastic yg dgunting td.. Bila nk kuarkan pun senang dan permukaan tepi pun tak comot :-).

Upah untuk semua org yg baik hati ;-) mana yg tak suke chilled gini leh korek sekut2 yg kat bwh tu hihihi...

Pada sesiapa yg payah nak dapatkan GELATIN HALAL leh g kat SINI leh order jer kat sini nanti akn dhantar melalui pos, harap dpt membantu n tiada lg masalah nak carik gelatin halal, kita beli byk2 buat stok :D

6 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Salam Ika.....sedapnya cis kek tu...nak juga...bila nak beli cream cheese ni!!

indahhouse berkata...

Salam ika,
Kira ciskek ni resipi kegemaran ya ika? wah, kalu mr ninja suka makan, kira ada jugak ciskek yg mens suka ya...saya kena try jugak ni for My Hubby. :)
amik sekeping bluberry cheese cake...hihihi

Kamalia berkata...

salam ika..uwaaa..aritu kite ade buat gak..tapi blueberry die xcukup(lupe nk beli..gune yg ado je)..jd xmeriah mcm awk punye:((...malu nak letak kat belog tu...kalu topping yg awk guna ni agk2 byk mane ye??gune jem ke or blueberry yg ape2(xtau nak sbut ape)??

salamdariborneo berkata...

bak sepotong cis kek tu...

::Azura Rahman:: berkata...

sawadikapppp... =)

punyer laa sedap tgk ciskek ika tu.. blueberry filling tu cam malu2 kucing nk meleleh tepi2 kek.. aduhai.. menggoda jiwa dan raga... ekeke..

Wanieyra berkata...

salam ika, anak2 ira cakap seda betul cheese cake ni....