Sabtu, 20 Februari 2010

Kari Ikan Tongkol

KARI IKAN TONGKOL

Salam malam ahad sume!! :-)

Haih! hari ni tak de mood sgt lerrr, byk kerja pun ya, maklumlah big boss nak balik kena lah prepare apa2 yg patut wakakaka... :P Pagi td g pasar beli udang, sotong dgn jumpa ikan tongkol kecik2 dgn BESOR2! jdnyer kita ambik yg kecik2 ajer lah pastu balik tak tahu nak buat apa dgn ikan2 ni sume tanyer org tu kata masak sambal ok lah kena goreng dulu kan ikanyer.. tgh goreng2 dah lama kot rasanyer kita kuar jap g buang sampah, masuk jer dah berasap umah! huhuhu... iwakku GESeng!!!!!! argghhh.. tension sungguh terus tak de mood sib baik sikit jer yg kita goreng ni td huh! yg belen kena buat berkuah sikit tuk budak2 buat kari, kari bodo2 jerrr hihihi... janji rempah cukup masaknyer sedap! sume org lg pandai dr kita kan jdnyer tak yah resepi kalau nak jugak rujuk jer lah mana2 resepi kari ya :D..


Kuah harus tak pekat dan tak cair sgt ehehe... esok buat cicah2 sedap niii :D



Ni lah lwnnyer.. lama dah tk mkn mcm ni huhuhu...ingat nak buat sambal belacan malas nak numbuk! biasanyer kalau kari gandingan sayur dia mesti kubis goreng ekekeke... suke sgt kalau ada timun xtra sedap tp lupa pulak beli timun! :D belasah jer lahhh, gorengkan telur dadar.. alhamdulillah kenyang :D

Tiada ulasan: