Jumaat, 26 Februari 2010

Sweet Lassi

SWEET LASSI

Salam kembali sume :-),

Haaaa.. ni kira balas dendam ni tau :D hihihi..ruma sana tyg teh c peng peng, rumah situ pun tyg kopi blended ded, :P oleh kerana kita ni tak leh minum air kopi sgt sbb kalau dah sekali 2 sedut dia tak leh berenti pastu terus senoneng! tu yg takleh lyn sgt tu takat 2 3 teguk ok kalau beli air kopi kat luar pun kita cuma kacau ninja tu punyer air dlm seteguk 2 jerr :D tak berani lerr kang pengsan ssh! :D jdnyer kita layan air yg mcm ni jer yer :D. Nmpk kat umah sis LOVE2COOK, rasa itu jam jer nak buat sib baik tahu kwl diri tgh2 malam :D jdnyer lepas berpeluh peluh makan udang kita minum dulu!!!!!! :D SYEDAPPPPP!!! nyamannnnn seluruh bdn :D.. Tenkiu sis! kita cnp ya. maceh!!

SWEET LASSI

U just need :~
  • 200ml plain yogurt
  • 100ml water
  • 5 tbsp of sugar ( add/less)
  • ice cubes
  • any fruit juice (optional) ~ I added 50ml orange juice.kita guna apple juice
  1. Blend smooth all ingredients. (u may add the fruit juice later b4 serving).

6 ulasan:

Sue @ Nenie berkata...

Amboiiii ikaaa....
Nyamannyaaa macam terasa² kat anak tekak ni haaaa...Minuman kesihatan ni....

♥LOVE2COOK♥ berkata...

Adui cepatnya Ika dah buat Sweet Lassi tuh! Hehehe, suka tak??? Love kalau haus sgt, lassi nilah dibuat sll! Klu malas nak blend, whisk aje kuat2! kiki ;)

Tks for trying ya...and for sending over udang yang mengancam tuh bersama! :)

JC berkata...

Hi sweet Ika dear...wah buat sweet lassi..makin bertambah sweet lah you dear..hihihhi

openid berkata...

Salam Ika,
kite sibuk sikit kat sekolah dua tiga hari ni tu yg senyap je kat blogresipi.hehehe

kite lak susu tk brapa minum tp kopi susu jalan.hehehe

ijan

indahhouse berkata...

salam maulidurrasul, ika. terlepas sehari, tapi takpe...masih sempat jenjalan ikut turn. hikhik. dok umah MIL ni, nak sentuh barg dapur segan megan. jadiknya masak ikut style MIL jer.hihihi..

apa khabar? moga sihat dan ceria selalu. kalu lassi-lassi ni, meeemang sedap!

MamaFaMi berkata...

Hari tu, masa tengok kat rumah Love, memang teringin nak buat terus, tapi yogurt tak ada. Tu yang tak terbuat sampai sekarang...